Derbi "groznica"! Istorijat, sastavi, prenos, sve na jednom mestu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 14.04.2018.
10:41
Izvor: Sportske.net

Danas od 18:30 igra se 157. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, šta da očekujemo?

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Povezane vesti

Crvena zvezda je u daleko boljoj poziciji pred današnji večiti derbi. Pobedom bi mogla da reši pitanje pobednika prvenstva Srbije, čak i nerešen ishod im govori da bi morali 3 puta da se okliznu do kraja prvenstva da bi izgubili titulu.

Vladan Milojević je prethodnih dana pripremao ekipu za jednu od najvažnijih utakmica u dosadašnjem toku sezone, a što se tiče sastava ima par problema.

Vujadin Savić i Mičel Donald su bili povređeni prethodnih mesec dana, nisu odigrali utakmicu i duže od tog vremenskog intervala i njihova rovitost bi mogla da ih košta igranja na današnjem derbiju. Ipak, obojica su u trenažnom procesu, ostaje dilema do samog početka da li će se Milojević odlučiti za makar jednog od njih dvojice u startnoj postavi.

U ostalim linijama tima ne bi trebalo da bude previše dileme, pa očekujemo sledeći sastav.

crvena zvezda

Sa druge strane, ekipa Miroslava Đukića mora da pobedi, inače je titula za njih izgubljena. Partizan do kraja sezone mora da ima 7 bodova više osvojenih od Crvene zvezde kako bi stigao do titule, biće prava nemoguća misija ukoliko se ne pobedi u derbiju.

Ono što su i jedan i drugi trener potvrdili na konferenciji za novinare pred ovaj duel jeste da će ekipe igrati ofanzivno, da Crvena zvezda ne zna da kalkuliše i da treba očekivati golove na ovom meču.

Kako će nastupiti crno-beli?

Verujemo da je jedina dilema u odbrani, fantastično se pokazao mladi Svetozar Marković, dokazao svoj veliki potencijal i postoji izvesna mogućnost da upravo on počne umesto oporavljenog Mitrovića.

Imajući u vidu da je mladi Đerlek takođe dobijao šansu u prethodnim mečevima u Super ligi, možda čak i njega treba očekivati, posebno zbog činjenice da Đukiću nije strano ubacivanje mladih fudbalera u vatru. U tom slučaju najverovatnije ne bi igrao Janković koji nije u najboljoj formi u drugom delu sezone.

Evo i očekivanog sastava Partizana:

Partizan

Utakmica počinje od 18:30, prenos je na Arena sport kanalu.

Istorija je na strani Crvene zvezde, do sada su ova dva tima odigrala 156. večitih derbija, tim iz Ljutice Bogdana je slavio 62 puta, Partizan je to činio 46 puta, a nerešeno je bilo čak 48 puta. Gol razlika je do sada takođe u korist Crvene zvezde, 221:190.

Saša Ilić bi danas mogao da odigra svoj 30. večiti derbi, on je ubedljivo prvi na listi igrača sa najviše odigranih derbija.

Šta vi očekujete danas? Veće šanse se daju Crvenoj zvezdi...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bianconeri Belgrado
Saturday, 14.04.2018
12:32

Jankovic,Tosic...dovidjenja.

avatar
magister
Saturday, 14.04.2018
11:16

Kratak komentar: ukoliko Đukić izađe sa Tošićem i Jankovićem na *krilima* i ne uspe da pobedi, po meni - zaslužuje momentalan otkaz. Ne zato što mislim da Partizan sigurno može da dobije ovu utakmicu, naprotiv. Mislim da je svaki rezultat realan i da je snaga slična, mada smo verovatno nešto jači. Ovo zbog toga što NI JEDNU utakmicu u kojoj su njih dvojica igrala na tim mestima nismo odigrali ni prosečno. Ni protiv znatno slabijih protivnika. E, ako neko nije u stanju da uvidi tako jednostavne činjenice, a ne koristi ni statistiku, kao pomoć, ako već ne ume da gleda, onda - nek ide i nek ponavlja besmislene eksperimente negde drugde.

avatar
Broj1a
Saturday, 14.04.2018
21:00

Dao minus. I ja sam pre utakmice tako mislio, slažem se da Janković ne može levo. Ali, možda bi danas bilo bolje s njima dvojicom u timu.

avatar
Čerek Republika Srps
Sunday, 15.04.2018
22:04

Evo sa nakon utakmic je lako biti pukovnik i pametan. Ali me mali zainteresovao tvoj komentar,ne znam da li stvarno mislis da je ekpa Partizana nesto bolja. I ako mislis,na osnovu cega to tvrdis?

avatar
SERBON
Saturday, 14.04.2018
11:10

Napred Partizan!