Đuka o fešti u Bačkoj Palanci, terenima u Srbiji, ali i o reprezentaciji

Autor: Pavle Knežević
petak 30.03.2018.
15:02
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana dugo je pričao sa novinarima posle reprezentativne pauze.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Miroslav Đukić očekuje fudbalsku feštu u Bačkoj Palanci, gde Partizan sutra igra prvi put. Šampion Srbije očekuje težak meč, ali ide sa željom da dominira i pobedi.

"Pokušavam da napravim Partizan koji će na svim terenima igrati isto, svuda imati isti mentalitet i isti pristup. Tako će biti i u Bačkoj Palanci. Idemo da pritisnemo protivnika, da mu uzmemo loptu, da se mi pitamo. Sigurno će biti fudbalska fešta i praznik", rekao je Đukić novinarima u Zemunu.

Utakmica dolazi posle dve nedelje reprezentativne pauze, koja je prijala igračima i treneru za odmor i uigravanja.

"Veoma bitna utakmica posle pauze, da nastavimo gde smo stali, da nastavimo sa pobedničkim mentalitetom. Radi se o protivniku koji hoće da igra, pogotovo kod kuće, gde retko gube utakmice. Znamo da nas čeka težak zadatak, ali ćemo od prvog minuta da jurišamo na tri boda", rekao je trener crno-belih.

Uvek ste govorili da je najveći problem sa napadom, šta ste radili tokom priprema?

"Mi stalno radimo na tome da budemo što bolji i intenzivniji, da stvorimo automatizme u napadu. Potenciramo na tome da se stvore automatizmi i da to traje 90 minuta. Moramo da budemo bolji, jer stvaramo šanse, ali ih ne koristimo, da ne komplikujemo u završnici. Treba svi da radimo u defanzivnom delu, jer će nam trebati dobar intenzitet, jer dolazi plej-of u kome u svakoj utakmici", kazao je Đukić.

Kakva je atmosfera u timu posle pauze i posle četiri vezane pobede?

"Atmosfera u ekipi je vrhunska, svi odlično rade. Svesni smo da smo mi ekipa i da samo tako možemo ostvariti ciljeve i da smo dostigli zrelost", kazao je trener.

Da li očekujete da će igra biti bolja sad kad je došlo proleće i kada se tereni poboljšaju?

"U Srbiji zaista je veoma ozbiljna stavka su tereni. Mi nemamo regularno prvenstvo. Nemamo terene. Mnogo toga zavisi od kalendara i da li ćete zimi igrati u zimskom periodu igrate u Ivanjici, Kruševcu ili Nišu, gde vas zakače katastrofalni tereni ili leto.

U Srbiji pet-šest meseci imate katastrofalne terene, a hoćemo da pravimo dobre igrače, a igramo po kaljugama. Ako želimo da liga bude regularna, moraju da budu dobri tereni. Kako to rešiti u Srbiji? Samo na veštačkoj podlozi. Jedino tako, da ne razmišljate da li će da vas zakače dobri tereni
", rekao je Đukić.

Ove nedelje odjeknula je informacija da Mančester junajted prati Svetozara Markovića. Kakvo je vaše mišljenje o tome i njegovom napretku.

"Sveta je na prvom mestu jedna zdrava ličnost. Momak koji ima zdravo shvatanje fudbala i života uopšte. Vi kad ga vidite da dolazi iz vaspitane porodice. Dete koje je veoma dobro sa glavom. Pametno, radno i skromno dete. To me raduje kod njega. Znam da se neće uobraziti i dići u nebesa. Igra na vrhunskom nivou i napreduje iz dana u dan, ali bez pritiska. Treba da nastavi da radi, napraviće karijeru, ali iz mirnoće i rada", rekao je Đukić.

Neizbežno je bilo pitanje o igrama reprezentacije Srbije, koja je prošlih nedelju dana izgubila od Maroka 2:1 i pobedila Nigeriju 2:0 u prijateljskim mečevima.

"Stvorila se polemika oko te trake koja nam nije trebala. Posle, kada je ta kriza prebrođena i kada se stišalo imamo dobru selekciju i dobru reprezentaciju. Da budemo optimisti, jer padamo u depresije i euforije. Posle Maroka smo bili sačuvaj bože, a posle Nigerije smo ponovo čuda i treba da drhti Brazil. Nije ni jedno ni drugo, nego treba iz neke mirnoće treba da uđemo tamo. I da donesemo radost našem narodu, ni sa previše euforije, ni sa tugovanja. Nismo ni najbolji ni najgori", rekao je Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Saturday, 31.03.2018
14:14

Ova Djukina prica meni lici na neku teoriju iz trenerske skole, koju on nezna prakticno primjeniti, jednostavno nema je na terenu...