Danci dele komplimente crno-belima, misterija Bata Mirković, hoćemo li videti Partizanovu ''divlju energiju''?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 09.08.2018.
13:13
Izvor: Sportske.net

Ali, domaćini prognoziraju i rezultat u svoju korist.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Poslednje najave utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Nordsjelanda i Partizana stižu od trenera danskog tima Kaspera Hjulmanda i talentovanog napadača Mikela Damsgarda.

Hjulmand je na početku razgovora sa novinarima biranim rečima govorio o Partizanu.

''To je veliki srpski tim, sa tradicijom za ponos. Partizan je proizveo veliki broj sjajnih igrača i zbog toga su, naravno, i favoriti, sa velikim ofanzivnim kvalitetom'', istakao je Hjulmand.

Ipak, iako veoma ceni crno-bele, naglašava da su oni ''dobri, ali ne i strašni'' i uporedio ih je sa PAOK-om, sa kojim se Nordsjeland sastao tokom priprema početkom jula i slavio sa 2:1.

Danci su snimili sve vrline i mane u Partizanovoj igri, ali trener Hjulmand priznaje da ne zna šta može da se očekuje od novog trenera crno-belih Zorana Mirkovića.

''Gledali smo nekoliko Partizanovih utakmica i dobro smo pripremljeni, ali ove nedelje su promenili trenera. Sa njim verovatno će biti i nekih promena u timu za koje se zaista ne možemo pripremiti'', konstatuje Hjulmand i dodaje:

''Prvo i najvažnije, moramo igrati disciplinovano, jer to takođe znači da imate samopouzdanje da se usudite da odigrate loptu i odete u slobodan prostor. Na fudbalskom terenu uvek postoji prostor i treba ga iskoristiti''.

Jedan od aduta Nordsjelanda u večerašnjem meču biće i 18-godišnji krilni napadač Mikel Damsgard, koji se već ustalio u prvom timu.

Raduje se novom izazovu, tvrdi da će mu biti zanimljivo i da vidi navijače Partizana, jer ga i protivničke pristalice dodatno motivišu.

''Protiv Partizana će biti drugačije nego sa AIK-om. Verovatno će doći sa divljom energijom i pokušati da nas fizički nadjačaju, ali moramo da pokažemo da umemo da tome odolimo.

Odlično je igrati ovakve utakmice, svaki put je neko novo iskustvo. Verujemo u naše šanse i sanjamo o grupnoj fazi takmičenja, 1:0 bi bio dobar rezultat pred odlazak u Beograd'', poručuje Damsgard.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Vukic
Thursday, 09.08.2018
14:31

bato mani se Markovica ovo je evropaxkiksevi se plaacaju skupo on sad cesto pada bice JSL pa neki igra a sad iskusne naprd Partzan srecno.............

avatar
Grb partizana 1997?
Thursday, 09.08.2018
17:11

Ajmo Danci pumpajte ih!

avatar
bagra
Thursday, 09.08.2018
13:22

Sa velikim ofanzivnim kvalitetom, a jedva dadosmo jedan gol u 3 kola prvenstva.