"Đavoli" promovisali pojačanja

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 12. jul 2012.

  • 16:53

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

U prostorijama SD Radnički danas je održana konferencija za novinare na kojoj su "sedmoj sili" predstavljena dosadašnja pojačanja superligaša iz "srca" Šumadije.

Foto: fkradnicki.com
Konferenciji za novinare prisustvovali su predsednik kluba Nebojša Vasiljević, kapiten Željko Milošević i pojačanja Simović, Svojić, Zoranović i Đuričković.

Prisutnima se najpre obratio prvi čovek Radničkog i naglasio da se pored pojačavanja igračkog kadra u Kragujevcu ozbiljno radi i na ostalim aspektima unapređivanja kluba.

"FK Radnički 1923 radi u tri pravaca: Sportski deo,izgradja infrastrukture i jačanje kapaciteta u okviru fudbalskog kluba- organizacija kluba koja je neophodnai i koja treba strateški da isprati ono sto će Radnički biti sutra.U toku iduće nedelje, počećemo sa radovima na novoj infrastrukturi, rušenje starih i izgradnji novih prostorija. Direkcija za urbanizam radi na projektu koji je vezan za javnu rasvetu, tako da se nadam da ćemo u jesenjem delu uspeti da postavimo javnu rasvetu na stadionu „Čika Dača“. Vip loža i loža za novinare bi trebalo ovog proleća da bude završena" rekao je Vasiljević i dodao da će klub raditi na dovođenju još nekog pojačanja do kraja prelaznog roka.

"Vode se i pregovori sa određenom grupacijom igrača, a verujem da će se novi igrači vrlo brzo uklopiti u novu sredinu. Smatram da će rad u ekipi biti još bolji jer sve su to mladi ljudi koji su u ovoj sredini jer smatramo da Radnički oosim što treba da bude stabilan superligaš , smatram i da će u kratkom vremenskom periodu izaći u Evropu" istakao je predsednik Radničkog.

U Kragujevac su od početka leta stigli Bojan Zoranović (Šumadija Aranđelovac), Milan Svojić (Metalac Gornji Milanovac), Srđan Simović (Metalac Gornji Milanovac) i Petar Đuričković (Crvena zvezda).

Zoranović je potpisao trogodišnji ugovor, Svojić i Simović dvogodišnje a Đuričković je došao na šestomesečnu pozajmicu.

Milan Svojić i Petar Đuričković istakli su da sa optimizmom kreću u upoznavanje novih saigrača i da veruju da će klub u narednoj sezoni moći da postigne zapažen uspeh u Superligi.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam postao član Radničkog 1923  i da ću svim silama opravdati očekivanja trenera. Mislim da sam izabrao pravi klub, Kragujevac je fudbalski grad, koji ima izvanredne navijače . Nadam se da ću više napredovati i napraviti sportske uspehe sa Radničkim 1923." rekao je Svojić a Đuričković se u velikoj meri složio sa njim.

"Došao sam na šestomesečnu pozajmicu sa ciljem da nastavim kontinuitet igara i da pomognem koliko mogu.Upoznajem se sa igračima i sa ekipom i nadam se da ću se brzo uklopiti. Odabrao sam dobar i ozbiljan klub, tim  koji već dugo igra zajedno i  mislim da ću u takvoj ekipi moći dosta da napredujem" istakao je fudbaler Crvene zvezde.

Radnički će u narednom periodu odigrati osam prijateljskih mečeva a u prvom kolu Jelen Superlige igraće na Banjici protiv ekipe Rada.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari