Derbi je za Milojevića završena priča: ''Nije ni meni lako, kad pogledam svoj fond igrača...''

Autor: Pavle Knežević
utorak 05.03.2019.
12:31
Izvor: Sportske.net

Sve tenzije oko terena i posle utakmice su sastavni deo sporta, trener Zvezde razmišlja o sledećem protivniku. Klupski rekordi su dobrodošao bonus.

Beta/Miloš Miškov/Ds
Beta/Miloš Miškov/Ds

Povezane vesti

Vladan Milojević nije želeo da govori o "večitom" derbiju i svemu što se dešavalo na njemu, rekavši da je fokus Crvene zvezde utakmica protiv Mladosti u Lučanima, ekipe koju trener jako poštuje.

"Ne želim da pričam o derbiju. To je završena priča", odgovorio je Milojević i pre nego što je novinar završio pitanje o derbiju na današnjem sastanku sa novinarima.

Trener nije želeo da govori o svim dešavanjima na derbiju, ali je odgovorio na pitanje kako ekipu čuvati od silne tenzije koja se podigla i koja traje od subote.

"Takav nam je posao", kaže trener uz sleganje ramenima.

"Kad se završila utakmica, to se totalno stavlja ad akta. Imamo jako tešku utakmicu u sredu. Ono što sam imao da kažem za medije, rekao sam; Ono što sam imao lično da kažem igračima, rekao sam im u svlačionici, sa tim je završeno. To je sastavni deo i nemam problem što se toga tiče", rekao je Milojević.

Glavni fokus trenera je, međutim, utakmica protiv Mladosti, petoplasirane ekipe na tabeli, što je protivnik koga Milojević jako ceni.

"Idemo u goste ekipi koja je u poslednje tri-četiri godine u vrhu srpskog fudbala, sa kontinuitetom igranja, i vidimo da su u vrhu tabele i sa velikim ambicijama u kupu. Sigurno jedna ekipa koja je iskusna, koja godinama igra zajedno, iskusan kadar, imaju jako dobre pojedince. Ono što ih krasi su velika disciplina, iskustvo igranja svih utakmica.

Znate kome idu zasluge za to, gospodinu Nešku. Ako pričamo o Lučanima, pričamo o njemu. Trener koji je studiozan, prati, analizira protivnika. Sve što sam nabrojao i rekao ukazuje da nas čeka izuzetno teška utakmica i može da se kaže da je jedan od derbija u ovom kolu.

Očekuje nas jako težak posao, videćemo, danas imamo trening, spremićemo se na najbolji način i videćemo da odigramo jednu dobru utakmicu", rekao je Milojević.

On je priznao da je problem psihološke ispražnjenosti prisutan, ali se uzdao u iskustvo svoje ekipe.

"Generalno, navikli smo na to. Igrači su navikli, spremni su, to nije niti treba da bude opravdanje. Ja sam rekao da u fudbalu ne postoji juče, nova utakmica i novo dokazivanje", kaže Milojević.

Ekipu čekaju četiri utakmice za 10 dana, što je period koji Zvezda čeka spremna.

"Mislim da smo pokazali da imamo iskustva i veliki fond igrača. Javno hoću da pohvalim igrače, svi dobro rade i svi zaslužuju svoju šansu. Žao mi je što ne mogu svi da igraju.

Nije ni meni lako, stvarno, svaki put mi zadaju slatke muke što se tiče sastava, tako da mi se sviđa što će imati ovoliko utakmica, probaćemo neke da razigravamo i uigravamo. Kad pogledam svoj fond igrača, možda bih voleo da imamo i više utakmica nedeljno, a ne samo dve", rekao je Milojević.

Zvezda je trenutno u seriji od 50 utakmica bez poraza - 44 pobeda i šest remija - a jedna je deli od izjednačavanja klupskog rekorda, odnosno dve od postavljanja novog.

"Ne vodim se time. Sve je to lepo, nema lažne skromnosti da nije, ali nije fokus na tome, fokus je da odigramo dobru utakmicu. Mladost je ekipa koja je apsolutno drugačija od svih drugih ekipa u ligi, ekipa koja nije promenila roster. Razmišljam o tome šta ćemo da igramo i u kom sastavu ćemo da izađemo", rekao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Tuesday, 05.03.2019
16:35

bokaki najveci igrac svih vremena a marin je novi piksi ah ha

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 05.03.2019
15:09

Bravo Miloje, Gospodski, odnosno Zvezdaski.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 05.03.2019
13:38

Kad mene neko godinama sa mnogo svojih naloga prati taj negde u tudjini mora mnogo da pati.