Dan pred meč sa Norveškom, Tadić i Mitrović nahvalili FSS!

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.10.2020.
17:42
Izvor: Sportske.net, tanjug.rs

Posebno zbog jednog čoveka...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije sutra igra toliko čekanu utakmicu protiv Norveške u Oslu, koja bi trebalo da predstavlja pretposlednji korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Najveći aduti našeg tima u ofanzivi biće Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, koji su danas izneli svoja očekivanja od duela sa Norvežanima. Uveravaju da su potpuno spremni za razliku od prethodnih mečeva iz septembra i silno motivisani da Srbiju odvedu na Evropsko prvenstvo.

Naravno, svesni su i snage rivala, a Mitrović je izdvojio nekoliko igrača koje vide kao najveću opasnost.

''Pored Halanda tu su i Serlot, King, Odegard… Dosta dobrih igrača koji igraju napred. Kao tim su dobri, igraju čvrst fudbal. Kompaktna i dobro organizovana ekipa. Ne verujem da će utakmica biti lepa za oko. Više onako čvrsta i taktička, igra na rezultat. To je i normlano. Ulog je ogroman'', izjavio je Mitrović, a prenosi ''Tanjug''.

I Mitrović i Tadić su takođe složni u oceni da je FSS mnogo uradio na poboljšanju uslova za pripreme, a posebno su izdvojili to što je Savez angažovao i našeg cenjenog stručnjaka za pripremu igrača Andreju Milutinovića.

''Vrhunski profesionalac. Čovek sistema i odgovornosti. Njegov dolazak je takođe potvrda da Savez pozitivno razmišlja na duže staze'', poručio je Tadić.

Slično razmišlja i Mitrović.

''Svi ljudi iz Saveza sigurno rade najbolji mogući posao da omoguće reprezentaciji najbolje moguće uslove za rad. O tome govore i neki rezultati koji su iza nas. Igrali smo na SP, imali dobru Ligu nacija, u situaciji smo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Savez, kao i reprezentacija, može da jača samo ako angažuje najbolje u svojim profesijama.

Jedan od najboljih primera je dolazak Milutinovića. Kao i Tadić i ja sa Milutinovićem dugo sarađujem. Sa njim radi i velika grupa naših igrača od kojih su mnogo reprezentativci. Ima tu i mnogo svetskih fudbalskih asova… Jedan je od najboljih na svetu u svom poslu. Velika je stvar što ga je Savez ubedio da dođe u A tim'', naglasio je Mitrović.
-
Baner 5

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
miki2
Wednesday, 07.10.2020
18:45

Savez radi veoma lose, uspesne treneree koji ostvare plasman odstranjuje a dovodi one koji nemaju rezultat. A kad reprezentacija nema rezultat onda se pravdaju smenom generacija, sto je po meni najgluplha recenica. Za reprezentaciju treba uvek da igraju najboljih jedan dal imali 20 ili 40.