Da se ne zaboravi - ''Real iz Niša sve redom šiša''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.04.2016.
11:13
Izvor: Sportske.net, fkradnickinis.rs

Za niške ljubitelje fudbala, 7. april ima poseban značaj. I ne samo za njih, to je jedan od značajnijih datuma u istoriji srpskog klupskog fudbala.

fcradnicki-nis.com
fcradnicki-nis.com

Povezane vesti

Naime, na današnji dan pre tačno 34 godine, ekipa niškog Radničkog odigrala je prvu utakmicu polufinala tadašnjeg Kupa UEFA, što je uspeh kakav naši klubovi u današnje vreme mogu samo da sanjaju. Bar dok se neke okolnosti ne promene...

Rival Nišlijama u spektakularnoj atmosferi na ''Čairu'', pred rekordnih 25.000 gledalaca, bila je ekipa nemačkog Hamburga.

Da sve bude još lepše, Radnički je ovaj meč dobio rezultatom 2:1 i sa minimalnom rezultratskom prednošću dočekao je revanš u Nemačkoj. Ipak, Hamburg je pred svojim navijačima opravdao ulogu favorita, slavio je sa 5:1 i plasirao se u finale, gde je potom zaustavljen od švedskog Geteborga.

Naravno, ovom prilikom podsetićemo se pomenutog polufinalnog meča u Nišu. Posle prvog poluvremena bez golova, ali uz nekoliko odličnih prilika niškog Radničkog preko Aleksića, Drizića, Beganovića, Radnički je svoju bolju igru krunisao vodećim golom u četvrtom minutu nastavka meča.

Bojović je tada sjajno pronašao Beganovića u kaznenom prostoru Hamburga, a ovaj neodbranjivo gađao u gornji levi ugao gola gostiju - 1:0!

Samo šest minuta kasnije, usledio je odgovor Nemaca preko Fon Hesena, a posle centaršuta Vehermajera sa leve strane - 1:1.

Gol za istorijsku pobedu postignut je u 75. minutu utakmice, kada je levi bek Nišlija Obradović izveo sjajnu solo akciju i i na kraju savladao golmana Štajna za konačnih 2:1.

Ovo su bile postave Radničkog i Hamburga u toj utakmici, a u prilogu možete da vidite i detalje sa ove utakmice.

Radnički Niš: Milenković, Gavrilović, Obradović, Bojović, Vojinović, Drizić, Stojiljković, Đorđević, Nikolić (Stanković), Aleksić (Radosavljević), Beganović.

Hamburg: Štajn, Kalc, Jakobs (Đorđević B.), Hieronymus, Hartvig, Milevski, Fon Hesen, Hrubeš, Vehemajer, Bastrup.


Video: Youtube, BohemiansNis

Ne propustite