Da li Partizanu nedostaje samokritičnosti, u Lučanima pružen maksimum?! I zašto ''izvlačenje pouka'' predugo traje?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.10.2019.
10:28
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Od pobede nad Astanom u Kazahstanu, ekipa Partizana ne liči na sebe. Može li se ta slika promeniti do četvrtka i dvoboja sa Mančester junajtedom?

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Pre mesec dana, Partizan je slavio veliku pobedu nad Crvenom zvezdom u 161. večitom derbiju, onda ostvario pobede na tri vezana gostovanja (Javor Matis, Radnički Niš i Astana) i delovalo je da ovaj tim Partizana zaista može mnogo ove sezone.

A onda, od povratka iz Kazahstana, potpuno drugačija slika. Najpre šokantan poraz od Voždovca na svom terenu, pa onda juče još jedna loša igra (ne zavaravajte se statističkim podacima) i neuspeh u Lučanima, a pobeda u Grošnici u Kupu, koja je u međuvremenu ostvarena slaba je uteha za crno-bele.

Žalili su se crno-beli u prethodnom periodu na suđenje u Linglong Superligi, isticali da te ovdašnje ''okolnosti'' veoma utiču na njihove igrače i stvaraju im dodatni pritisak, ali je trener Milošević pred meč sa Lučancima izrazio nadu da će to kod njegovih igrača probuditi i nekakav inat, još veću borbenost i zalaganje.

Gledajući jučerašnju utakmicu, nismo videli gotovo ništa od toga, ali golman crno-belih Nemanja Stevanović ima drugačije mišljenje.

''Jako nam je teško svima zbog poraza. Dali smo maksimum, ne može se nikome ništa zameriti. Svi su se borili do poslednjeg atoma snage, ali prosto je bio dan kad lopta nije htela u gol. Na kraju smo kažnjeni i nezasluženo izgubili utakmicu.

Igramo u Partizanu i vremena za tugovanje nema, kao što nije bilo ni za radovanje kada smo pobeđivali u mnogim slučajevima'', istakao je Stevanović.

Štoper Bojan Ostojić ponovo se dotakao pomenute teme o sudijskim nepravdama i njihovom uticaju na Partizanove fudbalere.

''Sigurno je nama najteže zbog ovih rezultata u ligi. Iskreno se nadam da ćemo početi da koristimo svoje šanse koje pravimo na svakoj utakmici.

Stvaramo ih dosta, ali jednostavno gol nas neće. Mislim da nam je dosta teže da igramo u domaćem prvenstvu nego u Evropi jer sve ovo što se dešava na drugim utakmicama utiče na nas. Ovu utakmicu moramo što pre da zaboravimo i da se dobro spremimo za sledeći meč.

Za neuspeh smo jedini krivci mi igrači, ali imamo ogroman pritisak sa kojim moramo da se nosimo.

Moramo da gledamo naše dvorište i ne smemo da dozvolimo da nas pogađaju drugi rezultati i situacije koje se dešavaju. To prepoznaju svi, pa i navijači Crvene zvezde'', poručio je Ostojić.

Ni golman Stevanović, ni Ostojić, ni Urošević nisu uspeli da zaustave Lazara Jovanovića, koji je imao vremena da iz dva pokušaja zatrese mrežu crno-belih posle centaršuta Lekovića, kome je ispred šesnaesterca ostavljeno nedopustivo mnogo prostora da neometano uputi centaršut.

Nešto kritičniji od svojih saigrača bio je levi bek Slobodan Urošević.

''Teško je kada izgubiš utakmicu. Posebno što je ovo drugi poraz zaredom uključujući onaj sa Voždovcem. Nismo smeli ovo da dozvolimo, morali smo da uđemo agresivnije i bolje.

Mladost je igrala oprezno, povučeno, pokušavajući da nas ‘uhvate’ na kontre. Oni igraju specifično, igrač na igrača.

Nismo uspeli da nametnemo naš stil igre, imali smo neke polu šanse u prvom poluvremenu, dok smo u drugom poluvremenu imali izglednu situaciju da postignemo gol, ali nismo uspeli.

Jednostavno, ne možemo da očekujemo da ćemo svaku utakmicu stvoriti deset izglednih šansi, već kada se ukaže prilika za gol moramo je iskoristiti da bismo uzeli tri boda.

