Da verujemo selektoru Tumbakoviću?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 07.09.2020.
08:30
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da njegova ekipa nije mnogo pokazala večeras protiv Turske, ali i da to "nije prava slika".

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

"Ovo nije prava slika. Optimizam treba da gradimo na pripremi igrača u svojim klubovima i utakmicama koje će imati. Naši igrači nemaju par dana priprema, nijednu utakmicu u poslednjih mesec dana. Ako tražim opravdanje, alibi nikako, onda je to. Očekujem da ćemo biti kvalitetniji kada počnu da udju u kontinuitet treninga i utakmica. Tada će se forma podići na viši nivo", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare posle utakmice.

Srbija je u nedelju uveče igrala 0:0 sa Turskom u drugom kolu Lige nacija, tri dana nakon poraza od Rusije.

"Moram da budem realan, nismo mnogo pokazali. Ako ima nešto dobro, pokazali smo kompaktnost i želju da postignemo rezultat. Ali, ostaje problem u samoj organizaciji igre i prepoznatljivosti. Nadam se da će refleksija moje želje biti priprema kroz njihove klubove koja im u ovom momentu nedostaje", kazao je Tumbaković.

Srpskom nacionalnom timu sledi oktobarski duel sa Norveškom u baražu za Evropsko prvenstvo.

"Koliko je pre par meseci ta utakmica bila daleko, toliko se sad približila. Ovaj septembarski termin je bio ključan za pripremu i hteli smo da napravimo ambijent i pokušamo da napravimo prepoznatljivost, ideju koja eventualno može da rezultira kada je Norveška u pitanju. Neki detalji u Rusiji su bili mnogo bolji nego danas. Nismo imali tu energiju i prepoznatljivost koju tražim. Drugo poluvreme smo igrali sa igračem manje protiv reprezentacije koja je promenila celu ekipu u odnosu na duel sa Madjarskom pre tri dana i bili su dosta jači nego tada
", naveo je selektor.

Tumbaković je rekao je da "nema mnogo dilema" kada je u pitanju sastav za utakmicu sa Norveškom i da je tim koji je pozvan za septembarske duele "najbolje što Srbija u ovom trenutku ima".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Tuesday, 08.09.2020
13:17

Srecan tumbakovic svima koji slave.

avatar
cupavci
Monday, 07.09.2020
15:06

Posle ovih sramnih partija troje trebalo bi ga smeniti. Ali se očigledno čeka da nas Norvežanin resetuju na fabrička podešavanja

avatar
sasha mufc
Monday, 07.09.2020
11:30

I mi smo mu vjerovali...

avatar
babaroga
Monday, 07.09.2020
13:53

I mi smo verovali vama...

avatar
babaroga
Monday, 14.09.2020
01:03

Kako vam je vraćeno? Trebalo bi proveriti da li poginuli u toj bitci mirno leže. I njih ste izdali.

avatar
sasha mufc
Wednesday, 09.09.2020
21:16

I mi vas spasili na mojkovac pa kao nam je vraceno...

avatar
Slaviša Ivana Jovanović
Monday, 07.09.2020
10:49

Mislim da bi selektor trebao da razmisli o nekoj drugoj formaciji i kakva je ovo formacija i kako mi igramo? ...zašto ne igramo 4-4-2 formaciju sa Mitrovićem i Jovićem u napadu? Voleo bi da vidim kako bi igrali u toj formaciji, ali mislim da bi pokidali..

avatar
3x3
Monday, 07.09.2020
09:00

Dzaba nam i menjati selektore kad svaki koji dodje igra potpuno istu formaciju koju je igrao taj pre njega i to bez i malo uspeha. Tuga koliko nemaju hrabrosti da nesto promene iako ne ide svakako. Da proba da promeni nesto i da kaze: Probao sam, nisam uspeo. Ovako kad vidimo formaciju, znamo vec unapred da nece ni na sta da lici jer je prica ispricana vec godinama unazad.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 07.09.2020
08:38

Sigurno nije najbolje i ti to odlicno znas, a ako smo ovako igrali protiv njihovog drugog tima, kako cemo tek protiv Norveske za samo mesec dana? Pozovi pravog desnog beka, pozovi Sulejmanija, ma, i Kataija!!! Kostic ima visok ''work-rate'' i pretpostavljam da nam zato uvek i igra, ali, covek jednostavno od njega ne moze da vidi mnogo.