Da li je u tituli spas? Partizane, sad ''ne smeš nikoga da prodaš''!?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 14. januar 2017.

  • 11:58

  • Izvor: Sportske.net, alo.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne stišavaju se reakcije posle suspenzije Partizana sa evropske scene.

Da li je u tituli spas? Partizane, sad ''ne smeš nikoga da prodaš''!?
Foto: Sportske.net
Legenda kluba, ali i najveći protivnik aktuelnog rukovodstva uputio je savet čelnicima kluba šta da (ne) urade posle svega.

Iako u Partizanu uporno uveravaju javnost da će problem biti rešen i da će crno-beli igrati na leto na evropskoj sceni, na zvaničnom sajtu UEFA, u odeljku disciplinskih mera, i dalje kao najnovija informacija stoji da je klub iz Humske suspendovan na godinu dana iz evropskih takmičenja, ako se kvalifikuje u naredne tri godine.

Biće zanimljivo videti konačan rasplet i da li će parola ''nepravedne i ničim izazvane sankcije'' biti izgovor uprave Partizana u slučaju da UEFA na kraju ipak ostane pri ovoj drastičnoj odluci.

A u iščekivanju raspleta, još jednom se oglasio dugogodišnji sportski direktor Partizana Nenad Bjeković, koji u izjavi za ''Alo'' ne skriva ogorčenje zbog najnovijih dešavanja u i oko Partizana.

''Sve sam od njih mogao da očekujem, ali ovo ne'', poručio je najglasniji oponent aktuelnom rukovodstvu Partizana.

On tvrdi da će posledice odluke UEFA biti nesagledive za klub, da je Partizan doživeo veliku sramotu, a ono što ga posebno čini nezadovoljnim, jesu objašnjenja iz Humske pošto je odluka UEFA obelodanjena.

''Nije to što nisu uradili samo posledica neznanja. Radi se o bahatosti! I neodgovornom ponašanjeu. Nisu oni u klubu od juče, već pune dve godine, i ne treba da se prave blesavi, maltene predstavljaju da nisu znali za te probleme. Samo u 2016. dobili su pet opomena zbog toga'', tvrdi Bjeković.

Postavlja se pitanje šta i kako dalje, dok se čekaju vesti iz Suda za sportsku arbitražu u Lozani, što je ostalo kao poslednja nada da bi crno-beli mogli da ipak izbegnu suspenziju.

U Humskoj očekuju da bi rasplet mogao da se dogodi u narednih dvadesetak dana, dakle negde do kraja zimskog prelaznog roka, a Bjeković smatra da sada nikako ne treba prodavati najbolje igrače kako bi se popunila ispražnjena klupska kasa.

''Partizan sada ne sme nikoga da proda! Već da razmišlja isključivo kako će da osvoji titulu, jer ona je jedino što je ostalo da ne dođe do totalnog kolapsa kluba'', poručio je Bjeković.

Utisak je da se u ovome slaže sa aktuelnom upravom, s obzirom da su i Miloš Vazura i Ivica Iliev ovih dana još jednom potvrdili da rasprodaje neće biti.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari