Defanziva Partizana podbacila, napad nemoćan, ko je zadovoljio? (OCENE)

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 07.11.2019.
23:21
Izvor: Sportske.net

Nije sve tako loše kao što izgleda na prvi pogled.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Partizan večeras nije uspeo da napravi iznenađenje na Old Trafordu, a ovako smo mi videli izdanje izabranika Sava Miloševića.

I pored činjenice da je Stojković primio tri gola, čuvar mreže "crno-belih" je pružio sasvim pristojnu partiju. Nije imao velikih kikseva, nijedan gol nije bio "njegov", a u nekoliko navrata je čak i spašavao svoj tim ubedljivijeg poraza.

Da nije bilo Uroševića koji je odigrao katastrofalno, najslabiji deo ekipe bi svakako bio štoperski tandem Pavlović-Ostojić. Da je Rašford ostao na terenu do kraja meča, pitanje je kako bi se štoperi Partizana nosili sa njim, no najupadljivije za oko jeste loše izdanje Uroševića koji je bio kriv za drugi gol Junajteda.

Najraspoloženiji za igru bio je Sejduba Suma, omalenom vezisti očigledno prijaju velike utakmice, nedostajao je samo konkretan učinak, ali čini se da je on bio jedini koji je zapretio Romeru večeras. Ulaskom Tošića, Partizan je stabilizovao igru, pa je Milošević možda trebalo da mu pruži šansu od prvog minuta.

Sadik je u najvećem toku meča bio odsečen od ostatka ekipe, ni sam se nije proslavio u nekoliko navrata, pa je ostao nedorečen.

Stojković 6,5 - Urošević 5, Pavlović 5,5, Ostojić 5,5, Miletić 6 - Šćekić 5,5, Natho 6 (od 60. Tošić 6,5), Zdjelar 6, Asano 6 (od 70. F. Stevanović 6), Suma 6,5 - Sadik 5,5 (od 85. Ivanović -). 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Friday, 08.11.2019
11:37

Pri cemu Urosevic cak nije imao nikoga jer Suma nije delovao po boku.

avatar
Momcilo Stojanovic
Friday, 08.11.2019
11:21

Ništa drugačije nisam ni očekivao. Isti problem kao i Zvezda,spori i tromi igrači u odbrani,a ovi kada dođu na 20 m ,spašavaj se ko može.Limitiranost igrača je evidentna i oni su solidni za domaću ligu ,pod uslovom da se protivnik ne zaglavi u kaznenom prostoru i ne mrda odatle.Slabi bekovi, dovode štopere u iznuđene i beznadežne situacije u kojima ne znaju ni gde se nalaze ni na koju stranu da krenu. Dobri igrači koštaju 15-20 mil. eura,a oni odlični 50+ miliona,prema tome ovo što mi dovodimo za 1-2 mil. su igrači koji da bi negde igrali dolaze kod nas. U sve ovo su umešani čelnici klubova i menadžeri koji se sa, takvim transferima ,dobro ugrade. Izvinjavam se Sumi za sve što sam ranije pisao o njemu,ali on je jedini igrač za velika dela,međutim,da bi to ostvario na terenu mora imati saigrače koji će znati da igraju i otvaraju se blagovremeno,jer on zna da odigra iz prve,a ovi paćenici to ne razumeju i ispada da je čovek dao pogrešan pas.Šest decenija gledam fudbal ,ranije na stadionu,a sada na TV-u,a i igrao sam fudbal tako da neke stvari ne mogu da razumem.Kao na primer,igru Tošića koji bi trebalo da bude,neko ko probija i asistira,a on radi sve suprotno,usporava igru,vraća se prema svom golu i proigrava naše štopere. Kliko gluposti treba da napravi Urošević da bi ostao standardan (za borbenost u redu,ali to nije dovoljno za Partizan), Miletić isto tako borben,ali danas bekovi moraju ,sem snage, da imaju i više fudbalskog znanja (uvek kasni i loše centrira,a odlaskom u napad bez učinka sporo se vraća i pravi promaju u odbrani).Šćekića ne bih komentarisao,jer je čovek zalutao u fudbal.Ostojić,borben,ali vremešan i spor. Pavlović igra svaku utakmicu i za mladića od 18 godina je to previše,zbog smušenosti ostalih u odbrani biva ostavljen na cedilu i u raskoraku. Tu smo gde smo i za bolje nismo,a teško ćemo i biti,jer danas dobri igrači su skupi,a mi za to nikada nećemo imati para. Bezuslovno privatizovati klubove,pa na zdravim osnovama ko preživi preživi,a ako preživi ,za koliko je to dovoljno, videće se.

avatar
REVØLT
Friday, 08.11.2019
01:23

Scekic, Zdjelar, Natko i Suma- sva cetvorica su u jednom trenutku i najmanje jednoj prilici upropastili izgledan napad i kontru ili polukontru. Nisam video to sto je Ivanovic uradio, ali, uopste me ne cudi, covek u poslednje vreme ulazi (samo) da bi zamenio Sadika koji iz meca u mec biva premoren.

avatar
Anthony
Friday, 08.11.2019
00:48

Miletic i Asano sestice? Ljudi, ej, o cemu pricamo?

avatar
magister
Friday, 08.11.2019
00:47

Čudno koliko se razlikuje to što je video autor ovog teksta od onog što sam ja video. Uroševićev igrač je dao prvi gol, a tu je dosta nespretan bio i Pavlović, kod drugog Urošević u panici napucao Marsijala, Pavlović opet nekako nespretan, neokretan i kratak (u II pol. dosta dobar), pa je čak i Ostojić proklizao besmisleno u prazno i Marsijal ni kriv ni dužan ispade - Maradona. Kod trećeg gola Miletić kao da se zaglavio u živom pesku. U prvom, većina akcija preko Miletićeve strane i do trećeg gola, skoro svaka njegova lopta - panična i pogrešna, a onda opet, posle trećeg, dobar, osim što mu je u šansi, na 10m od gola, lopta prošla ispod noge (i inače, iako ima tehniku, u napadu je potpuno neartikulisan, nit prodora nit centaršuta, nit šuta, jedino opasan posle kornera).

Tošić, bruka šta je igrao, a autor teksta smatra da je on stabilizovao Partizan!? U stvari je Mančester malo digao nogu s gasa, štoperi, Miletić i Šćekić, u defanzivi, počeli da presecaju hrabrije, pa smo imali više lopte u posedu. Nažalost, u tom periodu su neke kontre pokušane preko Tošića, što se završavalo *sigurnim* zaustavljanjem akcije i vraćanjem lopte stoperima, greške Zdjelara u jednostavnim pasovima, zakucavanje Ivanovića u kontri 3 : 2... Loše, loše...

Moj je utisak da bismo, da smo startovali sa neka druga dva beka, danas prošli potpuno drugačije, jer bekovi su, igru u odbrani u prvom, učinili totalno haotičnom, nestabilnom i paničnom, a i Pavlović, kao da je bio uplašen i vezanih nogu (što se apsolutno odnosi i na malog Stevanovića kad je ušao - vezane noge). Da je Suma u fazi napada (kod šesnasterca) bio upola majstor kao na sredini i da je Natho bio makar trećinu precizan kao na većini utakmica, dali bismo makar jedan u prvom.

avatar
dejanera2
Friday, 08.11.2019
01:24

Nisu oni digli nogu sa gasa. Posle treceg gola oni su podigli rucnu a od 60 -og minuta poskidali i tockove. Jednostavno Totenhem je zgromio Zvezdu da se vise ne prica kako je klub iz Srbije utabao sampiona Evrope iz Engleske a Mancester je izveo ozbiljan sastav, u drugoj utakmici, da svima pokaze kako je bolja igra Partizana u Beogradu (a Partizan je bio bolji i ne da nije zasluzio poraz nego je po igri i remi bio malo) samo posledica rezervne postave koju je izveo OGS.

avatar
Dorotej
Friday, 08.11.2019
08:11

To je to. Naša stvarnost. Treba uvesti pojam Srpska odbrana. Igrači u odbrani Zvezde, Partizana (isto važi za reprezentaciju) se u kritičnim momentima od panike tako ušeprtljaju da je to stresno za gledanje. Loptu izbace metar dva, jer im noge postanu prekratke, obično do noge protivnika.

avatar
REVØLT
Friday, 08.11.2019
00:32

P.S. Stojkovic je mozda zasluzio i sedmicu, ako nista drugo, a onda bar da bi se znalo ko je kod nas bio najbolji pojedinac...

avatar
REVØLT
Friday, 08.11.2019
00:29

Po cemu i zbog cega je Scekic zasluzio vecu ocenu od Urosevica i istu ocenu kao Ostojic, Pavlovic i Sadik? Isto tako, mozda je ipak taj raspon od jedne pune ocene izmedju Miletica i Urosevica prevelik i nepravedan jer je celavi veceras ispred sebe imao Asana, to je olaksavajuca okolnost i velika pomoc za beka.