Degeneku "bitna nula", a zbog jednog saigrača se posebno raduje

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.08.2018.
09:49
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Reprezentativac Australije sumirao je utiske nakon dvomeča sa Suduvom i plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u sredu uveče litvansku Suduvu u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i ukupnim rezultatom 5:0 overili plasman u sledeću rundu.

Ekipa Vladana Milojevića sinoć je u Marijampolju slavila sa 2:0 i tako u šestoj takmičarskoj utakmici za redom uspela da sačuva svoj gol.

"Vrlo je bitno što je i na ovoj utakmici ostala nula, ponovo nismo primili gol. Postigli smo pogodak na početku i odmah smo smirili igru, pokazali smo kako stvari stoje", rekao je Miloš Degenek i dodao,

"Mislim da smo mogli da pobedimo i ubedljivije, ali ne smemo da zaboravimo i da je protivnik imao priliku iz kornera koju nismo smeli da dozvolimo. Na kraju je ipak najbitnije a smo trijumfovali, overili smo prolaz dalje i sada se okrećemo novim izazovima, pre svega Voždovcu", istakao je štoper crveno-belih.

Pored toga što uspevaju da sačuvaju mrežu fudbaleri Crvene zvezde prikazuju odličnu napadačku igru. Na šest takmičarskih utakmica postigli su 12 golova, što je prosek od 2 gola po meču.

"Odlična gol razlika i dobra igra na startu sezone mnogo znače ekipi, zaista nam je samopouzdanje na visokom nivou. Nama u odbrambenoj liniji zato što ne primamo golove, a ofanzivcima što postižu zaista lepe pogotke", kazao je Degenek.

Defanzivcu šampiona Srbije posebno je drago što je Nemanja Radonjić ušao u dobar ritam na startu sezone.

"Mnogo mi je drago zbog Radonjića što je odlično krenuo i što iz meča u meč dokazuje svoj kvalitet. Verujem da ćemo se pokazati u pravom svetlu u narednoj evropskoj utakmici protiv Spartaka iz Trnave", rekao je Degenek.

Sledeći evropski meč crveno-beli igraju već u utorak, 7. avgusta. Protivnik će im biti šampion Slovačke koji je eliminisao favorizovanu Legiju.

"Gledao sam njihov susret sa Legijom, mislim da su oni tim u pravom smislu te reči, ali mi nismo samo tim, već velika porodica i zato verujem da možemo do četvrtog kola", zaključio je Miloš Degenek.

Prve prve utakmice sa Spartakom iz Trnave crveno-beli će odmeriti snage sa ekipom Voždovca. Prvenstveni susret 3. kola na krovu TC "Stadion" zakazan je za 4. avgust.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke