Disciplinska komisija čeka izveštaj, Partizan kaznu!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 08. april 2019.

  • 15:32

  • Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Fudbalski klub Partizan suočava se sa novom kaznom zbog ispada navijača koji se ne dešava prvi put.

Disciplinska komisija čeka izveštaj, Partizan kaznu!
Foto: Epa/Andrej Cukic
Vicešampion Srbije izgubio je jučerašnji meč u Novom Sadu, ali bi šteta po Partizan mogla da bude mnogo veća od one koja se meri neosvojenim bodovima.

Derbi susret 30. kola Super lige Srbije prekinut je u drugom poluvremenu zbog skandiranja navijača Partizana koja su uobičajena kada crno-beli odmeravaju snage sa Vojvodinom.

Prekid je trajao oko 15 minuta, zbog toga je i nadoknada vremena bila velika, a posle svega će biti posla i za Disciplinsku komisiju FSS koja čeka izveštaj delegata utakmice Predraga Ratkovića.

"Nikakvu prijavu još nismo dobili, ali to očekujem da delegat uradi u ponedeljak ili utorak. Ipak, ta vrsta događaja mi je poznata, jer je Partizan, ako se ne varam, već dva puta kažnjavan zbog tog delikta. To nije nova tema. Ne bih da ja sada donosim neke zaključke, ali svako ponavljanje prekršaja povlači strožiju sankciju", kazao je za "Telegraf" predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović.

Nakon što Disciplinska komisija dobije izveštaj sa utakmice Partizan će morati da se izjasni kao klub protiv kog će sasvim izvesno biti pokrenut postupak, a tek nakon toga odlučivaće se o eventualnoj kazni.

Grobari
Foto: Beta/Dragan Gojić/Ds

"Pravilnik dozvoljava i kažnjavanje kluba bez publike na svom stadionu, ali i zabranu organizovanog vođenja navijača sa oznakama kluba na gostovanja. Kao i kumilativno. Ali prvo moramo da dobijemo izveštaj i pogledamo snimak. Tek tada ćemo znati na čemu smo", poručuje Stevanović.

Pošto Partizan za vikend igra na svom terenu protiv Čukaričkog, a zatim će naredne srede ugostiti Radnički u polufinalu Kupa, postavlja se pitanje da li će kazna biti izrečena do kraja radne nedelje ili će se čekati sledeća.

Hipotetički, Partizan bi mogao da igra 160. "večiti" derbi bez podrške organizovanih navijača.

"Te stvari nimalo nisu naivne i nama nalažu obavezu brze reakcije. E sada, da li će se poklopiti sa 'večitim' derbijem to nije naša stvar. Mi ne biramo kada će se izvršiti prekršaj i sankcionišemo delikt", zaključio je Stevanović.

Partizan je u proleće 2017. godine takođe bio kažnjen zatvaranjem tribina na dve utakmice zbog sporne pesme.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari