Da li je vreme za Esports Superligu? Voždovac je već spreman!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.03.2020.
09:55
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Na tu temu je za klupski sajt govorio litvanski fudbaler Justas Lasickas.

FK Voždovac/Dušan Sandić
FK Voždovac/Dušan Sandić

Povezane vesti

Sportska takmičenja širom sveta su suspendovana do daljnjeg, a s obzirom na aktuelnu situaciju, još uvek nema nagoveštaja kada bi život mogao dase normalizuje, odnosno kada će opasnost od širenja epidemije koronavirusa proći.

A kada već ne postoji mogućnost da seigra na terenu, možda bi ovo teško vreme moglo da se prekrati i nekom esports ligom.

Kada je u pitanju ekipa Voždovca, čini se dasu ''Zmajevi'' već spremni.

''Sjajna je stvar što je Voždovac pokrenuo svoj esports tim!

Ovaj klub je nešto totalno drugačije u Srbiji, približava se mladima i u njemu je mnogo inovacija, pa je tako ulazak u esports vode sjajan način da se sve podigne na jedan mnogo viši nivo.

Mnogo velikih klubova širom sveta investiraju u svoje sopstvene esports timove, i jako je lepo videti da i Voždovac ide u tom smeru. Ko zna, možda zaigram i za Voždovac esports tim'', istakao je Lasickas.

Ipak, priznaje da nema velikog iskustva u tome, ali ima veliku želju da se oproba i na tom polju.

''Nikada nisam igrao ni na jednom turniru. Iako, moram da priznam, esport fenomen me jako interesuje. Počeo sam da pratim turnire i organizovano igranje još pre nekoliko godina, i to je sada dobilo neke neslućene dimenzije.

Izgleda da će se čak naći i kao disciplina na Olimpijskim igrama.
-
Kazino baner

Dok sam igrao u Zemunu, naš tadašnji golman Marko Milošević mi je pokazao svoj 'gejming studio', i to je ostavilo zaista veliki utisak na mene!

On zajedno sa nekadašnjim kapitenom Voždovca, Milošem Pavlovićem organizuje turnire u 'Kaunter Strajku' i dovodi zaista vrhunske igrače i timove da se takmiče.

Osećam da potencijal esporta nije u potpunosti iskorišćen u Litvaniji, pa bi možda bilo interesantno uraditi nešto u tom smeru u budućnosti'', izjavio je Lasickas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke