Degenek u problemu posle potpisa za Zvezdu: "Odjednom imam mnogo više rodbine"

Autor: Beta Beta
petak 06.07.2018.
13:17
Izvor: Beta

Novi fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek rekao je danas da mu je velika čast što je došao u taj klub, sa kojim najpre želi da igra Ligu šampiona.

Screenshot/You Tube
Screenshot/You Tube

Povezane vesti

Miloš Degenek je došao iz japanske Jokohame, a sa Crvenom zvezdom je potpisao ugovor na tri godine.

"Velika su očekivanja i kluba i mene. Želim da napredujem i pomognem klubu da uspe u nečemu što nije dugo godina. Idemo korak po korak", rekao je Degenek na predstavljanju u novom klubu.

Reprezentativac Australije je naveo da je i ranije bio u kontaktu sa Zvezdom, ali da ne zna zašto tada nije došao i da se verovatno "nisu poklopile kockice".

On je bio član omladinske reprezentacije Srbije, a za Australiju se odlučio pošto nije bio pozvan u tim koji je igrao na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, koje je kasnije osvojeno.

"Zadovoljan sam dosadašnjom karijerom. Možda ne bih igrao za Australiju, ne bih igrao na Svetskom prvenstvu, ali jesam i drago mi je zbog toga. Nisam osvojio to evropsko prvenstvo i malo mi je krivo, ali to je život. Više gledam šta će da bude sutra, a ne šta je bilo", rekao je Degenek.

Njegov saigrač iz perioda u Minhenu 1860 bio je sadašnji fudbaler crveno-belih Filip Stojković, a u Jokohami su bili bivši igrači Zvezde Hugo Vijeira i David Babunski.

"Lakše mi je zbog toga što je on ovde. Rekao mi je šta da očekujem, koliko je veliki klub, pritisak, da se bude najbolji i ostvare sve želje. Razgovarali smo mnogo u poslednje vreme o svemu. Razgovarao sam i sa Hugom i Davidom, oni isto imaju samo najlepše da kažu, tako da mi je bilo veoma lako da donesem ovu odluku", rekao je Degenek.

Degenek je uz osmeh kazao da mu se mnogo ljudi javilo kada je objavljeno da je prešao u Crvenu zvezdu.

"Odjednom sam dobio mnogo više rodbine, braće i sestara. Mnogi su se javljali i govorili 'bravo rode', ali ja iskreno ne znam ljude. Možda ih moji znaju, možda ih upoznam. Svi su počeli da traže dres. Može naravno, ali dođite da gledate utakmicu pa će biti svega", kazao je Degenek.

Sportski direktor kluba Mitar Mrkela rekao je da smatra da je Miloš Degenek adekvatna zamena za Damjana Le Taleka.

"Obojica su igrali zadnjeg veznog i spušteni su u odbranu. Mislim da Miloš može da bude vrhunski štoper sa svetskom karijerom, a to što je igrao u veznom redu može da mu pomogne. Tražili smo taj profil štopera, koji zna da uđe u igru i može da krene", rekao je Mrkela.

On je kazao da je Degenek, koga dugo godina poznaje, "profesionalno i srcem" raditi posao i da je veliki zvezdaš.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke