Da li je Partizan napravio dobar posao sa "Markecom" i može li sada JOŠ BOLJI?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.11.2018.
10:35
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Ako se bivši predsednik pita, ništa tu nije sporno, ali...

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Lazara Markovića već dugo ne gledamo na fudbalskim terenima, on čeka zimu i po svoj prilici definitivni rastanak sa Liverpulom, ali njegovo ime ponovo je ovih dana izbilo u prvi plan.

Prvo zbog onog famoznog ''lajka'' na društvenim mrežama, posle Zvezdine pobede nad Liverpulom (2:0), što je kasnije morao da objašnjava posle žestokih osuda od strane navijača kluba sa ''Enfilda'', a onda iz zbog pisanja ''Špigla'' koji je objavio zanimljive detalje iz ''Fudbal Liksa'' u vezi Markovićevog transfera iz Partizana u Benfiku.

Pisali smo tokom vikenda već o tome, ''Špigl'' je naveo da je menadžer Pini Zahavi otkupio od Partizana ugovor Lazara Markovića za 7 miliona evra, a kasnije je prodao polovinu ugovora lisabonskoj Benfiki za 6,25 miliona evra.

Posle Markovićevog transfera u Liverpul za 25 miliona evra, Benfika je zaradila polovinu, a drugu polovinu od 12,5 miliona evra zaradila je agencija Pinija Zahavija po imenu "Leiston".

Zahavi je bio u plusu za 11,75 miliona evra samo od Lazara Markovića, a šta o svemu tome danas kaže tadašnji predseednik Partizana Dragan Đurić?

On se oglasio u izjavi ''Žurnalu'', uveren da je Partizan sa Markovićevim transferom napravio sjajan posao. Istorijski! Ali, ni to ne bi bilo sve da se on pita. Da li je realno da se Markec vrati u Partizan, da ''oživi karijeru'', poput Danila Pantića?

''Najbolji transfer u istoriji Partizana!

U Lazara, maltene, nismo uložili ni dinar, a prodali smo ga za 7 miliona evra. Sjajan momak i fudbaler, ne razumem zašto ne igra u velikom klubu.

Možda bi za njega bilo najbolje da se, bar na kratko, vrati u Partizan. Znate li šta je on za ovu ligu? Sedmica na lotou! Šta je ta agencija posle radila, to ne me interesuje'', poručio je Đurić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Monday, 12.11.2018
15:54

Meni i dalje nije jasno prisutvo trece strane kod nasih igraca.

avatar
Dača
Monday, 12.11.2018
12:08

Najbolji transfer u istoriji Partizana? Ok, a gde su pare?

avatar
Апис
Monday, 12.11.2018
11:39

Није баш толико ,,пукао", а није ни толико матор (тек му је 25-а), па да се враћа у Србију. Без проблема ће он пронаћи клуб на западу у коме ће играти.

avatar
deki trbic
Monday, 12.11.2018
12:11

druze nema 25 god, kada je on 94-to godiste ...drugo propao je kao zeton i za njega je najbolje da dodje u PARTIZAN da se vrati na fudbalsku mapu pa da ga prodamo opet za dobre pare.

avatar
Апис
Monday, 12.11.2018
14:49

Молим те, избаци то комунистичко ,,друже"😊
Рођен је марта '94. што значи да ће ускоро имати 25. ,,Фри агент" је тек у јуну; ко буде хтео да га ангажује јануара, мора да плати обештећење Ливерпулу (или макар позајмица). Зашто да се враћа у Србију и да ломи ноге по срБСким њивама? Партизан не може да му понуди више од 300.000€ годишње. У Немачкој, Француској, Белгији, Холандији, Турској или Русији може без проблема да нађе клуб који ће му дати макар 800.000€ годишње. Ако одабере Кину, може добити и ,,миљу и по" за годину дана. Није баш толико пропао да му је Партизан једини спас.

avatar
Mangus
Monday, 12.11.2018
12:18

Posebno sto ce doci za dzabe. Takav moze i u PL da ostane, a o slabijim ligama poput Francuske, Belgijske i sl da ne pricam. Doduse ako je pametan, otici ce u Francusku, provesti godinu dve i onda skociti opet negde ako se pokaze

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 12.11.2018
11:38

Ne pita se on nista