Devet 'Hajduka' za 'Novi' Pazar!

 • Autor: Beta

 • 04. avgust 2013.

 • 20:46

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Osim trenera Milanovića, iz Hajduka su u Novi Pazar prešla još osmorica igrača kluba iz Kule koji se tragično ugasio.

Devet 'Hajduka' za 'Novi' Pazar!
Foto: fkhajduk.rs
Novi trener fudbalera Novog Pazara Milan Milanović rekao je danas na zvaničnoj promociji da je "u nezgodnom trenutku" preuzeo vodjenje ekipe, ali i da taj superligaš ima dobar igrački potencijal.

"Možda je malo nezgodno što se sve dešava sedam dana uoči starta prvenstva, ali trener ne može da bira momenat kad preuzima ekipu. Smatram da imamo dosta dobar igrački kadar, koji ćemo dopuniti dvojicom ili trojicom fudbalera", rekao je Milanović novinarima na Gradskom stadionu.

On će na mestu šefa stručnog štaba naslediti Nebojšu Vučićevića, koji je preuzeo funkciju sportskog direktora novopazarskog kluba.

Milanović je prethodno bio trener Hajduka, ali je posle gašenja superligaša iz Kule zajedno s još osmoricom fudbalera došao u Novi Pazar.

"Posle šoka koji je usledio zbog gašenja Hajduka bilo je teško pronaći novi klub. Na sreću, desio se jedan ovakav projekat i jedino što trebamo je strpljenje. Uz podršku stručnog štaba, uprave i navijača biće sve kako priželjkujemo"
, rekao je igrač sredine terena Dejan Rusmir.

Osim njega, u Novi Pazar su iz Kule stigli i Nemanja Latinović, Slobodan Vuković, Miloš Obradović, Ivan Obrovac, Marko Jevtović, Saša Kiš i Petar Jelić, dok su Pazarci pre toga angažovali Radoša Protića, Bojan Đorđevića i Elvedina Škrijelja.

Klub su tokom leta napustili Vladan Djogatović, Miloš Bogunović, Aleksandar Vasiljević, Radenko Bulatović, Amar Rahmanović, Ljubo Nenadić, Dejan Boljević, Marko Milić, Borislav Topić, Zoran Pešić, Branislav Stanić, Zoran Vujović i Marko Janković.

Sportski direktor Vučićević najavio je dovodjenje još jednog golmana i štopera.

"Sve se odigralo u 'minut do 12'. Nadam se da nećemo biti 'topovska hrana' za rivale, što bi se dogodilo da smo ostali u predjašnjem sastavu. Imaćemo 22 ili 23 dobra igrača i bićemo ekipa za poštovanje", rekao je Vučićević.

Zamenik kapitena Admir Kecap ocenio je da će Novi Pazar biti jak protivnik svim timovima u Super ligi.

"Očekuje nas pet teških utakmica na startu prvenstva, počev od Partizana. Neće biti lako da se sklopi mozaik, ali pojačali su nas kvalitetni igrači i svi zajedno činićemo ekipu za respekt", kazao je Kecap.

Predsednik klupske skupštine, gradonačelnik Meho Mahmutović rekao je da je Novi Pazar "rešio problem" duga prema bivšim igračima i trenerima, što će tom superligašu omogućiti da registruje nove igrače za predstojeću sezonu.

On je dodao da bi želeo da se nastavi saradnja s doskorašnjim predsednikom kulskog Hajduka Zoranom Osmajićem.

"Grad i takav sportski radnik mogli bi da zajedno donesu vrhunski rezultat. Hoćemo da postanemo ozbiljan superligaš, a nadam se da ćemo već od naredne zime imati stabilniju finasijsku konstrukciju", rekao je Mahmutović.

Sezona u Super ligi Srbije startuje 10. avgusta, kada će Novi Pazar gostovati šampionskoj ekipi Partizana.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari