Da li će Zvezda i Partizan ponovo tražiti odlaganje?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.08.2018.
14:30
Izvor: Sportske.net

Ili, ako neće, da li su napravili dobar izbor?

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Crvena zvezda i Partizan ostali su jedini srpski predstavnici na evropskoj sceni posle eliminacija Radničkog i Spartaka.

Crveno-beli su već obezbedili evropsku jesen, ali će imati priliku da se protiv Salcburga izbore da tu jesen provedu u Ligi šampiona.

Što se tiče Partizana, on će biti pod mnogo većim pritiskom jer eventualna eliminacija od favorizovanog Bešiktaša znači i kraj evropskog puta za ovu godinu.

I crno i crveno-beli su odmah posle plasmana u plej-of fazu kvalifikacija maksimalnu pažnju posvetili pripremama za mečeve sa Salcburgom, odnosno Bešiktašom i zbog toga su odložili svoje mečeve u Superligi koje je rebalo da odigraju proteklog vikenda.

Zvezda je odložila gostovanje Napretku u Kruševcu, a Partizan meč protiv Rada u Humskoj.

U iščekivanju utakmica u utorak na ''Marakani'' i u četvrtak u Humskoj, postavlja se pitanje šta posle toga - da li će ''večiti'' tražiti i još jedno odlaganje prvenstvenih utakmica.

Jasno je da će i Zvezda i Partizan ove nedelje odigrati najteže utakmice od početka sezone, a da ih još teža iskušenja čekaju sledeće nedelje, kada budu gostovali u Salcburgu, odnosno Istanbulu.

Između prvih i drugih mečeva u plej-ofu, Zvezda bi narednog vikenda trebalo da u derbiju 6. kola Superlige dočeka Čukarički, a ekipu Partizana očekuje gostovanje na teškom terenu u Šapcu protiv Mačve.

Utisak je da će im tek tada biti potreban odmor od superligaških obaveza, pa ne treba da iznenadi i ako ponovo bude zahteva za odlaganjem.

A ukoliko tih zahteva ne bude, onda se postavlja pitanje da li je, na primer, Partizan napravio dobar izbor što je odložio meč sa Radom na svom terenu, a ne utakmicu u Šapcu narednog vikenda.

Zvezdin izbor deluje logičnije, jer je izbegla putovanje u Kruševac pred duel sa Salcburgom, a sledećeg vikenda igraće na svom terenu.

Ipak, da sačekamo rasplet...

A šta kažu propisi Superlige?

''Odložene  utakmice  jesenjeg  dela  prvenstva  moraju  se  odigrati najkasnije  do  završetka  jesenjeg  dela  prvenstva,  a  odložene  utakmice prolećnog dela prvenstva pre odigravanja poslednjih kola koja se na osnovu odluke nadležnog organa igraju u isto vreme'', piše u članu 16. Propozicija takmičenja Superlige.

Zanimljiv je i član 11. gde se između ostalog navodi:

''Pojedine prvenstvene utakmice klubova - učesnika u takmičenju UEFA mogu se, na traženje kluba - učesnika pomeriti za jedan dan ranije, odnosno dan kasnije. Ukoliko se radi o dva kluba učesnika UEFA takmičenja, za odlaganje je potrebna saglasnost drugog kluba, s tim da je obaveza pomeranja klubu ukoliko nije proteklo 72 časa od odigravanja prethodne utakmice, o čemu odluku donosi Direktor lige''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 20.08.2018
19:58

Nema smisla da se odlazu utakmice i dovodi u pitanje regularnost takmicenja. Ako svi timovi u Evropi mogu igrati na dva fronta onda to mogu Zvezda i partizan. Veliki sam Zvezdas, ali mislim da treba postovati kalendar takmicenja Super Lige.

avatar
poljskikupanjac
Monday, 20.08.2018
18:58

mislim da nije fer prema ostalim klubovima zvezda mozei sa drugom ekipom do titule dok ovi pacenici i sa prvom jedva dobijaju

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 20.08.2018
19:59

Naravno da nije fer prema ostalim ekipama, ali sa ovakvim ljudima u FSS sve je moguce.

avatar
CZYNWA
Monday, 20.08.2018
18:49

Не контам ни што смо Напредак одлагали. Лагано са другом поставом, можемо играти са све једном ЈСЛ екипом.

avatar
Copacabana
Monday, 20.08.2018
17:56

Najjbolje bi bilo da i ne igraju. Zvezda je vec i onako osvojila titulu.

avatar
MALI PLAVI
Monday, 20.08.2018
17:54

Zvezda je napravila logičan potez, a ovi drugi su po principu "Videla žaba..."

avatar
bagra
Monday, 20.08.2018
17:32

I posle se cudimo sto ne mozemo da pridjeno ekipama koje igraju ozbiljan fudbal. Besiktas i Salzburg nisu odlagali svoje meceve, a oprasice nas i jedne i druge. Ja bih voleo da gresim, ali tesko ce to ici. Zvezda ima svakako vece sanse da prodje nego Partizan.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Monday, 20.08.2018
17:29

Ma, kakvo crno odlaganje!

avatar
Volem Vosu
Monday, 20.08.2018
16:07

Trazili da nam liga krene ranije da ne pocinjemo ligu kad se vec kvalifikacije zavrse, a sada se odlazu utakmice jer su se umorili posle mesec dana. Srpski fudbal...

avatar
NAJVECI IKADA
Monday, 20.08.2018
18:54

Vi ste niza klasa, tako da 🤫

avatar
Volem Vosu
Monday, 20.08.2018
23:32

Hvala Bogu da nismo isti kao vi.