Da se LE i LŠ sada završe, ovo bi bili potencijalni rivali Partizana! Neke stvari već poznate!

Autor: Milovan Longinov
petak 24.11.2017.
10:53
Izvor: Sportske.net

Očekivano, već danas počinje da se gleda ka žrebu za proleće u Evropi.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ponovili su istorijski uspeh iz sezone 2004/2005 kada su poslednji put prezimili u Evropi.

Crno-beli su sinoć pobedili Jang bojs i tako osigurali barem drugo mesto u grupi, sa dva boda manje od Dinamo Kijeva, što znači da još mogu i do liderske pozicije.

Šta koje mesto u grupi donosi Partizanu?

Pravila žreba kažu sledeće - 12 prvoplasiranih timova iz grupa Lige Evrope i četiri najbolje trećeplasirana u Ligi šampiona idu u prvi šešir. To znači da u drugi idu drugoplasirane ekipe iz LE i četiri sa slabijim učinkom u Ligi šampiona.

Kolo pre kraja u grupnoj fazi Lige Evrope, prvo mesto su osigurali samo - Arsenal,  Viljareal, Milan, Lacio i Salzburg i to su potencijalni rivali ukoliko Partizan ne pobedi u Kijevu. Ukoliko se to desi, onda je jasno da će Partizan kao prvoplasirani izbeći pomenutih pet timova.

Na korak, odnosno na bod od prvog mesta u svojim grupama su - Zenit, Estersunds i Braga, dok bi potencijalna "bomba" mogla da dođe u grupi E gde u poslednjem kolu Atalanta i Lion sa istim brojem bodova u direktnom susretu odlučuju u prvom mestu u grupi.

LE

LE

U preostalim grupama i dalje je sve otvoreno za prvo mesto, a tu će se takmičiti - Šerif Tiraspol (9 bodova) i Lokomotiva Moskva (8), Steaua Bukurešt (10) i Plzen (9), Zenit (13) i Real Sosijedad (12).

Arsenal

Što se tiče Lige šampiona, po trenutnom stanju na tabelama, bolje rangirani trećeplasirani timovi su CSKA Moskva, Sporting Lisabon, Lajpcig i Spartak Moskva, dok isti broj bodova kao i Rusi imaju Atletiko Madrid i Napoli. Međutim, treba napomenuti i da svih šest ovih timova još uvek ima teoretske šanse da se domognu drugog mesta, mada teško da će Bazel, Juventus, Porto, Sevilja i Roma ispustiti pozicije koje ih vode u osminu finala LŠ.

Za sada je sigurno da će kao lošije rangirani timovi iz Lige šampiona u drugi šešir Lige Evrope otići - Borusija Dortmund ili APOEL koji imaju po dva boda, a u poslednjem kolu gostuju Realu odnosno Totenhemu, tako da su Nemci ipak bliži plasmanu. Pored Dortmunda, tu je i Seltik koji ima tri boda i ne može u gornji dom.

Napoli i Šahtjor i dalje vode veliku bitku za drugo mesto, Italijani imaju zicer sa Fejenordom i onda se nadaju da će Siti igrati na pobedu sa Ukrajincima, kojima je potreban samo bod za narednu fazu LŠ.

Dakle, šeširi su i dalje u magli, ali ukoliko Partizan NE pobedi Dinamo u Kijevu u poslednjem kolu, sigurno je da će mu potencijalni rivali biti Arsenal,  Viljareal, Milan, Lacio i Salzburg, dok će iste izbeći u slučaju trijumfa i prvog mesta u grupi.


Što se Lige šampiona tiče, deluje tabele u gotovo svim grupama su neivzesne, a u ovom trenutku ovako izgleda tabela trećeplasiranih, pred poslednje kolo, uz napomenu da timovi za zvezdicom i dalje imaju šansu da se plasiraju u narednu rundu:

*CSKA Moskva - 9
*Sporting Lisabon - 7
*Lajpcig - 7
*Spartak Moskva - 6 (gol razlika 9:6)

*Napoli - 6 (gol razlika 10:9)
*Atletiko Madrid - 6 (gol razlika 4:3)
Seltik - 3
Borusija Dortmund - 2


