Da li je Dinamo bolji od Zvezde i Partizana? A kada uporedimo srpsku i hrvatsku ligu, šta je najuočljivije?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.02.2019.
19:40
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

Možda je ipak malo pristrasan...

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Veliku pažnju u regionu izazvao je nedavni prelazak srpskog napadača Komnena Andrića u ekipu zagrebačkog Dinama, s obzirom da je on postao prvi Srbin koji je obukao dres ''Modrih'' još od rata, devedesetih godina prošlog veka.

On već ima određeni staž u šampionatu Hrvatske, s obzirom da je na Maksimir stigao iz ekipe Intera iz Zaprešića, pa neće imati problema da se adaptira na hrvatsku ligu, ali je vrlo brzo postao svestan veličine svog novog kluba, što je i istakao u intervjuu za ''Sportske novosti''.

Posebno je naglasio da je i sjajn o dočekan od strane novih saigrača i sada je na njemu samo da pokaže svoj kvalitet na terenu, zbog čega je i došao u redove Dinama.

Između ostalog, u intervjuu mu je bilo postavljeno i pitanje da uporedi kvalitet najboljih srpskih sa najboljim hrvatskim klubovima. Izdvojio je Dinamo, Partizan i Zvezdu i ocenio da je tim sa ''Maksimira'' ipak bolji od beogradskih ''večitih''.

''Nisam igrao ni u Zvezdi ni Partizanu da bih vam mogao odgovoriti na ovo pitanje. Jednostavno, nisam kompetentan o tome govoriti. Ali, znam da su Dinamo, Crvena zvezda i Partizan tri najbolja kluba na Balkanu, odnosno u regiji, kako se sad kaže. Mogu da kažem da su sva tri kluba velika, međutim mislim da je Dinamo u ovom trenutku najbolji!'', istakao je Andrić.

Takođe, uporedio je i kvalitet dve lige - srpske i hrvatske, gde je ponovo primetio značajnu prednost koju Hrvati za sada imaju.

''Hrvatska je liga u prednosti u ovom trenutku. Zato što ima bolje terene. Svi su tereni mnogo bolji nego u Srbiji. Ovo je sjajna stvar, govorim o ovim novim terenima koji su napravljeni, to je potez koji zaista zaslužuje naklon do poda.

Eto, sad kad sam igrao neke utakmice u teškim vremenskim uslovima u Zaprešiću, teren je bio skoro pa idealan. To je prvi i, mogao bih kazati, glavni faktor koji odvaja hrvatsku od srpske lige. Takođe, držim da je HNL u prednosti jer je liga sastavljena od deset klubova; kao što sam mogao primetiti u ovih godinu i po dana, svako svakoga može pobediti.

U Srbiji nije tako jer ima 16 klubova, igra se dvokružno. Ovde je bolje jer se igra četvorokružno, pa igrate četiri puta protiv najjačeg Dinama, Rijeke, Osijeka, Hajduka... Mislim da je to bolje, nudi veći kvalitet'', zaključio je Andrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slaninar94
Monday, 04.02.2019
10:09

Neko vreme vec smatram da bi crtvorokruzni sistem bio resenje za dominaciju Zvezde i Partizana u nasoj ligi. Realno, liga je dosadna i najpredvidljivija u Evrop zbog toga.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 04.02.2019
00:02

Dinamo je najorganizovaniji, zvezda je najkvalitetnija, a PARTIZAN najveci:-D

avatar
Südkurve München
Thursday, 07.02.2019
17:32

Hihihihihihihi, dje Partizan najveci, daj ne zezaj, sta je to Partizan vazno osvojio osim JSL, Kupa, titovog kupa itd

avatar
biTan
Sunday, 03.02.2019
23:03

Zavisi kvalitet fudbala od terena i infrastrukture,ali ne u tolikoj meri. Evo klasicnog primera,Poljska koja ima perfektne stadione i terene,najvise zbog organizovanja evropskog prvenstva,tada su renovirali i ulagali u stadione i podloge,ima prosecnu,ako ne i ispod prosecnu ligu. Tacnije u rangu su sa nasom ligom,mozda sad trenutno i gori,evo Vojvodina je pobedila njihov tim na pripremama i to tim koji se vori za titulu... sto se tice nase i Hrvatske lige,mislim da su slicnog kvaliteta,a onaj koji kaze da je Dinamo institucija za sve nase klubove,zaboravlja da su prolece u Evropi docekali tek posle 50 godina ,a Zvezda i Partizan su prosle godine to uradili istovremeno,znaci 2 klubu su nam uradili sto je Dinamo uradio ove sezone. Tako da se ne bih slozio da je Hrvatska liga bolja od nase. Trenutno kvalitet nase lige je u porastu,dok Hrvatski opada...

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 03.02.2019
21:26

Dinamo je bio bolji do skoro. Prosle sezone npr je definitivno bio losiji tim i od Zvezde i od Partizana... Jednostavno, u ovom momentu se ne moze reci da su jaci, sta vise, mislim da bi ih Zvezda u eventualnom dvomecu tukla. Treba biti posten i reci da su dobrih 10 godina bili miljama ispred blizanaca...

avatar
Sunday, 03.02.2019
20:57

Istina da imaju bolje stadione ali je Zvezda i Partizan daleko kvalitetnija od Zagreba

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 04.02.2019
09:26

Ko ima bolje stadione? Maksimir je ruina isto kao i ova dva stadiona, a cak je verovatno i u gorem stanju. Mozda si mislio na terene. Isto tako, sigurno ni zvezda ni Partizan nisu DALEKO kvalitetniji od Dinama.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 05.02.2019
18:32

To uopšte nije tačno, užice spavaš li mirno

avatar
Monday, 04.02.2019
14:26
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 03.02.2019
20:54

Dinamo je institucija za celu našu ligu

avatar
Südkurve München
Sunday, 03.02.2019
20:52

Svaka cast Pazarac, sve najbolje

avatar
Sunday, 03.02.2019
20:45

sve je to propalo