Da li samo pobeda vodi Srbiju na Mundijal?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 09.10.2017.
09:38
Izvor: Sportske.net

Činjenica je da ne treba razmišljati ni o čemu drugom osim o trijumfu nad Gruzijom, ali daleko od toga da ne postoje još neke opcije koje "igraju" Srbiji.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Dobri rezultati koje je fudbalska reprezentacija Srbije beležila u kvalifikacijama za Mundijal stavili su "Orlove" u idealan položaj pred poslednju utakmicu u Grupi D.

Srbija se posle mnogo godina nalazi u poziciji da sama odlučuje o svojoj sudbini, što znači da bi večerašnjom pobedom nad Gruzijom overila direktan plasman na planetarnu smotru u Rusiji.

Kako se nakon utakmice u Beču govorilo isključivo o pobedi red je da kažemo nešto o tome kako bi sve večeras mogle da se razviju stvari u Grupi D.

Neophodno je, pre svega, napomenuti da se večeras u Kardifu sastaju selekcije Velsa i Republike Irske i da ishod te utakmice takođe ima veliki značaj za konačan rasplet u našoj grupi.

Koje su opcije "Orlova" i da li nas samo pobeda vodi na Mundijal sa prvog mesta? Ne, postoje čak četiri različite kombinacije koje Srbiji garantuju direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

Srbija ide direktno na Svetsko prvenstvo ukoliko:

1. Savlada Gruziju;

2. Odigra nerešeno sa Gruzijom i Republika Irska savlada Vels;

3. Odigra nerešeno sa Gruzijom i Vels i Republika Irska odigraju nerešeno;

4. Izgubi od Gruzije i Vels i Republika Irska odigraju nerešeno;

Postoji još tri scenarija po kojima bi Srbija mogla da ostane bez prve pozicije u grupi i završi u baražu ali ih nećemo navoditi jer verujemo da će "Orlovi" uspešno obaviti posao i da neće zavisiti od ishoda utakmice u Kardifu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke