Dao golčinu sa preko pola terena, a onda došao u Partizan - Ponovo se u Humskoj priča o njemu!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.06.2019.
17:32
Izvor: Sportske.net, Mozzartsport.com

Verovatno ima navijača Partizana koji su ga i zaboravili, ali ovog leta je ponovo aktuelan.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Pre nekoliko dana pojavila se iznenađujuća vest da je Partizanu do daljnjeg stopirana realizacija novih transfera zbog pojedinih zaostalih dugovanja, a ispostavilo se da je u pitanju potraživanje nekadašnjeg veziste crno-belih Ivana Petrovića u iznosu od 70.000 evra.

Ovaj momak je u proleće 2014. godine oduševio domaću fudbalsku javnost prelepim golom sa preko pola terena u dresu kragujevačkog Radničkog na ''Čika Dači'' protiv Javor Matisa, a par meseci kasnije je potpisao ugovor sa Partizanom.

Član crno-belih bio je sve do 2017, ali je u ekipi iz Humske upisao samo dva nastupa, posle čega je otišao u Brežice, pa Gorodeju i Krško.

O novonastalom problemu zbog zaostalog duga prema Ivanu Petroviću danas se oglasio potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić u izjavi za ''Mozzartsport''.

On je objasnio da je klub iz Humske postigao dogovor o dinamici isplate sa Petrovićevim zastupnikom, ali da je Arbitražni sud FSS ipak doneo meru zabrane transfera crno-belima.

''Prvi put u istoriji srpskog fudbala Arbitražni sud FSS doneo je odluku koja će otvoriti Pandorinu kutiju s kojom će se suočiti veliki broj klubova u Srbiji. Petrović je svojevremeno upućen na treninge van prvog tima i usled te činjenice tužio klub zahtevajuću isplatu svih mesečnih naknada koje bi mu pripale do kraja projektovanog ugovora.

Partizan mu je platio sve do raskida, međutim...

Aribitražni sud odlučio je da se igraču koji je kasnije nosio dres još tri kluba isplati ceo projektovani ugovor do njegovog okončanja, bez obzira na raskid. To nikad nije bilo. Štaviše, odluka se direktno protivi Pravilniku o registraciji igrača'', istakao je Vuletić i dodao da bi ovo moglo da ima dalekosežne posledice po brojne manje klubove, ako se ista praksa bude primenjivala i u ostalim slučajevima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke