Da li je Srbija konačno dobila desnog beka i hoće li on narednog leta postati najskuplji ikada?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 26.09.2018.
20:34
Izvor: Sportske.net

Ovaj momak poseduje strašan talenat, a sva je prilika da će se već narednog leta oko njega otimati velikani.

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Nikola Milenković je još u dresu beogradskog Partizana pokazao da se radi o veoma talentovanom momku.

To su ubrzo uvideli i skauti italijanske Fiorentine, koji su u prethodnom periodu često pratili igre Partizanovih mladih igrača, pa su brže bolje urgirali kod uprave kluba iz Firence da reaguje.

Mladi Milenković je otkupljen maja 2017. godine od strane firentinskog kluba, "crno-beli" su zaradili oko šest miliona evra, što je za naše uslove ponuda koja se ne odbija.

Malo po malo, mladi srpski štoper je minule sezone počinjao da dobija sve veću minutažu kod Stefana Piolija, na kraju je bio redovan u prvoj postavi, a dobre partije kupile su mu mesto i u reprezentaciji Srbije na Mundijalu u Rusiji.

Selektor Mladen Krstajić mu je ukazao šansu i u startnih 11, a bivši štoper Partizana je to poverenje opravdao, bio je jedan od naših najboljih pojedinaca na planetarnoj smotri, koja je nažalost, zbog raznih faktora, za "Orlove" okončana u grupnoj fazi.

Nakon uspešnog Svetskog prvenstva, na vrata "Artemio Frankija" pokucao je madridski Atletiko.

Milenkovic Srbija

Simeone je prepoznao kvalitet i potencijal u Nikoli Milenkoviću, njegovi emisari su u Firencu odneli ponudu tešku 40 miliona evra.

Ipak, "poljubili su vrata", Fiorentina nije želela da proda jednog od svojih najvećih bisera ni za taj, čak i za njih, veliki novac.

Ove sezone, Milenković je postao stub odbrane "Viole", a u porazu za vikend od Intera, igrao je na mestu desnog beka.

Iako njega krase osobine jednog kvalitetnog štopera, Pioli je i to ne po prvi put, odlučio da njegove karakteristike koristi na desnom boku u odbrani i to mu se još jednom isplatilo.

Milenković je svoj deo posla odradio perfektno, Ivan Perišić je bio neutralisan.

Nikola Milenkovic Fiorentina Spal

Kako Srbija već duže ima problema na tom mestu u defanzivi, pa je čini se, kao prinudno rešenje na poziciji desnog beka igrao 34-godišnji Antonio Rukavina, možda je trener Fiorentine Stefano Pioli napravio veliku uslugu selektoru Mladenu Krstajiću, no videćemo.

Bilo kako bilo, Milenković spada u red najtalentovanijih defanzivaca na svetu, činjenica da može da igra i po desnom boku, samo je još jedan dodatni kvalitet.

Za njegove usluge je i dalje zainteresovan madridski Atletiko, nedavno se pominjalo da je Milenković na radaru i Pepa Gvardiole, trenera Mančester sitija, dok u Italiji najveće interesovanje za njegove usluge pokazuju Inter i Juventus.

Juve je prilikom dogovaranja oko Marka Pjace, koji je na pozajmici u Firenci, pokazao interesovanje za Milenkovića, ali je za sada sve ostalo na tome.

Ipak, izgleda da na "Artemio Frankiju" planiraju da prodaju srpskog reprezentativca narednog leta, kako su svesni da bi mogli da zarade i rekordni novac.

Nikola Milenkovic

Najveći novac u istoriji kluba, od prodaje jednog igrača, zaradili su još 2001. godine, kada su Milanu prodali Ruija Koštu za 42 miliona evra.

Minulog leta su bili blizu da obore i taj rekord, kada je Federiko Bernardeski prodat Juventusu za 40 miliona evra, a sada je jasno da će prodajom Nikole Milenkovića svi rekordi biti oboreni.

Milenković bi tako narednog leta mogao da postane i najskuplji srpski fudbaler svih vremena, to je trenutno Nemanja Matić, koji je prošlog leta stigao u Mančester junajted iz Čelsija za oko 45 miliona evra.

Ipak, videćemo šta će biti i sa Sergejom Milinković-Savićem, koji se procenjuje na oko 100 miliona evra, jasno je da Fiorentina neće zaraditi toliko novca od prodaje Milenkovića, pa ostaje da vidimo kako će proći Lacio i da li će Srbin uopšte napustiti "Olimpiko" narednog leta.

U svakom slučaju, pred Milenkovićem je blistava budućnost, Srbija ima strašno talentovanog momka, koji će bez sumnje biti stub odbrane i u reprezentaciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Thursday, 27.09.2018
09:00

Decko ne igra klasicnog beka vec desnog stopera u formaciji sa 3 stopera koji u izuzetnim slucajevima iznese loptu na protivnikovu polovinu

avatar
Don Silvio
Thursday, 27.09.2018
08:10

Pa zar mi nemamo desnog beka. Rukavino proslo leto i Barselona trazila. Barem se tako pisalo ovde

avatar
Algebrons
Wednesday, 26.09.2018
23:00

Samo neko ko Fjorentinu nije odgledao ni 5 minuta, već priča na osnovu formacije sa portala koji plasiraju rezultate uživo, može da kaže da je Bleki tamo bek - on je klasičan treći, desni, štoper koji povremeno iznese loptu na polovinu protivnika.

avatar
ercov
Wednesday, 26.09.2018
22:39

Trenutna cena koju potrazuje Fijorentina je 50 milona ali prica o buducem desnom beku reprezentacije Srbije nema veze sa vezom jer Bleki ni u Fijorentini ne igra klasicnog desnog beka koji sprinta pored desne aut linije poput Rukavine i Kolarova. Mesto mu je kao desni stoper koji pokriva celu desnu stranu odbrane kod izleta ofanzivnog desnog beka a po potrebi defanzivnih zadataka igra i desnog beka u liniji koju cine cetiri idbrambena igraca sto smo gladali protiv Intera kada je bio zaduzen za Perisica. Buducnost stoperskog tandema reprezentacije Srbije najverovatnije je vec resena a cini ce je Milenkovic i Veljkovic.

avatar
Budimo.ljudi
Wednesday, 26.09.2018
21:26

Bek od 195cm.. aj i to da vidimo :) inače momak je odličan igrač i veliki talenat, želim mu uspešnu karijeru

avatar
Old_school
Wednesday, 26.09.2018
20:46

Daj bre ne lozite se. On jeste veoma veliki potencijal ali kao stoper. Prespor je za desnog beka, posebno modernog koji pokriva celu stranu terena.

avatar
sagodovid
Wednesday, 26.09.2018
22:06

Za stil igre koji se igra u Italiji on sasvim dobro odradjuje poziciju beka, mada sasvim je logicno da na poziciji stopera daleko bolje igra, jer mu je to priodna pozicija.