Da li ste primetili novi kvalitet u igri Partizana? Trenutni bljesak, ili nešto više?

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.02.2019.
13:31
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Ovakve akcije nedostajale su Partizanu, pre svih Rikardu Gomešu, koji bi mogao da bude mnogo ubojitiji ako se one uspešno nastave.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Partizan je odlično ušao u drugi deo sezone, crno-beli su ubedljvo savladali Bačku u gostima sa 3:0, a najbolji strelac Partizana Rikardo Gomeš je nagovesti svoje blistavo golgetersko proleće.

On je postigao jedan od tri Partizanova pogotka, i to posle odličnog centaršuta desnog beka Partizana Nemanje R Miletića. Imao je Rikardo još jednu sličnu situaciju tokom prvog poluvremena, kada ga je i levi bek Nemanja G Miletić pogodio ''u trepavicu'' svojim odličnim centaršutem, ali je tada šut Rikarda zaustavio golman Bačke.

Ovakve centaršuteve Partizanovih bekova ka Rikardu nismo često mogli da vidimo ove sezone, pa ako ovako nastave i u narednim utakmicama, to bi mogla da bude nova snaga crno-belih tokom proleća.

Naravno, Rikardo Gomeš je zadovoljan startom drugog dela sezone, a u izjavi za klupski sajt je pohvalio i Miletićev pomenuti centaršut.

''Za svakog napadača pojedinačno, kao i za celu ekipu golovi su važni za samopouzdanje. Posebno što smo izašli iz pripremnog perioda u kojem smo igrali različite utakmice od prvih nekoliko bez pobeda, a potom onih odličnih protiv Šahtjora i sl…

Taj period je važan za uigravanje i taktiku, a potom i za sve ono što sledi u prvenstvu, što smo sproveli u delo već u prvoj utakmici. Drago mi je da smo pokazali zajedništvo i da smo se u listu strelaca upisali i mi napadači, ali i Zakarić, što je produkt zajedništva.

Nisam ove godine imao mnogo golova glavom i ovaj me posebno raduje posle savršenog centaršuta Miletića. 

Šef ima strpljenja za nas. Ja se osećam dobro i drago mi je da smo sada pokazali da smo zreliji i sa više iskustva u odnosu na prošlu sezonu, jer smo prošli period priprema zajedno, a i vremenski smo duže'', izjavio je Rikardo.

Neizbežna tema je, naravno, i predstojeći, 159. večiti derbi. Rikardo je u prethodnom postigao jedini gol za Partizan.

''Da, približava se, ali pre toga imamo važnu utakmicu sa Proleterom. Kažem važnu, jer je naš zajednički cilj pobeda u svakom kolu. Svaka pobeda pre derbija nam daje samopouzdanje da svoj maksimum pokažemo upravo na njemu'', naglasio je Rikardo.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
biTan
Tuesday, 19.02.2019
18:58

Nemoj da sa ovakvim vestima lozite navijace partizana xD Oni i onako veruju kako su najbolji,sad ce da polete a posle Zv3zde i Radnickog ide otreznjenje i kukanje..

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 19.02.2019
15:35

Pustite vi to, zvezda nije poslala predstavnika na glasanje povodom uvodjenja VAR tehnologije u srpski fudbal.

avatar
NemanjaVidic No1.
Tuesday, 19.02.2019
17:06

Phahahahaha nama je svejedno,zato i nema sta nas briga ko je od 2 do zadnjeg mesta,mi smo nJbolji pa smo najbolji igrali ls

avatar
Mika Delimicno Celav Maric
Tuesday, 19.02.2019
20:34

zar nisi rekao da su svi predstavnici tamo nasi sem vas ?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 19.02.2019
18:30