Degenek pred Večiti derbi: "Superliga prioritet, protiv Partizana će 'prštati'!"

Autor: Ivan Cvetković
petak 21.09.2018.
18:21
Izvor: Sportske.net, FK Crvena zvezda

U Zvezdi respektuju najvećeg rivala.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Vujadin Savić i Miloš Degenek čine stub odbrane Crvene zvezde, brzo su se uklopili i odlično funkcionišu, a reprezentativac Australije će u nedelju (19 časova) debitovati u Večitom derbiju.

Svoje impresije pred meč izneo je u intervjuu za zvaničan sajt kluba.

"Derbi je nama najvažnija utakmica ove godine, kako zbognavijača, tako i zbog kluba. Velika je istorija između večitihrivala, derbi je derbi. Prvenstvo treba opet da se osvoji da bismoi sledeće godine igrali Ligu šampiona, tako da je nama Superligaprimarni cilj. Spremićemo se najbolje što možemo da ostvarimo icilj u nedelju, a to je pozitivan rezultat i da svi budemosrećni", rekao je Degenek.

Stamenog štopera posebno raduje maksimalan učinak i 21 osvojen bodiz sedam prvenstvenih mečeva.

"Lepo je što do sada nemamo poraz i što smo primili samo triboda. Važno je da čuvamo mrežu i jako je bitno da imamo ritamtrijumfa, voleo bih da tako nastavimo i u nedelju. Partizan je jakodobar tim koji saigrači i ja poštujemo. To je naš najveći rival ibiće čvrsta i teška utakmica."

Degeneka u nedelju na gostovanju Partizanu čeka debi u Večitomderbiju, 158. po redu.

"Igrao sam derbi u Nemačkoj i Japanu, ali ovaj naš još nisamdoživeo. Mislim da je najbolji derbi u svetu fudbala što se tičeemocija i istorije. Imamo najbolje navijače, ne samo u Srbiji većna svetu, a na terenu očekujem pravi 'vatromet'
, istakao jemomak rođen u Kninu.

Iskusni defanzivac ističe borbenost kao jedan od glavnih aduta crveno-belih.

"Imamo skoro 30 igrače na odličnom nivou, svi smo jedna prava porodica, a konkurencija je jako zdrava. Ginemo za naše pozicije i ovaj klub, i svako ko se nađe na terenu uvek pruži maksimum. Partizan ima dobru ekipu i fokusira se samo na Superligu, zato mu je možda malo lakše, ali je igrao dan posle našeg meča sa Napolijem... Spremićemo se maksimalno za derbi, da se vratimo sa pozitivnim rezultatom", zaključio je Degenek.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 22.09.2018
13:59

Tako je Milose svim snagama da prsti jer ovu utakmicu treba dobiti po svaku cenu.

avatar
Delije Sever 021
Saturday, 22.09.2018
10:28

Gledam,citam,slusam ...napaljeni klinci prizivaju 5:0 ,sprdaju se...cinjenica je da imamo duplo jaci tim ali cinjenica je da je to derbi i kao i uvek tako i sada jedan potez moze resiti tekmu,neka bude fer borba,neka se sudije ne isticu u negativnom kontekstu i neka bolji na terenu sutra pobedi.

avatar
svetski prvaci 1991
Friday, 21.09.2018
20:58

Bice pozitivan rezultat, ne treba o tome ni misliti.