Da li verujete u ovo predviđanje - Srbiji se ''smeši'' istorijski uspeh?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.11.2016.
13:36
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Od kada je Slavoljub Muslin preuzeo naš nacionalni tim, naše nade da ''Orlovi'' mogu da naprave nešto veliko ponovo su oživele... Razlog više za optimizam su i nove generacije srpskih fudbalera.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Donedavno smo mogli da slušamo samo crne prognoze kada je naš fudbal u pitanju, ''A'' reprezentacija nam je tonula sve dublje, o klubovima da i ne govorimo, ali sada već ima ozbiljnih nagoveštaja da dolaze neki bolji dani.

Naši ''Orlovi'' igraju sve bolje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, mlada reprezentacija koju sada uglavnom čine svetski prvaci sa Novog Zelanda, na pragu je plasmana na Evropski šampionat, a sjajno napreduju i srpski kadeti, pod vođstvom jednog od naših najboljih mladih stručnjaka Ilije Stolice.

Njegovi izabranici su nedavnim pobedama nad Makedonijom i Albanijom izborili plasman u elitnu rundu kvalifikacija i ne samo to, nego su i igrom i ponašanjem izazvali divljenje protivničkih trenera koji su od Stolice tražili da im otkrije ''deo metodologije'' koju sprovodi na treninzima i utakmicama.

''Ponosan sam što radim sa sjajnom grupom dečaka koji imaju skoro 17 godina. Svakom od njih naš stručni štab pokušava da usadi ubeđenje da mogu da doguraju daleko u svojim karijerama, da bilo ko od njih može da postane 'A' reprezentativac Srbije.'', objašnjava Stolica u izjavi za ''Novosti''.

Igrači koje vodi, uz zlatne ''Orliće'' sa Novog Zelanda, trebalo bi da u nekim narednim godinama budu oslonac našeg ''A'' tima. A koliko Stolica veruje u nove generacije srpskih fudbalera, pokazuje i njegova konkretna, optimistička prognoza.

''Naš optimizam nije nerealan, on je utemeljen na terenu, posle svakog treninga i svake utakmice. On je stvar pravovremenih odluka i stavova. Deca koju treniramo zaista imaju usađen pobednički mentalitet.

Posle svega mogu da kažem da Srbija ne treba da brine za svoju fudbalsku budućnost. Nadam se da će od svega koristi imati i naša 'A' selekcija kojoj najkasnije za deset ili 15 godina predviđam veliki uspeh, dakle neku od titula''
, poručio je Stolica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Madridista
Sunday, 06.11.2016
15:01

NE vjerujem da cemo moci titule osvajati ali sam siguran da cemo biti stalni ucesnici na velikim takmicenjima i da cemo prolaziti grupnu fazu vecinom.

avatar
Povratak kralja 44
Sunday, 06.11.2016
14:44

Najkritičniji period za naše igrače je između 17-21 godinu, tu smo ogroman broj u najavi velikih fudbalskih asova izgubili pre svega zato što tada ti igrači počinju više da misle na zaradu nego na spostveno usavršavanje, prerani odlasci u inostranstvo i neadekvatni uslovi u domaćoj ligi.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Sunday, 06.11.2016
14:39

DAJ BOZE! Samo nemoj vise da odajes nase tajne protivnicima:-D:-D:-D

avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 06.11.2016
15:24

Nije Ilija odavao tajne Terziću već Lončar.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Sunday, 06.11.2016
16:53

Znam za tog lika, ali nisam bas siguran da i ovaj to nije radio...