Đorović nema dilemu, od stare slave se ne živi!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 17.06.2019.
10:13
Izvor: Sportske.net

Veliki uspesi ove generacije "Orlića" ne igraju veliku ulogu na prvenstvu Evrope.

Beta/Dragan Gojić/Mo
Beta/Dragan Gojić/Mo

Povezane vesti

I u tom sastavu Orlićima će biti teško protiv branioca trona Nemačke, sa takođe igračima iz seniorske selekcije.


Selektor "Orlića" Goran Đorović dobro poznaje rivala sa kojim je i vodio borbu za plasman na samo prvenstvo.

"Spremali smo se u dobrom ambijentu. Najvažnije da su svi igrači zdravi. Željno očekujemo početak turnira. Poštujemo sve rivale, ali verujemo u naš kvalitet. Kvalifikacije su jedno, a prvenstvo nešto sasvim drugo, ali nismo imali razloga da ih dugo analiziramo Austrijance. Poštujemo ih, radi se o izuzetnoj ekipi. Znamo da sve reprezentacije dolaze motivisane i da neće biti lakog meča", kazao je on u izjavi za Sportski žurnal.

Đorović je otkrio i najveću prednost koju ima Austrija.

"Austrija je fizička jako spremna. Poznajemo njene vrline i mane. Igrači znaju da sve što smo radili u prošlosti sad gubi na značaju ako dobre igre ne ponovimo na prvenstvu."

Nije krio ambicije kada je u pitanju Evropsko prvenstvo.

"Dosta igrača je igralo za A timove. U ovoj konkurenciji sve selekcije se manje-više poznaju. Znali smo da će mnogi, kao i mi dovesti najbolje igrače. Austrija ima povratnike, kao i mi. Sve reprezentacije su došle da ostvare najbolje rezultate. Teren će pokazati ko najviše zaslužuje mesto na tronu."

Selektor smatra da raniji uspesi ove generacije ne igraju najvažniju ulogu.

"Drago nam je što smo kompletni. Sve reprezentacije imaju mentalno spremne igrače. Potrebno je zaboraviti prošlost, uspesi od ranije se ne računaju. Naši igrači igraju u ambicioznim klubovima. Ovaj turnir je drugačiji od drugih, jer samo prvoplasirani sigurno idu u polufinale", istakao je Đorović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke