Dinastija Simović - Sin nasledio oca na čelu Spartaka

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.05.2019.
12:45
Izvor: Sportske.net

Superligaš iz Subotice dobio je u sredu novog predsednika.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Juče je u Subotici održana Izborna Skupština fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv na kojoj su delegati mandat za vođenje kluba dodelili novom predsedniku.

Jednoglasnom odlukom 26 delegata za novog predsednika FK Spartak ŽK imenovan je Nikola Simović, dosadašnji potpredsednik i sin dosadašnjeg predsednika Dragana Simovića.

Dragan Simović ostaje u klubu, imenovan je za počasnog predsednika, a njegovom sinu dodeljen je mandat da vodi Spartak u naredne četiri godine.

"Izdvojio bih kao jedan od prioriteta razvoj Omladinske škole Potrudićemo se da je podignemo na viši nivo, da Spartak u budućnosti crpi puno više igrača iz sopstvene škole koji će moći da zaigraju u prvom timu i kasnije ostvare transfer u veće klubove", rekao je Simović junior.

Spartak se pod vođstvom Dragana Simovića pozicionirao kao stabilan superligaš i klub koji je u prethodnih deset sezona dva puta izlazio u Evropu.

U Subotici su posebno ponosni na rezultate ostvarene u prethodnoj sezoni i tokom minulog leta kada je u kvalifikacijama za Ligu Evrope eliminisana praška Sparta.

Sa Predragom Roganom na klupi Spartak je ove sezone igrao plej-aut i zauzeo drugo mesto na tabeli slabije plasiranih klubova Super lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke