Definitivno, poznata lokacija Nacionalnog stadiona!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 11.11.2018.
10:27
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Odlučeno je gde će se graditi dom fudbalske reprezentacije Srbije.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Prema najnovijoj odluci Vlade Republike Srbije o izradi Prostornog plana posebne namene, odlučeno je gde će se nalaziti Nacionalni stadion na kom će svoje utakmice igrati reprezentacija Srbije.

U pitanju je katastarska opština Surčin, kako prenosi "Telegraf".

"Vizija i dugoročni cilj razvoja i donošenja Prostornog plana jeste realizacija Nacionalnog fudbalskog stadiona koji bi bio multifunkconalnog karaktera i omogućavao organizovanje međunarodnih utakmica najvišeg značaja", stoji u pomenutoj odluci.

Postoji rok za izradu Nacrta Prostornog plana koji iznosi devet meseci.

Pored ovoga, očekujemo i rekonstrukciju dva naša najveća stadiona u ovom trenutku, stadiona Partizana i stadiona "Rajko Mitić", pa bi infrastruktura stadiona u Beogradu trebalo da bude na daleko višem nivou nego što je sada slučaj.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 11.11.2018
20:34

Lepo je imati nov i lep stadion. Ali, kad toliko puno stvari nedostaje, onda nekako treba da znaš da odrediš prioritete. Ako imaš u Beogradu dva velika stadiona i oni uglavnom zvrje prazni, a na njima je sasvim moguće, uz male dodatke organizovati svako takmičenje, ako ukupno u fudbalu, stadionima više caruju nasilnici, kojima je divljanje na stadionu nekako postalo zanimanje, a znaš da sredstava nedostaje u zdravstvu, nauci, kulturi, privredei... onda valjda sagledaš sve te potrebe, pa kreneš po redu. Meni, a veliki sam ljubitelj fudbala, ne deluje da nam je stadion potreban i mislim da neko time opet pokušava da podigne sopstveni rejting i pridobije nove glasače, i koliko god pričao kako mu je Srbija na srcu, vidi se da ga je baš briga. Potrošio je desetine miliona na vojnu vežbu (sam bog zna zašto), a onda će i za stadion, ustupio zemljište usred Beograda strancu da zida kad mu se prohte, poklonio nacionalnu avio kompaniju opet nekakvim strancima, *privlači* strane investicije tako što bukvalno poklanja novac, a time stavlja domaće privrednike u neravnopravan položaj, da ne pominjem penzionere, KiM i okupaciju svih tv stanica sa nacionalnom frekvencijom, i sve to - iz ljubavi prema Srbiji. Hvala bogu pa voli Srbiju. Mogu samo da zamislim šta bi joj radio da je ne voli ili da je ne daj bože - mrzi.

avatar
Slaninar94
Sunday, 11.11.2018
15:38

Novi Sad, grad u kome se pored istočne tribine nalazi limena kanta zvana Promenada (najveći tržni centat u RS) sa svojom garažom na tri sprata da nam smrdi po raspalom klubu, stadionu i ono malo ljubitelja sporta sto je ostalo.

avatar
Стевица
Monday, 12.11.2018
00:45

Сећам се гостовања у Новом Саду из времена када су делије биле на северу, а сланинари на истоку. Војводина је била јак тим, тешко их је било добити у НС, борила се за друго место на табели, а ово сада... Чујем да хоће да сруше Спенс и стадион, па да наставе са продајом земљишта инвеститорима. Не дај Боже!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 11.11.2018
11:58

Lokacija Nacionalnog stadiona je poznata kao i trase metroa kojim ćemo da idemo na utakmice SP 2030, kao i trasa kanala Dunav-Morava-Vardar-Egejsko more kojim ćemo takođe na utakmice SP 2030, samo se još ne zna lokacija Zvezdana Terzana :D

avatar
nemam pojma
Sunday, 11.11.2018
11:55

Da li postoji u još nekoj zemlji stadion koji se koristi samo za utakmice reprezentacije? Preskupo je za siromašnu Srbiju ne samo izgradnja, nego posebno održavanje takvog objekta. Ako Kina ma problema sa svojim preskupim Olimpijskim stadionom, ne znam kako će u Srbiji da se isplati takva investicija.

avatar
Man united
Sunday, 11.11.2018
14:26
avatar
Man united
Sunday, 11.11.2018
20:28

За шта још. За финале купа. То је баш велика разлика?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 11.11.2018
17:07

Vembli se ne koristi samo za nastup reprezentacije!

avatar
DeXy \'92
Sunday, 11.11.2018
11:48

Ja kao partizanovac,sta je sa ostalim stadionima u srbiji,da li ce i oni da se renoviraju? Pa nije samo beograd bitan...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 11.11.2018
17:09

Nije samo Beograd već je samo zvezda bitna. Stadioni u Srbiji su za rušenje.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 11.11.2018
21:01

Slazem se s tobom da je u Srbiji od svih klubova Zvezda najbitnija. Da nema Zvezde i tebe na Zvezdinim vestima ko bi na tebe obratio paznju.

avatar
Man united
Sunday, 11.11.2018
20:29

А ЈНА се не реновира???

avatar
Скаузерлија
Sunday, 11.11.2018
11:46

Уместо да направе НЕШТО мало јужније, западније, источније они све праве у БГ-у и околини. Капирам ја да је Београд центар Србије, да се ту врте све паре, да ту живе сви који се за нешто питају у овој држави али нико бре ни да ,, замаже очи '' нама провинцијалцима. Изгледа да смо сви ми Београђани само што поједини живе и 400 км удаљени од центра града...

avatar
RealanNis
Sunday, 11.11.2018
19:07

Ima tu malo problema. Recimo da dobijemo domacinstvo za Evropsko, svetsko prvenstvo u fudbalu. 1 potrebni su nam stadioni odredjenog kapaciteta( trenutno samo 2 koji po kapacitetu odgovaraju imamo Marakanu i JNA), 2 blizina aerodroma(valjda max 60km) sto znaci samo Beograd i Nis( sigurno niko nece graditi stadion od 40-50 000+ mesta u Pancevu, Aleksincu...) 3. Odredjeni garantovani broj smestajnog kapaciteta, tj par hiljada mesta u hotelima sa odredjenim brojem zvezdica u tom gradu. Gledajuci te kriterijume samo Beograd za sada moze da konkurise jer Nis nema ni kapacitet stadiona(cak ni da se prosiri-renovira tesko bi dostigao) a nema smestajne kapacitete visoke kategorije u tolikoj meri od kako je Ambasador ugasen. E sada dici stadione koje ne mozemo da napunimo nikada i hotele koji bi zvrjali prazni nakon toga ne znam koliko je isplativo.