Dejova paljba - Zvezdin lažov i lažni patriota!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 11.07.2019.
11:52
Izvor: Sportske.net, nedeljnik.rs

Dejan Savićević govorio o situaciji nakon meča protiv tzv. države Kosovo.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Najmanje što je potrebno za fudbal u regionu jesu svađe na relaciji Crna Gora-Srbija.

Dejan Savićević je jedan od učesnika te svađe, pojavio se kao neprijatelj navijača Crvene zvezde i Partizana nakon što je Crna Gora odigrala utakmicu protiv tzv. države Kosovo.

Dejan Savićević je odlučio da odgovori navijačima Crvene zvezde i svima koji su upirali prstom u njega nakon utakmice protiv tzv. države Kosovo.

Savićević je najviše govorio o Zvezdanu Terziću i Ljubiši Tumbakoviću, upravo je na njih najviše kivan.

"Tumba me je razočarao kao čovek i kao profesionalac. Vidim da je po postavljenju za selektora Srbije rekao da ne zna da li je doneo ispravnu odluku, ali jeste logičnu. Kako to može da izjavi čovek koji ima principe? Koji su to principi? Kako može neko da te nazove u minut do 12 i kaže ti 'nemoj da vodiš reprezentaciju Crne Gore'? Da li neko zaista misli da je tu odluku doneo po ličnom ubeđenju? Ili su ga zvali iz kabineta...", rekao je Savićević u razgovoru za "Nedeljnik".

"Kada smo izvukli Kosovo, Tumbaković je mogao da bude toliki patriota i da mi kaže: ‘Dejo, ja to ne mogu da vodim’. Mogao je i u martu mesecu, kad su nam prošle prve utakmice, da dođe i da mi kaže: ‘Vidi, Dejo, Kosovo dolazi, ne mogu ja to.’ I tada da mi je rekao, kazao bih mu: ‘Okej, prihvatam'", rekao je Dejo.

Zvezdana Terzića predstavlja kao lažova.

"On se jeste mešao. Kakav je to način da kažeš da nisi, a zvao si igrače, prenosio poruke, slao poruke... I zvao je Tumbakovića i rekao mu da ne treba da igra Ivanić, jer su velika sredstva uložena u njegovo dovođenje i kako ne bi bilo dobro, jer navijači potom neće dozvoliti da on igra za Zvezdu. Zvao je i Ivanića, a koliko sam shvatio, nije u nekoj dobroj komunikaciji sa Filipom Stojkovićem. Barem tada nije bio, ne znam da li su popravili odnose. I posle je prebacio priču da sam ja protiv Srba. Šalje ljudima poruke da ja mrzim Srbe. Ali, samo da ne bude u zabludi da je neko u Crnoj Gori u to poverovao i što se tiče fudbalskih ljudi i ovih do kojih je njemu stalo i njegovog prijatelja kod kojeg ide uz skute. Da ne misli da je njega ubedio. Ja ne delim ljude po veri ili naciji, mrzim jedino lažove. A to je on", rekao je Savićević za Zvezdana Terzića.

Ističe i da voli Srbiju, da je doživljava kao drugu kuću, lali i da "nekima smeta što više voli Crnu Goru".

"Sad isto misle i navijači Zvezde i Partizana. Sada sam verovatno državni neprijatelj broj 1 u Srbiji. Tako su me predstavili, ali šta da se radi, život ide dalje. Čudna su vremena. Uzmite transparente protiv Šćekića, Kosovića i Jankovića... Koga su oni izdali igranjem za reprezentaciju Crne Gore protiv Kosova? I dalje mi nije jasno - zar im ne bi bilo milije da nam nisu napravili ovo, pa da mi dobijemo Kosovo?" rekao je Savićević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak