Dirljiv tekst glumca Bojana Perića o Miši Tumbasu

Autor: Darko Mitrović
subota 04.04.2020.
18:58
Izvor: Sportske.net

Možda i najbolji opis kakav je Miša bio...

Beta/BranislavBožić/Av
Beta/BranislavBožić/Av

Povezane vesti

Miroslav Gajić, najomiljeniji navijač u Srbiji, preminuo je danas u 66. godini. Mnogi se od njega opraštaju dirljivim porukama, a još jednu od onih koje zaista vredi izdvojiti napisao je naš poznati glumac Bojan Perić, takođe veliki navijač Partizana.

Povodom smrti Miše Tumbasa, on se oglasio na Instagramu i prelepim rečima opisaočoveka koji je živeo za Partizan.
-
''Nema Partizanovca koji ne zna Mišu. Nema osobe koja je ikada bila na utakmici JSD Partizan, nebitno koje sekcije, takmičarskog uzrasta ili u koje doba dana - a da ne zna Mišu. Nikada mi nije bilo jasno - kako? Kako zna, kako stigne iz Bariča svaki dan da isprati i kadete FK na Vojnoj gimnaziji, i žensku košarku u Šumicama i vaterpolo na Banjici.

Kada ga nema na fudbalu ili košarci - oseti se da fali. Hiljade ljudi koji pevaju u glas, gluvo zvuče bez njegovog urlika. I onda, valjda jer je ispratio stonotenisere ili hokejaše, pa se gradskim prevozom prebacio do hale ili stadiona - ulazi on, najverniji od nas - gospodin Miroslav Gajić.

Čovek sa lepim plavim očima. Za trenutak, sve staje. Mora se tradicionalnim pozdravom obeležiti njegovo prisustvo. On odmahuje, šalje poljupce i moli da prestanemo. Ali, ipak popušta. Ritualno svima pokazuje šta protivnika čeka tog dana na terenu, a i u buduće. Na poluvremenu, na parket Pionira istrčavaju deca Partizana.
-

Jurcaju, igraju se - neki po prvi put nastupaju pred punom halom, i zašto da ne, najavljuju da ćemo se videti na istom mestu kroz nekoliko godina, a mi ćemo tada iz sveg srca navijati za njih. Među tom decom, neretko je bio i Miša. Vrlo neuobičajeno, odvojio bi se od svoje kese - ali samo na kratko - uzeo bi loptu i šutirao. Nekada i bolje od momaka u crno belom. Svaki Mišin šut, bivao bi ispraćen kao odlučujući za novu titulu evropskog šampiona. I kada promaši - nema veze.

Poznato je da mi navijamo za Partizan prvo zato što ga volimo, a tek onda zato je najbolji. I sasvim je logično da želimo da uvek pobedi, ali ako ne može danas, nije bitno - pogodiće Miša sledeći put. Kada se utakmica završi, svi krenu kućama - ali on se još malo zadrži ispred. Doziva Duleta, Saleta, Novicu, Tošu, ŽoPrija, Metekaru.. I odlazi kući srećan.

Nažalost, na ovo gostovanje, Miša je otišao skromno, kao i uvek. Možda se više neće vratiti - ali sigurno znamo da "i sa one strane - BODRIĆE TE PARTIZANE!'', napisao je Bojan Perić.
--
Baner
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 04.04.2020
21:23

*imao (teleport)

avatar
Saturday, 04.04.2020
19:48

Stvarno, legenda kao da je imala teleport kad je mogao da stigne na svaku. Umro je jer vise nije mogao da izdrzi bez utakmica Partizana:-( Idealan stih za kraj!