Đuka nije obraćao pažnju na muziku sa tribina, reakcija u drugom poluvremenu jedina dobra stvar

Autor: Pavle Knežević
subota 05.05.2018.
20:39
Izvor: Sportske.net

Partizan opet nije pobedio Napredak, Đukić ne menja mnogo priču.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Đukić kaže da je reakcija njegovog tima u drugom poluvremenu jedino što je dobro iz remija sa Napretkom, a rekao je da tim mora da bude mnogo čvršći u defanzivi u sredu u kupu.

"Posle zaista očajnih prvih 45 minuta uspeli smo da se vratimo u meč. To je pozitivno što se tiče ovogo meča. Negativno je kako smo ušli u meč i lako primili golove, ali smo u drugom poluvremenu to ispravili", rekao je Đukić.

Partizan je danas na poluvremenu gubio 0:2, ali je u drugom dao dva gola, tako da je morao da se zadovolji bodom. U poslednjih šest utakmica ima samo dve pobede.

"U ovom momentu je najbitnije da se dobro spremimo za sredu, to nam je glavna utakmica. Ne možemo biti zadovoljni, pogotovo u defanzivi: primamo olako golove, kako ne bi smeli. Pogotovo u sredu ne bismo smeli. Treba da iz defanzivne čvrstine idemo u pobedu", rekao je Đukić.

Imate mnogo problema sa povredama, zna li se kakvo je stanje za sredu i meč sa Čukaričkim u polufinalu Kupa?

"Videćemo još. Tošketa ne znamo, treba doktor to treba da vidi. Boli ga list. Jevta ima crveni karton i neće sigurno moći da igra", odgovara trener.

Napravili ste dve izmene u poluvremenu, što je donelo golove, a Đorđe Jovanović je bio prilično dobar, a Saša Ilić je imao još jednu sjajnu partiju.

"Izmene su donele pozitivnu energiju i ekipa je živnula i igrala mnogo bolje i agresivnije i stav je bio mnogo bolji i to je rezultiralo golovima. Đorđe je odigrao zaista dobar meč, dao dva gola. U prvom poluvremenu ga nije bilo mnogo, ali se popravio u drugom, kao i cela ekipa. Sale u svakom momentu može da reši stvar i da da kvalitetan pas i razigra ekipu. To je ono što od njega očekujemo", rekao je trener.

Šta biste savetovali Ilića za jesen: da ostane na terenu ili da ide na neku funkciju?

"Sale je već odlučio da će da okači kopačke o klin. Jedan vrhunski igrač, vrhunski čovek. Mnogo je dao Partizanu, svi smo presrećni što je sa nama i sigurno će nastaviti da pomaže svom klubu u bilo kom obliku", rekao je trener.

Na početku meča je trubački orkestar sa tribina svirao Posmrtni marš. Da li ste čuli muziku?

"Čuo sam muziku, ali nisam obraćao pažnju. Fokusiran sam na druge stvari", kratko kaže trener.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 07.05.2018
15:43
avatar
pfc
Sunday, 06.05.2018
08:41

A sad se Djuka fokusiraj na odlazak.

avatar
magister
Sunday, 06.05.2018
00:59

Stojković će nadam se ostati, jovičić je - neubedljiv, Popović je talentovan. Vulićević i dalje najbolji desni bek, Cucin?, Aksentijević je bolji, pa i Stevanović (Čuka), za sad. Miletić, ćela, dobar samo kad igra sa punom koncentracijom i očajan kad se opusti, a dešava mu se. Markovića će verovatno prodati. A ako ga se proda, treba zadržati ili Ostojića ili Mitrovića, dodati nekog (možda MIloša Petrovića, Niš, može i desnog beka), tu je i Bošnjak, mladi Vlalukin je prešao na beka, ranije igrao stopera i zadnjeg veznog (kao Nastasić). Zdjelar je ok, ali nisam siguran da ćemo imati da ga platimo, Jevtović - da ostane i pored negodovanja ovde, dobar je kao zadnji vezni, dobra taktička alternativa, više pruža nego što može da se dobije za njega para. Kosović? Pantić, isto se plašim da nema para. Ovaj Vulić iz Napretka delovao - fenomenalno: pametan, taktički i tehnički zreo, kreće se gde treba, proigrava, šutira... Na TM-u piše da je napadač ili krilo, ali, ako se razvije kako treba, u dobrom klubu, on je budući vrhunski centralni vezni - plejmejker. Interesantan je Vukanović, agresivan, ima tehniku i silinu, mada nismo imali sreće kad smo dovodili slične (Jovančić), a promašio je loptuu idealnoj šansi, na našu sreću. Levi bekovi? Npr. Nemanja Petrović (NIš) i Bogosavac, koje smo pustili niz vodu, su školovaniji igrači od Antonova i Miletića, a svi zajedno, i sa Uroševićem su nedovoljno stabilni u odbrani. Nemanja Petrović je bio interesantan na zadnjem veznom, školovan je igrač, pokriva više pozicija. Đerlek, valjda će se razviti u igrača, Janković? Suma? Tošić? Tavamba? Ožegović? Ivanović, zaslužuje i pažnju i vreme i da se igra na njega.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 06.05.2018
19:20

Nemanja Petrovic igra u Napretku, a Vukanovic je krilo, nije centarfor kao Vladimir Jovancic. Nikako ne moze da se tvrdi da nam je sezona uspesna jer nismo odbranili titulu. Da je ovo jos uvk stara Jugoslavija, OK, ali vec 27 godina nije.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Tuesday, 08.05.2018
16:25

Bogosavac je bolji od Petrovica, ali, obojica su u defanzivi prosecni ili cak i kriticni. Aleksa Vukanovic je levo krilo, sigurno nije napadac u smislu da je centarfor. OK sezona ipak nije isto sto i uspesna, MOZDA bi tek moglo da se kaze da je podnosljiva, ali, mislim da nije ni to iz nekoliko razloga...

avatar
magister
Tuesday, 08.05.2018
11:22

Razmišljam na koji način možemo koliko toliko da ojačamo i konsolidujemo tim dovodeći naše, školovane igrače, poput Nemanje Petrovića, koji nije fenomenalan, ali je naš, a nije slabiji od ovih što dovodimo sa strane. O Bogosavcu da ne govorim. Vukanović je špic, po građi mi je sličan Jovančiću, a i po tome što izgleda nema tu koncentraciju i mirnoću u važnim momentima. Ali je interesantan igrač. Što se tiče uspešnosti, naravno da ne mogu Kup i Prvenstvo da se porede, ali bi sa osvajanjem Kupa, moglo bi da se računa da je ukupno sezona okej. Znaš ono, nisi pobedio, ali si drugi najbolji (što je kod nas naravno uvek ravno katastrofi, ali bi bilo podnošljivo).

avatar
magister
Sunday, 06.05.2018
00:00

Đukić je čovek koji zaslužuje poštovanje, za stav, za ponašanje. Dostojanstven i odmeren, ne previše rečit, ali u svakom pogledu pozitivan. Problem je što zaista nije uspeo da igrače dovede u najbolju moguću formu, što gotovo niko nije odigrao svoje najbolje, što smo na važnim utakmicama delovali prestravljeno i besmisleno, što ni protiv znatno slabijih nismo delovali ubedljivo. Jednostavno - niti je od igrača niti od tima izvukao najbolje, a uz dosta sreće i u slaboj grupi, uspeo da dogega do proleća u Evropi, pa je to nešto što će se pamtiti. Ako osvoji Kup, moći će da kaže da je imao ukupno - uspešnu sezonu. Trofej, verovatno drugo mesto i proleće u Evropi. Ali, kad pogledaš igru...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Saturday, 05.05.2018
22:54

Dosao si po zadatku koji si i odradio po drugi put (prvi put nas sabotirao pred Derbi, posle nam uzeo igrace za OI iako smo se borili za LS)