Denić: "Rad je srpski Vest Hem!"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 05.02.2018.
22:32
Izvor: Sportske.net

Kapiten Rada obožava engleski fudbal i nema dilemu sa kojim klubom bi uporedio svoj. I on i Lutovac ističu, međutim, da je opstanak u Super ligi prioritet svih prioriteta.

fkrad/mcsavic
fkrad/mcsavic

Povezane vesti

Rad se u Beleku sprema za borbu za opstanak, a jedni od stubova tima su izdanici omladinske škole kluba, Aleksandar Lutovac i Đorđe Denić, koji su i mladi reprezentativci Srbije. Kapiten Rada je i ljubitelj engleskog fudbala i uopšte nema dilemu sa kojim klubom bi uporedio svoj.

"Pomešana su mi osećanja o prošloj godini. Zadovoljan sam uspehom naše mlade reprezentacije, kao i mojim nastupima u njoj, ali sam nezadovoljan poslednjim mestom Rada u Superligi. Za mladu reprezentaciju sam upisao sam dva nastupa, jednom kao starter, drugi put kao rezerva.

Makedoniju smo u kvalifikacijama pobedili 2:0, dok smo u prijateljskoj utakmici protiv Katara slavili sa 2:1. Čak sam na tom meču postigao i svoj prvenac u dresu reprezentacije. Smatram da sam opravdao ukazano poverenje, ali jedini relevantan u oceni je selektor Goran Đorović", rekao je Denić.

Tu je popularnog Bonu prekinuo Lutovac, koji je morao da "pecne" svog druga i saigrača.

"Ja imam nastup više u reprezentaciji od klupskog kapitena", ubacuje se Lutovac sa osmehom.

On je zabeležio tri nastupa za mladu reprezentaciju i ostvario sve tri pobede. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Italiji su pobeđene Austrija 3:1 i Jermenija 1:0. Lutovac je bio strelac u Jerevanu, dok je protiv Austrije dao drugi gol. Igrao je i u pobedi nad Katarom od 2:1 u prijateljskom meču.

"Kad ja zatajim i ne zatresem mrežu tu je Denić da to ispravi, kao na primer u Kataru, haha. Dakle, zadovoljan sam i igrom i golgeterskim učinkom u mladoj selekciji, ali ne i u klubu. U prvenstvu sam postigao  pet golova, ali moglo je i više. Imao sam mnogo propuštenih šansi, a da sam ih sve iskoristio bio bih prvi strelac lige. Igrom sam uopšteno zadovoljan", kaže Lutovac.

Denić se umešao sa preciznim podacima.

"Sale i ja imamo dobru statistiku. On je postigao pet, a ja tri pogotka, od ukupno 18 golova, koliko smo dali. To je skoro 50 odsto golova koje smo ukupno dali. Naravno, odrekli bismo se svih golova samo da je Rad na nekoj višoj poziciji od začelja", rekao je Denić.

On je inače pasionirani ljubitelj engleskog fudbala, koji jako dobro poznaje. Ne samo aktuelni trenutak u igračkom smislu, nego i istoriju i kulturu klubova. On uopšte nema dilemu na pitanje na koji ga premijerligaški klub podseća Rad.

"Rad je srpki Vest Hem! Po mnogo čemu su sličnosti praktično iste: oba kluba su nastala kao radnički, oba imaju prepoznatljivu Akademiju iz koje su ponikli mnogi poznati i veliki igrači u svetskim okvirima. Vernost i energija navijača su vidljivi i kod jednih i kod drugih, a ta strast prelazi u posebnu energiju privrženosti", u dahu priča Denić.

Ali, tu nije kraj sličnostima koje nabraja kapiten.

"Muzički rodonačelnici 'OI panka', bendovi poput Cock Sparrera i Cockney Rejectsa koji neskriveno podržavaju 'čekićare', su pandam grupama poput Životinja, Štrajkačkog odbora ili Vizanta, koji su u svojim pesmama opevali navijačku emociju prema klubu sa Banjice!

Da li ćemo Lutovac i ja napraviti fudbalske karijere poput najboljih ambasadora Vest Hemove Omladinske škole Frenka Lamparda i Rija Ferdinanda, pokazaće vreme, ali prioritet svih prioriteta je da sačuvamo Rad, sa tradicijom od 60 godina na elitnoj sceni Srbije. Verujem da smo spremni za ispunjenje tog cilja
", rekao je kapiten "banjičkog prvaka" Đorđe Denić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke