Da li će Partizan bez borbe u finale Kupa?!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.04.2018.
17:57
Izvor: Sportske.net

Ima li realnog povoda za ovu neizvesnost?

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Partizan nema mnogo vremena za tugovanje posle poraza u 157. večitom derbiju i oproštaja od borbe za titulu.

Već u sredu bi, po rasporedu, crno-beli trebalo ponovo da izađu na teren, na još jednom teškom gostovanju i u borbi za odbranu drugog trofeja koji su osvojili prošle godine - u Kupu Srbije.

Naime, prva utakmica polufinala Kupa između Čukaričkog i Partizana zakazana je za sredu u 18:30h na Banovom brdu, a posle današnjih informacija iz redova ''Brđana'' postavlja se pitanje da li je i njihov duel sa Partizanom doveden u pitanje.

Podsetimo, u Čukaričkom su veoma ljuti zbog dešavanja na prvenstvenoj utakmici sa Radničkim iz Niša proteklog vikenda. Nišlije su taj meč dobile sa 3:2, a Čukarički je završio sa dvojicom igrača manje, uz povredu Zorića kome je slomljena vilica.

Usledile su žestoke reakcije sa Banovog brda, uz upozorenje da bi Čukarički mogao da istupi iz lige, ili da eventualno sezonu završi sa omladinskim timom, u znak protesta zbog svega što se dešavalo.

Za utorak u 12 časova zakazana je vanredna konferencija za medije, na kojoj bi javnosti trebalo da bude saopštena konačna odluka ovog kluba po tom pitanju.

U slučaju da se ovo upozorenje i realizuje, Čukarički bi se oprostio od plasmana na evropsku scenu kroz Superligu, a rizikovao bi i dodatne posledice. Ono što je ostalo nejasno, jeste da li ''Brđani'' nameravaju da odustanu i od borbe za trofej u Kupu, s obzirom da tu neće moći da računaju na neke druge sudije osim onih koje dele pravdu i u Superligi.

Otud i početno pitanje, da li bi sve ovo moglo da dovede i do toga da Partizan bez borbe ode u finale. Utisak je, ipak, da će, bez obzira na veliko nezadovoljstvo na Banovom brdu, radikalne mere biti izbegnute. Ali, da sačekamo tu najavljenu konferenciju sutra u podne...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke