Da li je ovo Zvezdin tim za napad na Ligu šampiona?

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 01. jun 2016.

 • 11:24

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Ukoliko sportski sektor šampiona Srbije uspešno obavi posao vezan za pojačavanje ekipe, strateg crveno-belih Miodrag Božović računao bi na sledeći sastav u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Da li je ovo Zvezdin tim za napad na Ligu šampiona?
Foto: Beta/BranislavBožić/Ev
Fudbaleri Crvene zvezde uskoro će se ponovo okupiti na stadionu "Rajko Mitić" i početi sa pripremama za nastupajuću sezonu u kojoj će klub iz Ljutice Bogdana zaigrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona posle punih devet godina.

Zvanično još uvek niko nije napustio klub niti su angažovana pojačanja, ali je već sada poznato ko više ne može da računa na mesto u timu, kao i ko bi u nastupajućem periodu trebalo da zaduži opremu u Ljutice Bogdana.

Pođimo najpre od fudbalera na koje Miodrag Božović ne računa u sezoni 2016/2017 i kojima će se klub zahvaliti na saradnji, a to su Dušan Anđelković, Edson Da Silva, Saša Stojanović i Džošua Parker, premda je i status Petra Orlandića pod znakom pitanja jer klub planira produžetak saradnje sa Sikimićem.

Dušanu Anđelkoviću i Saši Stojanoviću ugovori ističu 30. juna, dok će Edsonu i Parkeru biti ponuđeni sporazumni raskidi ugovora.

Što se tiče pojačanja, više o tome mogli ste da čitate OVDE i ukoliko Crvena zvezda uspe da angažuje Tomasa Fibela, Milana Mitrovića, Stefana Miloševića, Sisinja, Gelora Kangu i Andriju Pavlovića trener Miodrag Božović krenuo bi u napad na Ligu šampiona sa sledećim snagama.

golmani - Damir Kahriman, Nemanja Supić, Filip Manojlović;

odbrana - Marko Petković, Sisinjo, Miloš Cvetković, Luis Ibanjez, Stefan Milošević, Tomas Fibel, Milan Mitrović, Zoran Rendulić, Aleksandar Luković, Savo Pavićević, Adam Mičel, Miloš Stojanović;

vezni red - Mičel Donald, Damjan Le Talek, Mihailo Ristić, Nenad Gavrić, Slavoljub Srnić, Aleksandar Katai, David Babunski, Gelor Kanga, Srđan Plavšić;

napad - Hugo Vieira, Andrija Pavlović, Predrag Sikimić, Petar Orlandić.

Crvena zvezda formacija
Grafika: Sportske.net

Odmah treba uzeti u obzir da je Sisinjo potencijalna meta i da će u klub stići ukoliko Marko Petković realizuje transfer u Olimpijakos, a da će svakako biti "precrtan" ako Petković ostane u klubu.

Mladi Adam Mičel zadovoljio je na probi i dobiće ugovor, ali dovođenjem Fibela i Mitrovića dolazi do gomilanja štopera zbog čega će Miloš Stojanović najverovatnije na pozajmicu, dok ostaje nejasno kakav bi status imao Savo Pavićević.

Vezni red bi bio pojačan Gelorom Kangom pa bi u tom slučaju Aleksandar Katai mogao da bude pomeren na krilo, što bi Srđana Plavšića stavilo u drugi plan, a moguća je i promena formacije ukoliko u klub stigne Andrija Pavlović!

Sa dvojicom kvalitetnih špiceva kakvi su Andrija Pavlović i Hugo Vieira Zvezda bi imala prostora za novu formaciju sa dvojicom napadača, a u tom slučaju bi u klubu ostao i Petar Orlandić koji bi sa Predragom Sikimićem činio "rezervni sastav" u navalnom redu.

Ukoliko se pitate kako bi Crvena zvezda uklopila tako veliki broj stranaca u standarde Superlige, podsećamo da je pravilnikom dozvoljeno da U PROTOKOLU budu četvorica igrača sa stranim pasošem i dvojica sa prostora SFRJ, a klub na platnom spisku može da ima i 15 stranaca ukoliko to može da iznese.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari