Debata oko Radonjićevog promašaja, ko je u pravu? A šta Mrkela prognozira Partizanu večeras?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.02.2018.
10:38
Izvor: Sportske.net, TV Pink

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, nekadašnji sudija Raka Đurović i nekadašnji fudbaler Partizana Darko Tešović govorili su jutros na TV Pink o evropskim izazovima naših najboljih klubova.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Iako Zvezda nije uspela da pobedi u prvoj utakmici protiv CSKA, sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela nema šta da zameri svojim igračima. Jedino za čim žali jeste par propuštenih prilika, od kojih je najbolja bila ona Radonjićeva.

''Mi smo odigrali dosta dobru utakmicu protiv jakog protivnika, CSKA je odlična ekipa koja godinama igra LŠ, i ove godine je iz grupe LŠ došla u ovo takmičenje.

Znali smo da će biti teško, a mislim da smo mi odigrali kako smo morali. iskoristili smo neke njihove nedostatke. Nismo postigli gol, ali mislim da ćemo uspeti u Moskvi.

Stadion nije bio pun, ali su navijači bili sjajni, davali vetar u leđa našim igračima. Žao mi je što nismo iskoristili neku od šansi, Radonjić je mlad igrač, u ovoj utakmici nije postigao gol, ali verujem da će u sledećoj biti bolji.

Ben je jako dobro pojačanje, dobar igrač, ima iskustvo igranja i u LŠ i u LE i verujem da će u narednom periodu biti još bolji, jer u 4-5 meseci nije bio u ekipi Olipijakosa zbog tog njegovog problema sa ugovorom. Može da igra na svim pozicijama u napadu'',
izjavio je Mrkela, a onda i prokomentarisao to što je Ben u prvom poluvremenu izveo slobodan udarac, a ne Donald..

''Bila je logika da to izvede Ben, bila je pozicija za levonogog igrača''
.

I Darko Tešović je prokomentarisao Radonjićev promašaj.

''On je procenio da lupi po lopti, pa šta bude, što je za igrača najlakše, ali nije to stvar sreće, nego tehničkog udarca u fudbalu. Sad je lako reći, ali mogao je da je plasira pored golmana'', objašnjava Tešović, a onda kratko prokomentarisao Zvezdinu igru.

''To je Zvezda - čvrsta, odgovorna, disciplinovana, iz takve igre su stvorili šanse, ali nisu ih iskoristili. U Rusiji očekuujem dobru utakmicu. Tu nema šta da se kalkuliše'', naglašava Tešović.

Ipak, Radonjićev promašaj je na najzanimljiviji način prokomentarisao bivši sudija Raka Đurović.

''U našem prvenstvu nikada taj sprint nije toliko dugačak, bila je to atipična situacija za njega, koja je zahtevala pola terena u sprintu, i koja je dovela do loše reakcije u finišu'', primetio je Đurović, uz procenu da su i Viktorija i CSKA objektivno u prednosti u odnosu na naše klubove.

Večerašnju utakmicu Partizan - Viktorija Plzenj je prokomentarisao i Mitar Mrkela.

''Đukić je u pravu, važno je ne primiti gol, Partizan je došao do nokaut faze, svakako da ima kvalitet i treba očekivati jednu neizvesnu utakmicu. Mislim da nema favorita. Viktorija nije lak protivnik'', konstatovao je Mrkela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi G0L iz kornera
Thursday, 15.02.2018
14:19

Za onaj promasaj na Radonjica moaze da se ljuti samo onaj ko nikad nije igrao fudbal.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 15.02.2018
13:16

Ne znam sto se toliko prica o tom Radonjicevom promasaju? Takve promasaje prave i mnogo iskusniji i izvikaniji igraci, Kavani, Iguain ne odigraju utakmicu a da ne upropaste jednu takvu sansu. Meni je bitno da je on onako munjevito reagovao i ukrao tu loptu, da mi pritiskamo, stvaramo sanse, dacemo valjda i taj gol. Druga stvar, CSKA je dovoljno kvalitetan da moze da nadoknadi i jedan i dva gola zaostatka, prolaz najvise zavisi od toga kako ce se stvari razvijati u Moskvi, a ne toliko od toga koji cemo rezultat odnijeti tamo. Mozda je ovako i bolje, nemamo sta da branimo, idemo da odigramo jos jednu dobru utakmicu i da damo gol.

avatar
Thursday, 15.02.2018
13:09

I nije bas isto, Areola je ipak dosta izleteo, a i Ronaldo je bio vise desno iskosa (desnije) nego njegov obozavalac sto je takodje uticalo na taj sut.

avatar
bagra
Thursday, 15.02.2018
13:04

Kao da je promasio za finale, pustite bre decka, bilopa proslo.

avatar
Momcilo Stojanovic
Thursday, 15.02.2018
12:46

Nisam zvezdaš,ali videste li kako je Ronaldo sinoć šutirao,a deset godina je stariji od Radonjića.

avatar
Thursday, 15.02.2018
12:57
avatar
Maximovic
Thursday, 15.02.2018
17:56

Totalno drugacija situacija a svaki iskusan fudbaler bi u 95% slucajeva resio Radonjicev sut u svoju korist. Iako sam grobar onakve situacije moraju da se resavaju jer bas zbog tih neiskustva koje nam se decenijama unazad ponavljaju mi danas nemamo redovnog u evro takmicenjima. O Ronaldovoj situacije da neulazi u dublju analizu ali bilo je dosta vise u desnom uglu trceci ka golu gde I nije imao previse opcija za razliku od Radonjiceve pozicije de je imao makar 5 razlicitih opcija.

avatar
Thursday, 15.02.2018
12:11

Cim je on onako sutnuo, znaci da je imao snage, a uopste nije trebao da sili.

avatar
Capitano
Thursday, 15.02.2018
15:47

Najmanji je problem u jacini suta. Pre svega otiso je nepotreno u desno, a i iz te pozicije najcesce se daju golovi uz stativu blizu golamnu, sto je on morao i da gadja.

avatar
Friday, 16.02.2018
09:31

Tako je, to sam i napisao na drugoj vesti, moze da se proveri u arhivi, trebao je u blizi ugao. Nisam ni tvrdio da je problem u jacini suta.