Derbi u matine terminu - Hoće li "večiti" kao Real i Barsa?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.04.2019.
18:52
Izvor: Sportske.net

Naslovni sponzor domaćeg takmičenja dolazi iz Kine i opcija odigravanja utakmica u matine terminu nameće se kao mogućnost.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Krajem prošle nedelje Super liga Srbije dobila je naslovnog sponzora posle više od četiri godine, pošto je sa kineskom kompanijom "Shandong Linglong Tire" potpisan trogodišnji ugovor.

Spekulisalo se prošle nedelje oko toga koliko će Zajednica Super lige Srbije zaraditi od ovog sponzorstva, a generalni sekretar Darko Ramovš kazao je za "Tanjug" da nije realno očekivati višemilionski ugovor.

"Stvar ugovora je da se ne priča o ciframa, ali u principu smernice su takve da je realan okvir. Imamo saradnju na tri godine, rastući je... Nerealna su očekivanja da ugovor bude višemilionski. Sve što se podeli na 16 klubova ne može da zadovolji naše klubove u finansijskom smislu, ali smo se konsultovali sa svim klubovima i dobili saglasnost da završimo posao", rekao je Ramovš.

Zajednica Super lige i Prve lige Srbije trebalo bi da inkasira oko 1.4 miliona evra na ime ugovora sa kineskim proizvođačem guma.

"Superliga godinama nije imala naslovnog sponzora, mi smo u proteklom periodu tražili partnera sa kojim bismo mogli da napravimo iskorak. Ta saradnja neće drastično promeniti situaciju u srpskom fudbalu, niti to može da se uradi preko noći, ali je nama bitno što smo pridobili poverenje tako moćne kompanije", dodao je Ramovš.

Uz ime domaćeg takmičenja biće dodat naziv kompanije koja Super ligu sponzoriše, a biće napravljen i adekvatan logo.

Pored finansijskih detalja sponzorstva govorilo se i o tome da bi "večiti" derbi i druge zanimljive utakmice mogle da budu igrane u matine terminu prilagođenom kineskom tržištu.

"Nije bila to tema, niti su Kinezi tražili, sve se spekuliše u javnosti... Mišljenja sam da moramo da budemo maksimalno korektni, a da li će oni o tome razmišljati ne znam. Ako bude bilo interes razgovaraćemo naknadno", zaključio je Ramovš.

Kako sada stoje stvari, "večiti" ne moraju da brinu jer očito nisu toliko privlačni u fudbalskom smislu za Kineze kao što je to slučaj sa Realom i Barsom ili nekim drugim evropskim velikanima koji termine svojih međusobnih utakmica usklađuju sa vremenom zemalja Dalekog istoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke