Degenek siguran: "Ne plašimo se nikoga, bićemo bolji nego u Minhenu!"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 25.11.2019.
16:28
Izvor: Beta

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek rekao je danas da njegova ekipa nema strah pred duel sa Bajern Minhenom i da će pokušati već u duelu sa nemačkim klubom da obezbedi proleće u Evropi.

EPA/PHILIPP GUELLAND
EPA/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

"Nemamo strah, ne plašimo se nikoga, izaći ćemo da pokažemo šta znamo i umemo. Voleli bismo da obradujemo sami sebe i navijače, sve koji budu bili na stadionu. Da se u sredu probudimo nasmejani i srećni. Ako nas posluži sreća, već sutra uveče smo obezbedili Evropu i sledeće godine", rekao je Degenek novinarima.

Zvezda će sutra od 21 čas na stadionu "Rajko Mitić" igrati protiv Bajern Minhena u trećem kolu Grupe B Lige šampiona.

"Igraćemo protiv možda trenutno i najbolje ekipe u Evropi. Biće jako teška utakmica, drugačija nego što je bila u Nemačkoj. Igraćemo kod kuće i moraćemo da pokažemo da smo sada mnogo bolja ekipa nego što smo bili tamo. Bićemo mnogo motivisaniji i bolji
", kazao je Degenek.

On nije bio toliko nezadovoljan prvom utakmicom sa Bajernom, koju je Zvezda u Minhenu izgubila sa 3:0.

"Dobro smo stajali u prvoj utakmici, dobro smo igrali defanzivu, imali prilike, Marko da izjednači... Problem je bio u koncentraciji kada smo primili drugi i treći gol. Dobro smo čuvali Levandovskog, Komana, Perišića, Gnabrija. Ne samo mi pozadi, već i vezni red, krilni igrači... Ne treba posebna priprema, već da shvatiš u glavi protiv koga igraš sutra i ko je na tom terenu", rekao je defanzivac Zvezde.

Po njegovim rečima, sve je lakše kada se povede na utakmici i da utakmica neće biti gotova i ako Bajern sutra postigne prvi.

"Da smo dali prvi gol Totenhemu, ne bi oni ovde lepo prošli. Mnogo znači taj prvi gol i kada se utakmica otvori na pravi način. Nemamo čega da se plašimo jer i kad primiš gol možeš da izjednačiš, preokreneš. To smo pokazali protiv Olimpijakosa. Nema smisla da se razmišlja na način da ako primimo gol u prvih pet minuta i posle toga izgubiti 8:0. Da je tako, ne bi trebalo da izlazimo iz svlačionice",
rekao je Degenek.

Degenek je istakao da bi fudbaleri Zvezde voleli da stadion bude pun i da imaju veliku podršku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Busi_Zvezdu
Wednesday, 27.11.2019
09:00

Sigurno bolji nego u "Minkenu" :D Primise 6 komada :D

avatar
Tuesday, 26.11.2019
17:59

Kada vidim ovakve izjave u jedno sam siguran. Petarda u najavi.

avatar
adidas forever
Monday, 25.11.2019
20:14

1991. se Zvezda plašila i Grashoppera, a kamoli Bayerna i Olimpika. 'Srećom' ta vremena straha su odavno prošla, ovi momci su 'neustrašivi', ničega se ne plaše i vrlo su svesni svojih 'kvaliteta', za razliku od generacije 1990/91.

Osim toga ondašnja Zvezda je bila izuzetno nezadovoljna remijem na svom terenu protiv Grashoppera, za razliku od ove koja je veoma zadovoljna porazom od 3:0 u Minhenu, jer tada nisu 'razumeli fudbal' i nisu 'bili svesni' koliko su zapravo 'bili dobri' i šta bi se sve desilo da su kod 0:0 realizovali onu šansu, pa ovu, da su imali sreće, da nisu nesrećno primili gol u 14 minutu, da nisu ovo, a jesu ono itd... zato im i jeste bilo teško jer 'ništa nisu znali' pa su morali da se muče kako bi u revanšu dobili taj Grashopper sa 1:4, umesto da su otišli tamo, izgubili sa 3:0 i bili 'prezadovoljni' pruženom partijom (ipak je zadovoljstvo najbitnije).

Za razliku od njih ovi današnji fudbaleri su daleko 'svesniji', 'edukovaniji' i 'vrlo im je jasno' da su dali prvi gol Totenhemu i da nisu 'nesrećno' primili prvi, pa potom drugi, treći i četvrti gol, utakmica bi se sigurno završila pobedom Zvezde sa makar 1:0, da i ne pričamo o tome kako bi se utakmica kod 1:0 otvorila sasvim drugačije, pa bi i 3:0 za Zvezdu na kraju bilo 'veoma realan' epilog.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 25.11.2019
18:33

Nikad jači Bajern i Totenhem u svojim istorijama, zato što im tako neverovatno dobro ide zato su smenili i jedni i drugi svoje trenere. Ma da, vi ste inače napadali sve vreme, a Totenhem vam dao golove iz kontre, da ste ga dali prvi verovatno biste taktički odigrali bunker i pobedili :D Kako misliš da ni tu Totenhem ne bi lepo prošao, kao što nije lepo prošao ni u Londonu protiv vas :)))

avatar
REVØLT
Tuesday, 26.11.2019
00:56

Pazi ovog dole sta je napisao, nikad u zivotu nisam procitao sramotniji komentar jujujuju

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 25.11.2019
18:20

Jedva su nas pobedili i u Minhenu jer imali su vise srece nego pameti.

avatar
REVØLT
Tuesday, 26.11.2019
00:55

Kako te vise nije sramota?!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 27.11.2019
11:37

Ja se pitam kako tebe vise nije sramota da kao navijac jugoslovenskog fudbalskog kluba partizan svoj zivot posvetis meni i Zvezdi.

avatar
Busi_Zvezdu
Tuesday, 26.11.2019
09:13

Ce bude jedna ticape za domace navijace ?? Da pokazu Bavarci Degen (eku) i Miloju kako se igra stara drevna igra fudbala ??