Sa druge strane Mladost je uspela da postigne pogodak iz te jedne prilike i da privede utakmicu kraju. Ovakve utakmice odluči jedan detalj'',
objašnjava Urošević.

Posle svega, postavlja se pitanje šta dalje? U četvrtak već dolazi Mančester junajted, čemu Partizan može da se nada sa ovakvom igrom i pristupom utakmici?

''Težak poraz u ovakvoj situaciji, ali okrećemo se novoj takmičarskoj utakmici. Igramo svaka tri do četri dana tako da sve što se desilo danas moramo da arhiviramo i izvučemo pouke.

Daćemo sve od sebe da se vratimo na pravi put. Ima još dosta da se igra ništa nije gotovo'',
istakao je Urošević.

Trebalo je izvući pouke i naći lek za neefikasnost i posle prethodnih kikseva u Superligi, ali izgleda da sve to predugo traje.

A to što Partizan navodno nema dovoljno dugu klupu koja bi mogla da izađe na kraj sa objektivno prosečnim superligaškim ekipama, posebna je priča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

53 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 21.10.2019
03:15

Savo mi deluje veoma samokritično. Pa i mnogi igrači. A kao i u najvećim klubovima na svetu, ima onih koji uvek uzroke neuspeha vide u nekim spoljnim faktorima. Istina je da kod nas taj spoljni faktor - nije zanemarljiv. Zabavno je da npr. Dorotej, očigledno Zvezdaš, na vesti o Partizanu ostavlja komentar kako Kralj Džungle komentariše na Zvezdinim vestima. Pa, čoveče, zar ne primećuješ da radiš upravo ono što drugom zameraš?

Savo, nadam se da nekad pročitaš i mišljenja navijača. Imamo dva tima. Dva dobra tima.

Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

Stevanović (Kljajić) - Lutovac (Pešukić), Vujačić, Dinga, Brežančić (Šehović) - Šćekik, Smiljanić - Lakčević, L. Pavlović, Stevanović - Ivanović (Gigić)...

... a brzo će se oporaviti i Lazar Marković, pa je tu još i priličan broj mladih koji obećavaju: Milosavljević, Ćorović, Radmanovac, Stanojlović, Arambašić (koga bih pod hitno prebacio uz prvi tim, pa tu ipak jesmo tanki, a radi se o izuzetno talentovanom mladiću), Momčilović, Đorđević...

Imam utisak da se ipak u Savu uvukla mala nesigurnost i da ne sme da rizikuje, pa pokušava da izlazi s *proverenim* timom, a onda se pokaže da oni nemaju svežinu. Nadam se da će je naći do MUN-a-

avatar
REVØLT
Tuesday, 22.10.2019
03:13

Strahinja Jovanovic:-D Filip pre Asana!

avatar
gorango
Sunday, 20.10.2019
23:38

Kakva crna samokriticnost kad samo o Zvezdi razmisljaju. I sada im je Zvezda kriva. A da se malo pogledaju u oci bolje bi im bilo.

avatar
Dale Cooper
Sunday, 20.10.2019
20:52

Dragi Partizanovci, ne ložite se na ciganske fore. Mi smo dobili 6 neregularnih titula, sad su na redu njihove regularne...
Neka brbljaju na vestima Partizana, nasmejte se kad bacite na to pogled i pričajte o Partizanu. Ja sam zadovoljan viđenim do sad, ne igra se mrtav fudbal, a kiks mora da postoji kad je sve 'regularno'. Savo ima još dosta toga da nauči, da ispeče zanat, ali bar ima petlju da igra fudbal. Tako da, polako, gledajmo napred!

avatar
Dorotej
Sunday, 20.10.2019
14:37

Zvezda je bila i ostala veliki klub. Partizan je to bio i više nije. Reč samokritičnost im je nepoznata po celoj vertikali od uprave, preko igrača (najnovije kmečanje Ostojića) do publike kao što je ovaj kralj džungle, koji se ne skida sa naših vesti k'o "dete s trešnje".

avatar
REVØLT
Sunday, 20.10.2019
15:01

Hajde sto pises da je bila nego sto je ostala? :-D puta 1000

avatar
Doki Daki
Sunday, 20.10.2019
21:15

Iz kola u kolo se ponavlja da sudija pomogne Zvezdi kada gubi ili je nerešeno. Protivniku Zvezde sudija pomogne tek kada gubi sa 2-0 ili 3-0.

avatar
svetski prvaci 1991
Sunday, 20.10.2019
14:12

Jako mi smeta kada kažu izvukli smo pouke.Pa zar i protiv Mladosti pouka.Tako kažu i u Zvezdi.Pa zar misle da su time opravdali poraz,ne,to važi za sve.To je samo izrečena svoja nemoć i neznanje.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 20.10.2019
14:11

Realno, ja mislim da njima najvise nedostaju navijaci koje su svoje zivote posvetili Zvezdi, a ne svom klubu.

avatar
petar000
Sunday, 20.10.2019
14:00

Dobro, cela ova prica bi mozda imala smisla da Partizan igra kao prosle, ili pretprosle sezone. Partizan je i na utakmicama koje kiksnuo ove sezone bio bar duplo bolja ekipa na terenu. Znaci, Partizan nema taj problem da ne deluje dobro, on ima problem da ne moze uvek da krunise tu svoju nadmoc. Eto, juce ih je dobila ekipa koja realno u pedeset utakmica kao sto je ona juce bi primila tri gola. Sve je to u redu, desavaju se takve utakmice. Veliki problem u nasem fudbalu, sto takve utakmice ne smeju da ti se desavaju jer ona druga ekipa jednostavno takvih utakmica nema. Znaci, Zvezda cele sezone u nasoj ligi ima mozda dve utakmice u kojima je izdominirala kao mi juce, ili protiv TSC-a, ali ona kikseva nema. E sad, sto ih nema, to je vec za analizu. Da je realna liga i Zvezda bi imala bar isto kikseva kao Partizan. U tome i jeste problem i nema potrebe te stvari maskirati pricama o tome kako Partizan propusta sanse. Da, propusta ih, da, kiksne zbog toga, ali to ne bi bila tolika tragedija da na drugoj strani i oni kiksnu kada to treba. Znaci, njima se na neki nacin naprave bodovi kada ne ide, dok smo mi osudjeni na gubitak uvek kada malo zaribamo. Jednostavno, ne moze niko da me ubedi da moze postojati ekipa na svetu koja tri sezone ne moze imati utakmicu kao sto smo mi juce. Ne da budes gori na terenu i kiksnes, to je normalno, ali dese se utakmice kada si mnogo bolji a ne ide u gol. E, npr, Zvezda vec trecu, ili cetvrtu sezonu jednostavno nema takvu utakmicu. I ne postoji prvenstvo na svetu gde se to desava iz sezone u sezonu bez obzira koliko su protivnici u ligi dobri, ili losi. I to jeste jedan ogroman problem. Cak i Partizan kada je dominirao tih sest sezona nije imao prvenstvo u kojima bukvalno niko ne moze da mu skine bod, to je jednostavno nemoguce. I sve te price o tome kako Partizan zaostaje na tabeli zato sto na jednoj, ili dve utakmice od petnaest nije mogao da da gol su price za malu decu. Ja se nerviram zato sto Partizan nije juce nakantao one sa pet komada, jer je realno tolika razlika u kvalitetu,ali sa druge strane znam da mi na tabeli ne zaostajemo toliko zbog takvih utakmica, vec zbog onih koje igra nas protivnik. Cinjenica je da sudije naprave Zvezdi u svakom prvenstvu bar deset bodova viska (to su onako uzdrzane procene) i koja je svrha igrati ozbiljno takvu ligu kad je jednostavno realno i normalno da ce doci utakmice kada tim jednostavno igra smuseno kao Partizan juce i kad jednostavno neces moci da pobedis. A sa druge strane znas da ako ne dobijas sve od reda zavrsio si sezonu bukvalno u prvih mesec dana fudbala. Nasa liga je sramotna i to nema nikakve veze sa Partizanovim kiksevima koji moraju da se desavaju, i to nema nikakve veze sto na primer kiksevi kao sto je bio na utakmici juce ne smeju da nam se desavaju jer realno onaj nivo fudbala koji igra Mladost stvarno ne bi smeo da ti napravi problem. Ali, eto desi se i da se npr to desilo zvezdi protiv Indjije i Napretka sad ne bi pisali samo o dubini i duzini Partizana. Znaci te price su smesne u situaciji kada se nekom ne da da kiksne, a drugima gledas svaku sitnicu, svaki promasaj. Ne moze se time pravdati neregularnost nikako.

