Derbi na "Marakani" sa 6 bodova manje - Da li se Partizan oprostio od titule?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.02.2018.
17:51
Izvor: Sportske.net

Ukoliko pogledamo trenutno stanje na tabeli i raspored do kraja ligaškog dela sezone, utisak je da Partizan posle remija sa Zemunom ima još samo teoretske šanse da odbrani titulu.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Poučeni primerom iz prethodne sezone u Ljutice Bogdana sigurno ne razmišljaju na taj način da je borba za titulu završena nakon 24 odigrana kola, ali se mora priznati da ni navijači Partizana posle današnjeg remija sa Zemunom ne veruju u odbranu trofeja.

Više je razloga zbog kojih se već sada može konstatovati da na stadionu "Rajko Mitić" mogu da stave šampanjac na hlađenje.

Šest kola pre kraja ligaškog dela sezone Partizan zaostaje jedanaest bodova za "večitim" rivalom, a više od uvećanog bodovnog zaostatka brine ono što Đukićeva ekipa pokazuje na terenu na startu prolećnog dela sezone.

U opticaju je još 18 bodova do kraja regularnog dela sezone ali je malo verovatno da će Partizan uspeti da umanji zaostatak za Zvezdom, a upravo je to neophodno ukoliko u Humskoj žele da zadrže nadu za odbranu titule.

Ukoliko realno sagledamo stvari, reklo bi se da će Zvezda sigurno završiti ligaški deo sezone na prvom mestu na tabeli, a ukoliko pored domaćinstva u jedinom "večitom" derbiju prolećnog dela šampionata obezbedi sebi i 6 bodova viška na startu plej-ofa, onda je jasno da Partizan praktično nema nikakve šanse da preskoči najvećeg rivala.

Kada bi ligaški deo sezone bio završen danas Crvena zvezda bi plej-of počela sa 32 boda, dok bi Partizan imao 26 bodova. Tome dodajte da bi se 157. "večiti" derbi igrao na stadionu "Rajko Mitić" i da bi čak i da Zvezda i Partizan na kraju takmičenja imaju isti broj bodova titula završila u Ljutice Bogdana.

Posle svega rečenog jasno je koliko je teška pozicija u kojoj se trenutno nalazi aktuelni šampion Srbije i nema nikakve dileme da će za ostanak u trci za titulu biti potrebno da Partizan do starta plej-ofa smanji zaostatak za Zvezdom.

Raspored ne ide na ruku Partizanu, sledi vrelo gostovanje na "Čairu", pa potom još jedan meč pred praznim tribinama što će poništiti činjenicu da u Humsku dolazi poslednjeplasirana ekipa na tabeli. Do kraja ligaškog dela prvenstva crno-beli idu u goste i Čukaričkom i OFK Bačkoj, a hajde da kažemo da bi nešto lakši posao mogli da imaju u duelima sa Radnikom i Borcem na domaćem terenu.

Crvena zvezda sredinom sledeće nedelje dočekuje Voždovac, zatim gostuje Vojvodini, a do kraja ligaškog dela prvenstva odmeriće snage još sa Napretkom (D), Mačvom (G), Mladosti (G) i Zemunom (D).

U plej-ofu se igra sedam kola po jednokružnom sistemu tako da se mora reći da u ovakvoj konstelaciji stvari Crvena zvezda sa šest bodova više i prednošću domaćeg terena u "večitom" derbiju jednostavno ima zicer za osvajanje šampionske titule.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Wednesday, 28.02.2018
09:17
avatar
RIP KOBE
Monday, 26.02.2018
15:44

po meni je merilo to sto kod kuce partizan ne moze nikoga da pobedi. u tome je najveca razlika i pored ostalih faktora. njih da zanemarimo i opet pogledamo dva derbija kao drugo merilo. zvezda je bila mnogo bolja i bliza pobedi u prvom a i bolje je igrala u drugom mada do penala. mi smo bili blize pobedi tu ali sta je tu je. u prvom nije sviran penal nad tavambom. ko zna sta bi bilo, ali sve u svemu to smo gde smo prvenstveno zahvaljujuci ocajnom treneru i selekciji igraca za sta je iliev kriv!

avatar
Milan_89
Monday, 26.02.2018
11:32

Zvezda jedino u Lucanima moze da izgubi bodove

avatar
rivarinho
Monday, 26.02.2018
00:40

Sve to pada u vodu jer se upalila mašinerija zla! Krenulo se sa izvrtanjem istine, za 3 nedelje će se zaboraviti Lučani, Zemun, Plzenj...ko još pamti prošlogodišnje krađe, penale, golove rukom, nedosuđene crvene kartone, saopštenja...

avatar
Monday, 26.02.2018
09:29

Oduvek si bio poseban. Mislis na ofsajd iz kojeg je Plzenj dao gol u prvom mecu i na nepostojeci penal za Zemun?

avatar
rivarinho
Monday, 26.02.2018
19:13

Mislim na neupucen udarac na gol na 4 zvanicna meca ovog proleca laznog sampiona Srbije! Gol Plzenju je teska sreca.

avatar
Old_school
Sunday, 25.02.2018
22:33

Poenta svega jeste da Zvezda igra 3x bolje. I tu je kraj price.

avatar
Don Silvio
Sunday, 25.02.2018
22:18

Prerano je za to, prvo jer se dele bodovi, a drugo ipak je to sl

avatar
Kilavi Milojko
Sunday, 25.02.2018
22:16

Само се бавите бројкама, а увек машите суштину: Партизан игра знатно лошије од Звезде, форма је у силазној путањи, тренер губи нити екипе, изузетно лоше се игра у транзицији из одбране у напад, шансе се ретко стварају, па зато нема ни реализације. С друге стране, Звезда игра константно, са додуше веома лошом реализацијом, нарочито у Европи, али са конкретном и препознатљивом игром. Зато, не бавите се бројкама него квалитетом, а он је, уз 11 бодова предности, евидентно на Звездиној страни. Фудбал је чудна игра, али је потребно стварно спортско чудо, па да ФКП узме титулу ове године. Спортски поздрав.

avatar
Old_school
Monday, 26.02.2018
11:23
avatar
VANDAL_boys
Monday, 26.02.2018
14:07

Druze, poenta svega je da Czv dosta zatvara utakmica, kao i Partizan naravno. Ovo je smesno gledati.

avatar
Sunday, 25.02.2018
20:57

Mislim da se oprostio. Kao što reče jedan tviteraš, da se fudbal igra bez nadoknade, Partizan bi se sa Đukićem borio za opstanak.

avatar
Vidicnemanja
Sunday, 25.02.2018
19:01

Titula je predata jos kad su na celo dosli vucelic i djukic.Ovaj prvi je u kompenzaciji dobio mesto direktora ugledne firme,ovaj drugi nikada nije ni bio uspesan kao trener

avatar
Monday, 26.02.2018
09:28

Cekaj malo, nisu oni dosli u isto vreme. Inace, nije dobio mesto direktora nego glavnog i odgovornog urednika, i to vrsioca duznosti.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Tuesday, 27.02.2018
13:01

Imas ti i dalje direktore i(li) generalne direktore. Odredjene stvari spadaju u opis posla glavnog i odgovornog urednika, neke druge u direktorov...

avatar
Vidicnemanja
Monday, 26.02.2018
19:29

P.S.Seti se kako se muckalo da vucelic dobije mesto glavnog u Partizanu.A posle je sve proglaseno ispravnim.Sve se placa ali se i vraca

avatar
Vidicnemanja
Monday, 26.02.2018
19:25

To ti je glavno mesto u tom listu,a kad je neko glavni,po ranijoj hijerarhiji,zvao se direktor.Nisam sirio temu u vezi drugog clana uprave kome je zataskan slucaj sa pistoljem bez dozvole.Sve to je naplaceno povlacenjem Partizana iz trke za titulu.Samo se postavlja pitanje da li su im apetiti toliko veliki da zele duplu krunu,da ne ostanu kratki u kupu.A da djukic nije nikakav trener,to se svi slazemo koji volimo klub

avatar
Sunday, 25.02.2018
18:58

To moze da bude i pet, a vi ste se u jednom trenutku u plej-ofu uplasili cak i pre dve sezone Hahaha Partizan je ostecen za po dva boda u oba Derbija (to su automatski i dva boda manje za vas), za dva boda protiv Vojvodine i za dva boda danas, a nismo zasluzili onaj jedan bod protiv -carapana- iz Lazarevog grada. Ici cete u kvalifikacije za LS, ali, kradjom i otimanjem. Naravno, o ulasku u grupe mozete samo da sanjate na javi, mislim da se tamo nikad ni necete plasirati, toliko o vasoj grandioznosti.

avatar
Milan_89
Monday, 26.02.2018
11:36

Doktore ko vas krade kad niste sposobni na svom terenu koji je kao tepih idealan da spakujete zemunu tri komada? I sad ce Nis da vam uzme bodove u sredu. A ono sto niko ne obraca paznju je to da Nis moze i drugo mesto da vam poljulja ako vas pobedi

avatar
Vidicnemanja
Monday, 26.02.2018
19:33

Izgleda da imaju jednu utakmicu nepokrivenu pa se zato plase da bude samo pet bodova.Ovako sa sest su sigurni.Ali,terzic je otisao korak dalje,sada pokriva i sudije koje sude Partizanu.Da li se seca neko,koji sudija je ikada sudio vecitima nepostojeci penal protiv njih a da to nije derbi?Ako se niko ne seca,pametnom dosta

avatar
Monday, 26.02.2018
18:46

Ne igra se u sredu, doktore:-D