Dan posle, šta je sa Nathom?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.03.2020.
13:06
Izvor: Sportske.net

Stigla prva informacija iz kluba.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Od početka drugog dela sezone, Partizan nikako da dođe do svoje prepoznatljive igre.

Sinoć su crno-beli teškom mukom stigli do pobede nad niškim Radničkim u Humskoj, golom Ivanovića iz penala u 84. minutu, ali uz mali broj izglednih prilika za golove.

Ovoga puta opravdanje ekipi Partizana za takvo izdanje mogao bi da bude izostanak Sejdube Sume, pa i Lazara Pavlovića, kao i povreda Bibarsa Natha u 15. minutu sinoćnjeg meča.

Jutro posle, iz Partizana je medijima prosleđena informacija da će izraelski vezista sutra ići na snimanje, posle čega će se nešto konkretnije znati o prirodi povrede i periodu oporavka.

Ono što je već sada jasno jeste da Natho neće moći da pomogne svojim saigračima u Kup utakmici protiv Spartaka u utorak.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 08.03.2020
16:54

Sad, kad se suočavamo sa izostajanjem glavnog kreatora igre, Savo će biti prinuđen da sklapa tim i na drugačiji način. Mislim da je to dobro i da može da ga ohrabri i za ceo dalji tok takmičenja.

Pre svega je problem u očigledno pogrešnoj Savinoj proceni da ima standardni sastav koji može da igra iz nedelje u nedelju. A onda, oni izađu na teren i - ne odigraju akciju skoro čitave utakmice, glavni paker (Suma), u izglednim situacijama za stvaranje 100% šanse, donosi gotovo redovno pogrešne odluke, ili krećući u nepotreban dribling u pokušaju da sam završi kad ima nekog da ga lako spoji s golom ili dodajući igraču koji je okružen dvojicom umesto onom koji ima čist put do gola - na drugoj strani. Neretko i Natho pravi slične greške. Natho verovatno treba da bude vođa tima, na kraju, on jeste glavni kreator igre, ali, bez obzira na mnoge kvalitete, nema kontinuitet, da stalno prebacuje loptu na pravu stranu, da kljuka napadače upotrebljivim loptama... Ja sam odavno došao do zaključka da su to igrači koji potpuno drugačije igraju kad imaju svežinu i kad su istrošeni i da je zbog toga potrebno - odmarati ih. Na nekim utakmicama ih ostavljati na klupi, pa nek uđu u poslednjih pola sata, sveži i orni, nek donesu rezultat. E, tad bi na važnijim utakmicama uvek bili sveži. Ovo se odnosi i na neke druge igrače kojima takođe treba da ponekad odmore na klupi i gledaju igru iz te pozicije, pa možda nešto poprave i u svojoj igri kad uđu.

Konačno, tu je još nešto, veoma važno, kad ostavite npr. Natha, Sumu i Sadika na klupi, onda možete realno da očekujete da oni unesu i sigurnost u Partizanovu igru i nestabilnost u protivničku, dok kad izađete na svaki duel s najjačima, pa uvodite Lakčevića i L. Pavlovića da preokrenu stvar, stvar će se teže preokrenuti, a protivnik će dobiti na sigurnosti.

U svakom slučaju, sad - moramo malo da mešamo karte, pa predlažem:

Stojković - Miletić, Vitas, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar (Momčilović, Knežević) - L. Pavlović, Marković - Stevanović, Asano - Matić (Arambašić)

Stevanović - Lutovac, Ostojić, Pavlović, Brežančić - Šćekić (Momčilović, Knežević) - L. Pavlović, Marković - Lakčević, Stevanović - Asano (Matić, Arambašić).

Lako bi se na neki od ovih sastava kasnije pridodali Natho, Suma i Sadik, a Partizan onda dobijao na ubojitosti.

I da, važno je da na sledećim utakmicama zajedno u timu igraju L. Pavlović, L. Marković u građenju igre i Stevanović (takođe kreativac) na nekom od krila. Time bismo znatno dobili na igri. Uslov je da L. Marković ne statira u defanzivi, a videli smo u Liverpulu da baš ume i da ukliza i da markira i da blokira i da oduzme i da započne napad. Osim toga L. Marković iz te pozicije graditelja, u kojoj bi morao da bude angažovan, a ne da spava na nekom krilu, može znatno češće da dolazi u priliku da svojim brzim sprintom iz drugog plana - upadne iza odbrane (uz nečiju dobru loptu, a to se valjda vežba).

avatar
ŠDanilo
Sunday, 08.03.2020
15:52

On ima znanje ali nema htenje da izgara za Partizan.