LS

LS

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Friday, 24.11.2017
18:39

Trenutno ovako stoje stvari kad su u pitanju sesiri za zreb za 1/16 finala LE (ovo su timovi koji ce se sigurno naci u ovim sesirima bez obzira sta se desi u poslednjem kolu):nnPrvi sesir (12 prvoplasiranih iz LE + 4 najbolje treceplasiranih timova iz LS)nn- Viljarealn- Milann- Arsenaln- Salzburgn- LacionnDrugi sesir (12 drugplasiranih iz LE + 4 najgorih treceplasiranih timova iz LS)nn- Nican____________________________________________nnSituacija u LS je dosta zamrsena pa je tesko reci koje ce biti 4 najbolje, a koje 4 najgore drugoplasirane ekipe.nnSledeci timovi ce se sigurno naci u zrebu za 1/16 finala LE ali ce zadnje kolo da odluci u kom ce sesiru biti:nn1. PARTIZANn- Dinamo Kijevn- Lionn- Zenitn- Real Sosijedadn- Bragan- Atalantan- Steauan- Viktorija Plzenn- OstersundsnnTimovi koji imaju sanse da se nadju u zrebu za 1/16 finala LE:n(podvuceni su oni timovi koji su u najgorem polozaju jer ne odlucuju sami o svojoj sudbini)nn- Slavia Prag ili Astanan- Ludogorec, Basaksehirn- AEK, Austrija Bec, Rijekan- Serif, Lokomotiva M, Kopenhagenn- Didu didule, Keln, BATEn- Marselj, Konjaspor, Gimaraesn- At. Bilbao, ZorjannSto se tice timova iz Lige sampiona (boldvani su timovi koji imaju vece sanse da zavrse u LE nego da nastave dalje u LS):nn- Bazel, CSKA Moskva (rusi u losijem polozaju i verovatno ispadaju iz LS)n- Seltik, Anderleht (Seltik 99% siguran ucesnik LE)n- Roma, At. Madrid (Spanci 90% ispadaju iz LS)n- Juventus, Sporting (Portugalci 90% ispadaju iz LS)n- Liverpul, Sevilja, Spartak M (Rusi u najtezem polozaju i gotovo sigurno ispadaju iz LS)n- Sahtjor, Napoli (Italijani blizi LE nego ostanku u LS)n- Porto, Lajpcig (veoma izjednaceno, Lajpcig blizi ispadanju u LE)n- Borusija, APOEL (-svabe- 99% igraju LE)nnIzvol'te, birajte, Partizan casti!!!

avatar
Partibrejker
Friday, 24.11.2017
17:23

Da mi dobijemo Kijev,pa kao povlasceni da izvucemo Keln.

avatar
Friday, 24.11.2017
17:46

sto je realno moguce da se ne lazemo....Keln ce pobediti u BG-u

avatar
Sladjan Radisavljevic
Friday, 24.11.2017
14:43

Ako mogu da biram ja bih voleo da nam padne Celtic, mislim da protiv njih imamo sanse.

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 24.11.2017
13:58

Dajte DORTMUND da se igramooooo!

avatar
Friday, 24.11.2017
16:00

Nedovoljna gramaza mozdane mase dovodi do upravo ovoga.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Friday, 24.11.2017
18:13

Veruj mi da ni tako nismo u mogucnosti, a i do tada ce on svakako vec otperjati:-D

avatar
magister
Friday, 24.11.2017
13:50

Najbolje: Milan, Seltik - velika imena, velika pažnja, pun stadion, istorija, a ozbiljna šansa, jer nisu na nivou renomea. Za sada.

avatar
DR DRE
Friday, 24.11.2017
16:54

Kakve bi Partizan sanse imao protiv Milana? Hajde da ipak budemo realni.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Saturday, 25.11.2017
14:33

Ta inspiracija ni izbliza ne bi bila dovoljna za prolazak dalje, uveren sam u to.

avatar
magister
Friday, 24.11.2017
18:41

Svaki će protivnik biti težak, i Šerif. Ali Milan bi znatno više inspirisao igrače, a trenutno su u rasulu.

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 24.11.2017
17:18

Dok je Montela na klupi imamo šanse taman da mu potpišemo otkaz :-D

avatar
DR DRE
Friday, 24.11.2017
12:03

EstersundS (Ester kao Ester Vilijams), ne Ostresund.

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 24.11.2017
12:02

Kakve crne sanse ima Atletiko? Roma kuci igra protiv Karabaga,a Atletiko protiv Celzija koji ce se truditi zbog prvog mesta.

avatar
DR DRE
Friday, 24.11.2017
12:01