avatar
REVØLT
Sunday, 20.10.2019
15:04

Najmanju cetvrtu ako ne i petu sezonu zaredom. Kojih bre deset bodova, mnogo vise je u pitanju! I bas me briga da li (misle da im) treba pomoc ili ne, oni je dobijaju!

avatar
REVØLT
Sunday, 20.10.2019
16:49

Ma, kakav crni umor, imali smo samo nekoliko igraca koji su te obaveze imali, ako nekad to nije smeo da nam bude izgovor, to je ova nasa utakmica juce, pre ce biti da im je cetvrtak svima redom totalno u mislima, a ima tu i do neznanja i trenera pa i igraca. Ja vise ne gledam sta ce zvezda da uradi, oni se trkaju sami sa sobom (u krajnje negativnom smislu, naravno, nista tu dobro i pohvalno nije, da ne bude neke zabune), dovoljno sam ti rekao ako ti kazem da su ovog meseca dobili vec pet penala (nisam ovo proveravao), a jos je bila i ta pauza i (kao da vec sve ovo nije dovoljno) imaju jos dva kola da igraju (isto kao i mi) pre nego sto se udje u novembar...

avatar
petar000
Sunday, 20.10.2019
16:15

Da, potpuno je irelevantno da li oni pomoc traze, ili muljaju. Oni su privilegovani bar za desetak bodova u prvenstvu koje im navuce sudija. Mi tih desetak koje treba da izgubimo, izgubimo i onda imamo te razlike od 20+ bodova razlike na kraju prvenstva. Ja sam i juce rekao, utakmice kao sto je bila ona i treba da kiksnemo, jer nije sve bilo do nesrece, mnogo je stvari juce bilo i do nas. Kazu umor i takve stvari. Mozda, ne kazem da nije, ali ekipu koja odigra utakmicu kao Mladost juce jednostavno moras dobiti. Znaci 90 minuta se oni nista ne pitaju, jedini nacin kako da ne prime pet komada je taj sto ces ti da im omogucis i tu jednostavno nema opravdanja, ali sa druge strane, da je juce Zvezda igrala utakmicu umesto Partizana vec bi se nasao nekakav nacin da tu bude laganih 2"0 za Zvezdu. Ja ne zelim da mi imamo takve utakmice, nikad nisam ni voleo takve pobede, ali ajde onda da i drugi ne dobijaju utakmice koje nisu zasluzili da pobede. Sad svi pokusavaju da podvedu kriminal u ligi pod nekakvu smanjenu rotaciju i neefikasnost Partizana. jeste, masimo sanse, ali mi zbog toga i gubimo bodove, ali ajde da vidimo koliko puta je bilo utakmica gde je jos neko masio, ali zanimljivo nije nikad izgubio ni bod, a o porazu vec nema svrhe pricati. Ligu kao ova nasa kakva je cak i jedna utakmica na kojoj se povuce za nekog moze resiti, a ne u prvih deset kola da ti imas dve poklonjene pobede Zvezdi (minimum) i jedna ukradena Partizanu protiv Vozdovca, eto deset bodova. I onda dodje utakmica kao juce gde kiksnes zbog svojih gresaka i ti si zavrsio prvenstvo, bez ikakve sanse da sad Zvezda toliko kiksa, ili da ih ti dobijas bas u svakom derbiju (sto iskreno nije realno), a isto tako da se nadas da do kraja ti vise nemas ni jednu utakmicu kao ovu juce, to je jednostavno nemoguce, imacemo jos pet takvih. Znaci, smesno..

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 20.10.2019
13:40

Sramota, stalno se nesto zale a trebaju da ovima daju 3-4 komada.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 20.10.2019
13:28

zvezdanaestercu nedostaje stida, a ne Partizanu samokritike jer da zvezdanaesterac nije dobio 2 izmišljena penala protiv Inđije, neregularan gol protiv Napretka, zvezdanaesterac umesto crvenog kartona i još jedan neregularan gol protiv rada imao bi -8 bodova, a to je manje nego što ima Partizan sada.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 20.10.2019
14:12

Ti i na vestima o partizanu pises o Zvezdi, ali samo nastavi jer mnogo si nam talican.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 20.10.2019
20:10

Vi ste talični budućem srpskom Kalčopoliju jer to koliko ste vi dokaza napravili nijedno pa ni srpsko sudstvo neće moći da proguta. Poraduj se još malo pa onda biće nestalo.

avatar
REVØLT
Sunday, 20.10.2019
15:04

A sta ces ti ovde? Licemer klasican.

avatar
Marko Kralj
Sunday, 20.10.2019
14:12

Vi opet nebi pobedili

avatar
Osijek 51
Sunday, 20.10.2019
12:56

Blamaza protiv Vozdovca i Lucana je visestruko ponistila sve do sada dobro uradjeno. To je ona prica o kravi koja dade puno mlijeka pa se ritne i sve prevrne.

avatar
Old_school
Sunday, 20.10.2019
12:30

A da nije sviran penal za Zvezdu protiv Rada, vi bi pobedili?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 20.10.2019
13:26

Da se golman i štoper rada nisu sklanjali i da je sudija umesto zvezdanaesterca pokazao žuti Rodiću rad bi pobedio zvezdu. Da zvezdanaesterac nije dao neregularan gol u Kruševcu ne bi pobedio, da je suđenje bilo 50:50, a ne 90:10 u korist zvezdanaesterca možda bi u Kruševcu i izgubio. Da zvezdanaesterac nije dobio 2 svoja protiv Inđije izgubio bi. Pa to je samo u 3 utakmice najmnje -8 bodova, a to je već manje bodova nego što Partizan sada ima. Da su javor, radnički, mladost, spartak, vojvodina i voždovac pristupili protiv zvezdanaesterca kao protiv Partizana ne bi sigurno zvezdanaesterac imao sve pobede, pitanje je koliko bi bodova osvojio jer su svi oni koji su igrali protiv Partizana više namučili Partizan nego zvezda koja mu jedina nijednom nije šutnula u okvir gola. Ko kaže da Partizan mora da pobedi svaku utakmicu da bi bio šampion? Vi, zato što podržavate ono čega se Viktor Savić i Dejan Savićević stide.

avatar
Dorotej
Sunday, 20.10.2019
15:58

Da nije ovo, da nije ono, da... da .... Da je "moja baba imala točkove bila bi tramvaj".:-)

avatar
petar000
Sunday, 20.10.2019
14:02

Pa nije u tome poenta prijatelju. Poenta je da je trebalo da im se svirnu pet oni bi ih svirnuli. Jesi li ti svestan da cetiri sezona Zvezda nema kiks i nema "slab dan"? Da li mislis da je to normalno i da li znas ligu u svetu gde se je to ikad desavalo?

avatar
Gogi-11
Sunday, 20.10.2019
12:21

Ma koji naslov aman... kako nisu samokriticni pa za sve im je zvezda kriva... kritikuju i lelecu do besvesti

avatar
Zoran Vukic
Sunday, 20.10.2019
11:50

losa poslovna politika kluba sa nasom decom gol igracima dovdimo neke strnce[sadik more sansi]5-6 golova a po sansama minmum dosad 10-12golova mi ubedljivo prvi prbati sa gigicem

avatar
Zakarije Suraka
Sunday, 20.10.2019
13:23

To je realnost ove selekcije igrača.Partizan bez sudjenja ko što ima Zvezda,ni Evropu nece obezbediti.

avatar
Zakarije Suraka
Sunday, 20.10.2019
13:23

Gigic nema pojma.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 20.10.2019
11:10

Partizan je morao da iskoristi bar još jednu od 6-7 stopostotnih šansi protiv AZ Alkmara i da ima 6 bodova pred dvomeč s Junajtedom, morao je da iskoristi bar još jednu od 6-7 stopostotnih šansi protiv TSC-a i da ima još 2 boda više, morao je da iskoristi protiv Mladosti stopostotne šanse preko Sadika i Ivanovića i da ima još 3 boda više tj. još 5 bodova više na tabeli koje je izgubio svojom krivicom. I to su dosadašnji kiksevi Partizana, a protiv Napretka i voždovca je Partizan pokraden za još 5 bodova u SL od zvezdinih sudija jer niko nije dužan da igra i protiv sudija, protiv Zorana Širokog koji ne daje žute i onda druge žute tj. crvene kartone igračima Napretka za razbijene nosev igračima Partizana, za direktne startove đonom za zglob i za povlačenja s leđa za dres, niti je dužan Partizan da igra protiv Momčila Markovića koji izmisli penal za voždovac i ne dosudi čist penal Partizanu.

