Da li će Zvezda ostati bez najboljih strelaca?

 • Autor: Beta

 • 13. jun 2016.

 • 12:12

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Na početku priprema Crvene zvezde za novu sezonu, trener Miodrag Božović zamolio novinare da stišaju euforiju oko Zvezdinog pohoda ka Ligi šampiona. On takođe nije mogao da potvrdi i da li će dvojica fudbalera koji su zajedno postigli preko 40 golova prošle sezone, ostati u Zvezdi.

Da li će Zvezda ostati bez najboljih strelaca?
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
Osim šaljivih dosetki po pitanju novih pojačanja, trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da bi plasman njegove ekipe u Ligu Evrope bio veliki uspeh, ali je i istakao da crveno-beli neće odustati od borbe za Ligu šampiona.

"Znate da drugi klubovi ulažu i po 100 miliona evra da bi se plasirali u Ligu šampiona, pa ne uspeju. Naš budžet je skroman u odnosu na ostale ekipe s kojima treba da igramo.

Vidim da se stvara euforija ne da smo ušli u Ligu šampiona nego s kim ćemo biti u grupi. Moram da zamolim medije da ne stvaraju euforiju jer će biti teško i ne postoji taj čovek koji može da obeća da će neko da uđe u Ligu šampiona",
rekao je Božović novinarima u Beogradu.

"Što se mene tiče, veliki uspeh će biti i Liga Evrope, što ne znači da ne treba verovati, da ne treba probati i da ne treba dati sve od sebe i pokušati ostvariti veliki uspeh", dodao je on.

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se danas u Beogradu pred početak pripema za novu sezonu, a prvog dana priprema treneru Miodragu Božoviću javilo se 25 igrača.

Fudbaleri Crvene zvezde boraviće u Beogradu do 27. juna, kada će otputovati na pripreme u Sloveniju gde će ostati do 9. jula.

Crveno-beli će novu sezonu početi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a protivnika će dobiti na žrebu 20. juna.

Božović je naveo da njegova ekipa ne bi trebalo da ima težak zadatak u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Ekipe koje treba da nam dođu u drugom krugu su ekipe koje možemo da prođemo... Ne bi valjalo da dobijemo nekog ko je sada u šampionatu, ali velika većina od njih su ekipe koje su na papiru slabije od nas", rekao je Božović.

Božović je naveo da je zadovoljan dosadašnjim pojačanjima i dodao da se nada da će ekipu iz Ljutice Bogdana do odlaska na pripreme u Sloveniju pojačati još dva-tri igrača.

On nije isključio mogućnost da ekipu napuste Aleksandar Katai i Ugo Vijera.

"Važno je što su ostali glavni igrači, jer smo prošle godine u hodu pravili ekipu. Ove godine smo sačuvali kostur ekipe i normalno je da bi trebalo igramo još bolje jer se ekipa poznaje i iza nas je godinu dana rada...

Pokušaćemo da zadržimo Kataija i Uga do kraja kvalifikacija, a posle toga sve zavisi od toga kako ćemo završiti te kvalifikacije. Ako se pojavi neka ponuda, a ponuda ima, morali bismo da ih prodamo"
, rekao je Božović.

Novinare je zanimalo i da li Božović sada oseća veći pritisak nego prošle sezone.

"Meni je pritisak 130 sa 90, znači sasvim solidno za moje godine, a i posle šetnje mi se spušta", bio je odgovor Božovića.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari