Đani "pobedio", kad postane "El Komandante" sve će biti drugačije, Sautgejt dobija derbi za Partizan!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.04.2019.
10:58
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Iskren i otvoren, kao i uvek, ''do koske''.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Saša Ćurčić se kratko zadržao u stručnom štabu Dinama iz Vranja, iznenada je napustio klupu ovog kluba i neprijatno iznenadio Dragana ''Recka'' Antića ''alfu i omegu'' u redovima superligaša sa juga Srbije.

Iako je najavljivao povratak u Kristal Palas, popularni ''Đani'' je za sada u svom Besnom Foku, gde pravi planove za nastavak trenerske karijere. U opširnom intervjuu za ''Telegraf'' otkrio je i zbog čega je otišao iz Vranja. U najkraćem, Ćurčić smatra da se tamo ''spomenik Staniše Stošića više pitao nego on'', a ubedljiv poraz od Bačke (5:1) bila je kap koja je prelila čašu.

''Došao sam da pomognem, različite su bile vizije od početka. Nisam uticao na tim, nisam sastavljao tim, ništa, bio sam neka maskota, a ja sam želeo da budem trener i lider, i da se ja pitam. To se nije dešavalo, nisam se ništa pitao'', objašnjava Ćurčić.

Ono što mu je u Dinamu takođe smetalo, a na šta njije mogao da utiče, to je što je, po njegovom mišljenju ''najbolji napadač u ligi'', Marko Mitrović, sedeo na klupi u ekipi iz Vranja?!

''Bog ti ga je doveo, bolji je 7 puta od Haskića, sa 15 godina iz Malmea došao u Čelsi, probao sam to, ali niko me nije slušao'', uverava Ćurčić.

Mnogi se pitaju koji će biti njegov naredni potez, a Đani ni to ne krije, planira da ostane u Srbiji.

''Kad završim A licencu, preuzeću jednog srpskoligaša, papirološki mogu da vodim 3. ligu, da budem ja glavni, sa mojim štabom. Da se ja pitam i budem ja  "el komandante", istakao je Ćurčić.

Bliži se 160. večiti derbi, Ćurčićev veliki prijatelj Savo Milošević je na klupi Partizana, ali ne samo on, Đani odlično poznaje i Miloševićeve pomoćnike i veruje da će oni odlično obaviti posao u četvrtak na ''Marakani''.

''Savo, Đumi Đuričić mi je predavač i originalan, nije fejk. Cvele statističar, radio je kod mene u školi fudbala u Beogradu, to je tim koji ima potencijale da napravi renesansu u Partizanu'', istakao je Ćurčić.

Oko ishoda derbija gotovo da nema dilemu, a u Zvezdi vidi i određene slabosti u odbrani koje bi Partizan, po njegovom mišljenju, trebalo da iskoristi.

''Ja očekujem pobedu Partizana. Partizan je u nekim preporođenim međuljudskim odnosima u svlačionici. Ako Savo bude imao hemiju da nastavi niz... Zdrava, porodična atmosfera u svlačionici donosi rezultat.

Partizan je lav u snu i sad se budi, derbi dolazi u pravo vreme.

Vidim ja tu, meni su najveće dve slabe karike Babić i Savić. Ako budu igrali u centralnom koridoru, u igri kratkih pasova, što Partizan gaji poslednjih 20 godina od Vladice Kovačevića, Moce Vukotića, Ćire, moje malenkosti...

Ako Savo bude, kao Geret Sautgejt trener Engleske, napravio šablon po igri mojoj i Savinoj u Aston Vili.

Bio je oduševljen igrom, mi smo bili ispred vremena, ja sam Savu po sredini šesnaestercu koristio kao martinelu, produžio kretanje, spinuje između dva centralna, ja prođem i gurnem...

Ako budu tako igrali, biće svašta na Marakani, možda bude i visoki rezultat, videćemo. Moj savet je da krila zaboravi, nema više ništa preko krila'', optimista je Ćurčić, koji najveću opasnost po gol Partizana vidi u Marku Marinu i naglašava da ako njega zaustavi, Partizan će obaviti ''90 posto posla''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BABA
Sunday, 21.04.2019
16:10

Pa kako ide Partizanu,logican sled okolnosti je da smene za koju nedelju Savu i postave Djanija...A jedino bi trebalo da vrate Iliju Bombasa i da produze ugovor na jos 4 godine sa Saletom Ilicem.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 22.04.2019
14:27

Meni deluje kao da se Djani nudi da se pridruzi Savinom strucnom stabu:-D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 21.04.2019
11:05

U poslednjih 20 godina?