DESET uslova koje će superligaši morati da ispoštuju, kada se trening prekida?

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.04.2020.
21:27
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Kako će od ponedeljka izgledati treninzi naših fudbalskih klubova.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Ukoliko sve bude u redu, od ponedeljka ćemo fudbalere superligaških klubova ponovo moći da vidimo na terenu, posle jednoipomesečne pauze zbog pandemije koronavirusa.

To, međutim, ne znači da je sada situacija potpuno normalizovana. Borba protiv koronavirusa i dalje traje, pa će s tim u vezi i superligaši morati da ispune nekoliko strogih uslova tokom obavljanja treninga nihovih ekipa.

''Novosti'' su večeras, nezvanično, otkrile ukupno deset tačaka, kojih će morati da se pridržavaju i klubovi i svaki fudbaler pojedinačno.

U nastavku ih prenosimo.

''- Prvog dana pre dolaska na trening svakom članu ekipe će biti izmerena temperatura i ako je ona povišena, ta osoba će odmah biti upućena na dalje ispitivanje i lečenje.

- Pre i posle svakog treninga prostorije kluba koje se koriste u svrhu treninga moraju da se dezinfikuju.

- Svaka lopta i sportski rekvizit moraju biti dezinfikovani.

- Fudbaleri na treninge moraju da dolaze u opremi koju će koristiti na terenu.

- Nema korišćenja svlačionice i tuševa, a preporuka je da se svaki igrač posle treninga presvuče u suvu opremu, a korišćenu odloži u torbu koju će odmah da zatvori.

- Preporučeno je da na trening igrač dolazi sam ili u društvu najviše još jedne osobe.
-
Bonus 10
-
- Tokom treninga igrač sme da koristi samo svoju bocu sa vodom.

- Pre i posle treninga je obavezno pranje ruku sapunom u trajanju od najmanje 20 sekundi.

- Na treningu mora da se obezbedi rastojanje od najmanje dva metra, odnosno svaki igrač mora da ima u svakom trenutku obezbeđen prostor od 15 kvadratnih metara, što znači da svaka fudbalska ekipa mora da ima na jednom treningu najviše deset osoba, računajući i trenera, a to opet znači da prosečan fudbalski tim može da uradi kompletan trening praktično u tri termina.

- Ukoliko se tokom treninga kod bilo kod člana ekipe pojavi najmanji simptom ili sumnja na virus korona, trening mora da se prekine, a svi članovi tima se upućuju na dodatno testiranje
''.

Nadajmo se da će sve biti u redu i da će do kraja maja da se steknu uslovi i za odigravanje utakmica, kako je to i planirano.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke