Da li i tu leži tajna čudesnih Stojketovih odbrana ove sezone?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.10.2017.
09:56
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Golman Partizana i našeg nacionalnog tima otkrio je kako pronalazi psihički mir, što je preduslov za pružanje maksimuma na terenu.

Epa/Peter Klaunzer
Epa/Peter Klaunzer

Povezane vesti

Svojim fenomenalnim odbranama, Vladimir Stojković je ove jeseni obeležio i ulazak Partizana u Ligu Evrope, ali dobrim delom i plasman reprezentacije Srbije na Mundijal u Rusiji.

Utisak je da brani u životnoj formi, a u opširnom intervjuu za ''Alo'' otkrio je da o penziji ne razmišlja, navodeći prmere Van der Sara ili Bufona koji i u četrdesetim blistaju na golu.

Velika mu je želja da sa reprezentacijom ostvari uspeh na Svetskom prvenstvi i da jednom i naša fudbalska reprezentacija (izuzimajući doček omladinske selekcije posle SP na Novom Zelandu pre dve godine) zasluži spektakularan doček i izlazak na balkon Skupštine grada Beograda.

Imajući prethodno navedeno u vidu, Stojković ne planira oproštaj od nacionalnog tima posle Mundijala, a ono što je posebno zanimljivo iz ovog intervjua jeste i Stojkovićev način da pronađe potpuni mir, posle čega se na terenu pretvara u ''zver'' na golu.

''Volim da čitam, a oblast koju posebno preferiram je psihologija. Recimo, sviđaju mi se knjige 'Razgovori s Bogom', 'Moć sadašnjeg', 'Put kojim se ređe ide' i tome slično. Trenutno čitam 'Veličanstveni Saturn'.

To je posebna knjiga, koja se ne kupuje, nego se poklanja. Čita se subotom, i to u potpunom miru, polako i studiozno, jer je subota Saturnov dan. Dobio sam je od prijateljice, a pokloniću je supruzi, pa ćemo videti kome će je ona proslediti'',
izjavio je Stojković.

Već u četvrtak će imati novi veliki izazov, kada sa Partizanom gostuje u Elbasanu, protiv albanskog Skenderbega u Ligi Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 16.10.2017
10:16

Fudbaleri su imali docek pre dve godine, a nije samo Stojkovic uveo svoj tim u LE pa opet nesto bas i ne vidim da pisete o svom klubu na tu temu i u tom smislu. Inace, -Put kojim se redje ide- (Skot Pek) je fantazija knjiga.