Da li je ovo Zvezdina 'veza' za budućnost?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.10.2016.
19:14
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Gostovanje šampiona Srbije u Lovćencu poslužilo je Miodragu Božoviću da na delu vidi četvoricu veznih igrača koji zajedno imaju godina koliko jedna starija osoba.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde gostovali su u utorak ekipi Njegoša iz Lovćenca koju su bez većih problema savladali ubedljivim rezultatom. Ova prijateljska utakmica poslužila je Miodragu Božoviću da na delu vidi i neke mlađe igrače među kojima i četvoricu omladinaca.

Vezni red crveno-belih u drugom poluvremenu činili su Uroš Račić, Veljko Nikolić, Luka Ilić i Luka Adžić, četvorica igrača koji tek stupaju u svet odraslih i koji u fudbalskom smislu predstavljaju veliki potencijal.

Najiskusniji među pomenutima je Uroš Račić, mladić koji je već imao prilike da igra za prvi tim.

"Velika čast i obaveza za svakog od nas je nastup za seniorski tim Crvene zvezde. Jako sam srećan što su mi se u ekipi pridružili i Luka Ilić, Luka Adžić i Veljko Nikolić, momci koje pozajem jako dugo i sa kojima se zato lako razumem na terenu" rekao je Račić.

Veljko Nikolić, najnovije Zvezdino pojačanje, za samo četiri dana uspeo je da upiše debi i za omladinski i za prvi tim Crvene zvezde.

"U subotu na debiju za omladince postigao sam pogodak i upisao asistenciju. Kao nagrada došla je i ova prijateljska utakmica. Prezadovoljan sam učinkom za sada. Srećan sam što sam odmah po dolasku u omladinsku školu dobio priliku i u prvom timu, da se što brže i lakše upoznam sa saigračima i uklopim u ekipu. Ne mogu da sakrijem zadovoljstvo što sam se na terenu našao rame uz rame sa našim najboljim igračima. Takođe, mnogo mi znači što Adžića, Ilića i Račića poznajem od ranije, igrali smo zajedno u omladinskoj reprezentaciji i dosta mi pomažu da se naviknem na nove uslove rada i okruženje" rekao je kapiten omladinske reprezentacije Srbije.

Imenjacima Adžiću i Iliću ovo nije bio prvi put da se nađu na terenu u prvom timu.

"Ovo mi je treća utakmica za seniorki tim, ali prvi put sam pored sebe na terenu imao i drugare iz omladinske škole. Za nas je ovo ogromno iskustvo. Mnogo nam na terenu znači podrška starijih saigrača, to su ipak najbolji fudbaleri u Srbiji. Takođe, trudimo se da pomognemo Veljku koji je skoro došao u klub, drago mi je što je već sada pokazao da je fenomenalan igrač" istakao je Ilić.

Adžić se nada da su veliki uspesi tek pred Zvezdinim omladincima.

"Ovo je bila lepa provera za nas, da vidimo gde se po kvalitetu nalazimo, kao i kako izgleda igrati za prvi tim. Nadam se da su tek pred nama utakmice za prvi tim Crvene zvezde i da ćemo svi jednog dana ostaviti trag u klubu" zaključio je Adžić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke