''Đani'' ponovo o ''anglomanijskoj Srbiji'', evo šta je izazvalo njegovu legendarnu izjavu!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.02.2019.
16:48
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Prošlo je više od osam godina...

screenshot: Youtube
screenshot: Youtube

Povezane vesti

Povratak Saše ''Đanija'' Ćurčića doneo je u Superligu njegovu prepoznatljivu energiju, spontanost, iskrenost, što ga je oduvek odlikovalo.

Iako u opširnom intervjuu za ''Telegraf'' uverava da je ''stari Saša Ćurčić mrtav'', on je već za kratko vreme posle preuzimanja dužnosti u stručnom štabu Dinama iz Vranja uspeo da ponovo skrene pažnju svojim spektakularnim izjavama prethodnih dana, poput ''minijaturnog Mitrovića'', ''vranjanske Bombonjere'', ''mešavini Azara i Piksija'' u jednom fudbaleru Dinama...

Ipak, u pomenutom intervjuu posebno je zanimljiv bio odgovor na pitanje u vezi sada već kultne Ćurčićeve izjave pred 139. večiti derbi, koji je odigran 23. oktobra 2010. na ''Marakani'', a Partizan ga je dobio golom Moreire sa 1:0.

Ćurčić je tada bio gost na TV Prva, a pred sam početak meča je imao najavu koje se možete podsetiti u prilogu.

Šta danas kaže o svemu tome, više od osam godina kasnije...

''Bilo je priče da neće ni da se igra derbi, takva je bila atmosfera... Bilo je priče da će se možda odložiti, a derbi je simbol, ponos Srbije, kakva god da je. Kad pogledate River i Boku, šta se tu radi... Jednostavno, moja inspiracija je bila takva, baš mi je bilo drago da se igra derbi.

Sedeli smo pre derbija, Sale Stanojević, Jokan... Svi smo se družili, sedeli i pričali studiozno, svako je imao svoje mišljenje, iako neki od nas nisu radili tad u klubu. Slušala se neka vizija, neko kaže nešto pametno, ode se u klub, namesti se tako...

Visoki presing, ako su centralni bekovi tanki na lopti, prepoznate to i grunete visoko. Jedna mala greška, to je to. Tako je i bilo, ja imam tu životnu intuiciju, nadam se sada i kao trener da ću biti dva-tri koraka ispred vremena.

Ja to volim, to je važno kada radite sa mlađima, da vidite gde mu je potencijal i gde će završiti. A ljudi izbegavaju da kažu jer se plaše da ne pogreše. Volim da prognoziram i do sada sam pogodio najboljeg igrača Mančester sitija u svojoj generaciji, Fila Fodena.

Radio sam s njim kada je imao 14 godina, i tada sam rekao Patriku Vijeri da je ovaj mali u svom godištu najbolji na svetu. Prošle godine su Englezi tukli Brazil sa U18 ili U17 timom, on je proglašen za najboljeg'', objašnjava Ćurčić.
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke