Darko Pančev sa Hrvatima o Zvezdi i Milojeviću, ali odjekuje šta je rekao o Modriću...

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.10.2019.
14:08
Izvor: Sportske.net, vecernji.hr

Zanimljiv razgovor Zvezdine legende za poznati hrvatski list.

EPA/GEORGI LICOVSKI
EPA/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Gol Darka Pančeva u penal-seriji 1991. godine u Bariju doneo je Crvenoj zvezdi titulu prvaka Evrope, a čak i da ništa drugo nije uradio u crveno-belom dresu, navijači Zvezde će ga zauvek pamtiti.

Danas je zagrebački ''Večernji list'' objavio intervju sa njim, a Crvena zvezda je, naravno, bila nezaobilazna tema.

''Pratim Zvezdu, naravno. S obzirom na stanje u ligama na našem području i na to koliko je novca sada potrebno da bi se napravila jaka ekipa, Zvezdini rezultati su odlični, a o treneru Vladanu Milojeviću imam visoko mišljenje'', objašnjava Pančev.

Naravno, neminovno je bilo i poređenje Crvene zvezde sa najboljim hrvatskim klubom, Dinamom iz Zagreba, ali Pančev nije želeo da izostavi ni Partizan iz cele priče.

''Ne želim gledati navijački i favorizovati Zvezdu jer smatram da je Dinamo na ovom području najkonstantnija ekipa po rezultatima.

Trenutno, te dve ekipe imaju najbolje sastave, iako moram napomenuti da je i Partizan polako počeo graditi dobar sastav.

Mislim da su i dalje novac i nedostatak jačih liga glavni problem što nemamo još jače ekipe da nas predstavljaju u Evropi. Na ovim prostorima uvek ima puno talenata i dobrih igrača, ali pre su ti talenti postajali još bolji igrajući sedam-osam godina u jakom prvenstvu kao što je bilo jugoslovensko. Sada mnogi od tih talenata idu jako mladi van i jednostavno nestanu. Malo je onih koji postanu dobri evropski igrači.'', naglašava Pančev i dodaje da uvek radije pogleda neku utakmicu iz ''ex-Yu'' prvenstava, nego neke mečeve iz najjačih evropskih šampionata.

Ali,ono što u Hrvatskoj posebno istiu iz ovog intervjua, jeste mišljenje Darka Pančeva o Luki Modriću, kome se ove negove reči neće baš dopasti.

''Luka Modrić svakako je veliki igrač, jedan od najvećih s ovih prostora. Ali fudbal je zbog toga zanimljiv, puno puta daje, ali i uzima.

Mislim da on nije ni najbolji hrvatski igrač u istoriji, a svakako nije najbolji na ovim prostorima. Bez obzira na sve velike nagrade koje je sasvim zasluženo osvojio", poručio je Pančev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 15.10.2019
15:20

Zagrepcani jesu najkonstantniji tim po igrama u Evropi u poslednje vreme, ali trenutno Zvezda ima daleko kvalitetniji tim od partizana i dinama zajedno i to na svakoj poziciji.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 15.10.2019
14:37

Partizan je na svakoj poziciji u timu jači od zvezde što se i videlo na poslednjem derbiju. Luka Modrić nije najbolji igrač ni u sadašnjoj njihovoj reprezentaciji, a kamoli nešto više.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 15.10.2019
15:22

Samo prati Zvezdu i siri partizanske lazi na vestima o Zvezdi jer mnogo si nam talican. Nemoj da zaboravis da nabacis neku laz i pred utakmicu sa Totenhemom jer nasa si talija.

avatar
Mr. Picolo
Tuesday, 15.10.2019
15:30

Pogotovo je jači na poziciji sudije! Sledeći derbi vas punimo sa 3:0.