avatar
REVØLT
Sunday, 20.10.2019
11:24

Ne zaboravi ni to da smo u Krusevcu izveli kombinovani tim (definitivno preterano izmesan i iskombinovan) zato sto smo pre toga protiv Malatije pobedili sa ''samo'' dva gola razlike sto zbog sopstvenih promasaja sto zbog gresaka sudije jer je toga bilo i na toj utakmici ako se dobro secam...

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 20.10.2019
14:14

Samo dobro sve objasni samom sebi da bolje shvatis, ah, ha, ah, ha, pa ovo postaje stvarno prava komedija.

avatar
The Red Army
Sunday, 20.10.2019
11:46

Mozda bi i pobedili napredak i vozdovac da niste izveli kombinovane sastave i podcenili protivnika, a zakljucili smo i jasno se vidi da je vozdovac pokraden, to je ustanovljeno a ti i dalje teras svoje teorije zavere! Kakva bre namestanja vidis da imate krs od ekipe, lepo ti ja rece da necete ni drugi da budete a titula je naucna fantastika zato ne lozi se bezveze tek ce partizan da puca bodove jednostavno igracki kadar vam je limitiran i dosta losiji od zvezdinog nego si ti zaludan pa ne vidis to

avatar
ŠDanilo
Sunday, 20.10.2019
11:00

Tošić da ode, Jojić da dođe! Dosta smo držali igrače sa starim zaslugama a oni totalno van forme.

avatar
svetski prvaci 1991
Sunday, 20.10.2019
14:24

Možda je to i ok.aliTošić je postigao više puta bitnih golova za klub.

avatar
ŠDanilo
Sunday, 20.10.2019
21:05

Baš to i rekoh. Dosta od njega.

avatar
djordja
Sunday, 20.10.2019
10:59

motivaciju u ovavim okolnostima je tesko odrzavati na nivou, al bi svi trebali biti svjesni toga, mi definitivno nemamo napad za igru protiv bunkera, Sadik nema kvalitet za takvu igru, brzina Asana u takvoj igri nikad nece doc do izrazaja, o Tosicu i njegovom pristupu igri je pricati suvisno, oni igra kriminalno uz preveliku slobodu, a odbrana ne drzi potreban nivo koncetracije za igru protiv bunkera, u

avatar
REVØLT
Sunday, 20.10.2019
10:44

Kakav crni maksimum, celavi?! Ono se ne brani tako da loptu odbijes ispred sebe vec u stranu, najpre podji od sebe! Prvo su Tosic i Miletic (a i Scekic gde je bio, ta Mirkoviceva i Miloseviceva vedeta) ostavili (pustili) onog da neometano centrira, a onda je ta balonjara jos nesmetanije (malo karikiram, naravno) stigla do tog igraca koji je udario glavom sto je krivica Ostojica, a ni Urosevicu to nije bio prvi put da ne priskoci u pomoc, i u Derbiju je skrivio penal jer je kasnio- i ovo juce je de fakto bila utakmica za Rajka, mi smo prakticno igrali bez bekova i krila i sa dva zadnja vezna i Natkom van pozicije na kojoj se daleko najbolje snalazi kao i sa Sadikom koji je dosta koristan u polju, ali, sama realizacija mu je losa (ko je rekao Skuletic, Tavamba i Rikardo- ovde jedino Rikardo nije bio bas toliko koristan i kad je daleko od gola) i zato bi i njemu i Asanu bilo lakse kad bi igrali zajedno sa jos jednim. Da li je resenje da igramo 4-3-1-2, mislim da nije jer bi to znacilo da otpada Natko, a to je nedopustivo, pored ovoliko krilnih igraca i sa samo cetiri stopera (pet ukoliko racunamo i Urosevica) ipak otpada i ona (u jednom trenutku veoma primamljiva) varijanta sa tri stopera...