Da li je Mažić i dalje najbolji srpski arbitar?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 27.09.2018.
11:35
Izvor: Sportske.net

Sudio je finale Lige šampiona i bio projektovan za finale Mundijala, ali izgleda da u Srbiji Milorada Mažića više ne smatraju našim najboljim arbitrom.

Epa/Tatyana Zenkovich
Epa/Tatyana Zenkovich

Povezane vesti

Promene koje su se tokom leta dogodile u Sudijskoj organizaciji Fudbalskog saveza Srbije dovele su do toga da na utakmicama Super lige i Prve lige Srbije vidimo neka nova imena.

Nakon "seče" koja se dogodila u pauzi između dve sezone došli smo do toga da su u "Elit grupi" sudija ostala šestorica arbitara na čelu sa Miloradom Mažićem.

Pored najboljeg srpskog sudije na pomenutoj listi ostali su Danilo Grujić, Nenad Đokić, Srđan Jovanović, Aleksandar Vasić i Igor Stojilković, s tom razlikom da svi navedeni arbitri redovno sude u Srbiji, što se ne može reći za Milorada Mažića.

Čovek koji je sudio finale Lige šampiona i bio projektovan za glavnog arbitra finala Mundijala (plasman Hrvatske u finale uticao je na to da Mažić ne sudi) sve ređe biva delegiran za utakmice u Super ligi Srbije.

Tačno je da je Milorad Mažić imao obaveze na pojedinim seminarima, kao i da je bio angažovan za mečeve u šampionatima Saudijske Arabije i Kine, ali to ne menja činjenicu da njegov angažman u Super ligi mora da bude veći.

Vrbašanin i njegovi pomoćnici nisu delili pravdu na 158. "večitom" derbiju, a razlog je taj što su dan pre najveće fudbalske svetkovine u Srbiji bili angažovani u duelu Guižua i Pekinga u kineskoj Super ligi.

Frapantno zvuči podatak da je Mažić u prvih devet kola Super lige delegiran za glavnog arbitra samo na JEDNOJ utakmici!

Milorad Mažić je delio pravdu na utakmici Proleter - Vojvodina koja je 24. avgusta odigrana u Novom Sadu i koju je Voša dobila rezultatom 1:0.

Tokom prethodne sezone Mažić je sudio na 17 utakmica u Super ligi Srbije. Ostaje da se vidi da li će u sledećih 28. kola domaćeg prvenstva najbolji srpski arbitar biti češće angažovan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ludjak
Friday, 28.09.2018
00:59

on kao najbolji nas sudija mora da sudi derbi.... treba mu reci na pocetku sezone, sudis derbije, nikakva arabija ili kina, a za ostala kola moze dogovor.... ukoliko neces, neces uopste suditi pa onda nema ni sudjenja u LS.....

avatar
DekiStankovic5
Thursday, 27.09.2018
17:50

Mazic treba da sudi svakako,zato sto se on sad ne bi sigurno brukao,on je svoje uradio na pocetku svog uspona,Toletov covek od poverenja za njemu dragi klub,sad vec je druga prica,zato mu I ne daju da sudi.

avatar
skoneee????
Thursday, 27.09.2018
14:28

Mazic nekom ne odgovara . . .mislim da svi znamo komee . .

avatar
Thursday, 27.09.2018
13:43

Наравно да јесте најбољи српски судија, не треба то посматрати кроз чињеницу да је мало присутан у ЈСЛ !

avatar
nemam pojma
Thursday, 27.09.2018
13:34
avatar
ИступањеЈединоРешење
Thursday, 27.09.2018
13:18

Zna se zbog cega covek ne sudi, hajde da se ne glupiramo. A Lazar Lukic?

avatar
Gogi-11
Thursday, 27.09.2018
17:55

Pa ne sudi nasu ligu zato sti zgr e pare po arabiji i kini a i zna civek da vam ive sezine ni on ne moze pomoci pa nema potrebe ni da sudi

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 27.09.2018
12:18

Jeste, bez ikakve sumnje, ali samo kad sudi u Evropi i svetu.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 27.09.2018
11:40

A ne slucajno sudi finale LP I svjetska prvenstva Bas slucajno inace nema pojma Treba cijeniti svoje bar onoliko koliko ih cjene po Evropi Dovoljno