Darko Pančev podržava regionalnu ligu

  • Autor: Miloš Marković

  • 08. decembar 2013.

  • 09:55

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Teme koja se kao lajt motiv provlači kroz fudbalsku javnost dotakao se i proslavljeni fudbaler Crvene zvezde, Darko Pančev.

Darko Pančev podržava regionalnu ligu
Teme koja se kao lajt motiv provlači kroz fudbalsku javnost dotakao se i proslavljeni fudbaler Crvene zvezde, Darko Pančev.

U razgovoru za 'Aldžaziru', legendarni makedonski fudbaler govorio o raznim fudbalskim temama, od kojih je jedna bila i pitanje regionalne lige na području nekadašnje republike u kojoj je Pančev i stekao svoju slavu.

Penzionisani fudbaler svoje dane odmora provodi uz porodicu, privatni posao koji je pokrenuo, kako kaže, živi jednim mirnim životom.

Fudbal naravno pomno prati, a pitanje regionalne lige kod njega nailazi na potpuno odobravanje.

"To je jedna odlična ideja."

"Vidite, samim tim razvdajanjem republičkih prvenstava nekako su svi izgubili na kvalitetu. Zato, smatram da bi vraćanje lige na nadnacionalni, odnosno balkanski nivo, bilo veoma dobro, što zbog podizanja kvaliteta fudbala, što zbog ponovnog spajanja naroda iz zemalja bivše Jugoslavije."
, rekao je Pančev koji je apsolutno 'za' ideju.

"Poboljšanje fudbalskog kvaliteta u regiji bi prouzrukovalo i pozitivnosti u Evropi, verujte da bi tada bili gledani drugim očima od ostalih fudbalskih klubova Evrope, jer bi rezultati naših klubova bili znatno bolji, možda u početku ne, ali vremenom sigurno bi bilo timova koji bi postizali zapažene rezultate. Sa kojeg god aspekta da pogledate, ja sam 'za'.", dodao je on.

O problemu hiliganstva koji se postavlja kao najveća prepreka realizaciji ovog projekta, Pančev ima mišljenje da je on rešiv.

"Problem huliganstva postoji, ali nije prisutan samo kod nas, prisutan je i Zapadnoj Evropi i u svim zemljama gde je demokratija, rekao bih, na visokom nivou.Smatram da se problem huliganstva i divljanja po stadionima može rešiti i kod nas, određenim merama koje su već primenjene u Evropi, kao što je povećavanje obezbeđenja, policije."

"Ipak, suština problema je promena svesti. Ne možemo celog života biti založnici malih navijačkih grupa koji svoj revolt izražavaju na stadionima. Nisu stadioni mesta za to. Potrebno je da sa takvim ljudima porade stručnjaci, koji će raditi na promeni njihove svesti, a institucije ojačati kapacitete kako bi blagovremeno odgovorili i ne bi dozvolili da sport razdvaja ljude. To nije njegova svrha i srž.
", istakao je Darko Pančev.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari