Da li će Napredak i protiv Javora kao protiv Partizana i Zvezde?

Autor: Beta Beta
utorak 12.12.2017.
14:27
Izvor: Beta

Trener fudbalera Napretka Milorad Kosanović rekao je da ne bi voleo da njegova ekipa posle pobede nad Partizanom upiše poraz u Ivanjici i istakao da će u drugom delu sezone Super lige Srbije kruševački tim morati da ima drugačiji pristup.

Betaphoto/BranislavBožić/Mo
Betaphoto/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Fudbaleri Napretka sutra gostuju Javor Matisu u utakmici 22. kola, poslednjeg u prvom delu sezone Super lige Srbije.

"Imamo protivnika koji izgleda slabije na tabeli, ali je tim jednakih vrednosti kao i oni ispred njih i to ne sme da nas zavarava. Mi smo posle Zvezde izgubili u Lučanima, pošle Niša je došao Rad, posle Surdulice je došao Borac i ne bih voleo da posle Partizana dođe Javor. Neko ko hoće u kontinuitetu da pravi rezultate, on mora i da se ponaša tako", rekao je Kosanović, objavljeno je na sajtu kluba.

Kruševački tim je osmi na tabeli domaćeg šampionata sa 31 bodom, dok je Javor na pretposlednjoj, 15. poziciji, sa 15 osvojenih bodova.

Kosanović je naveo i šta treba da se menja u Napretku u drugom delu sezone.

"Napredak je divan klub, u Napretku ima jako dobrih momaka i dobrih igrača, ali u Napretku ne postoji tradicija igara za visok plasman u Super ligi i to mora da se menja. Da bi se to promenilo, na tome se mora raditi, da svi oni koji su oko Napretka moraju da imaju drugačiji pristup. Ovde do sada nije to bio slučaj i onda dolazi do oscilacija u pristupu utakmicama", rekao je Kosanović.

On je rekao da Napredak nema tim koji može da potcenjuje bilo koga i da zato svaku utakmicu mora da igra maksimalno i da se onda nada dobrom rezultatu.

"Ukoliko to ne radi, dolazi do problema. Nama igra nije problem, jer imamo našu igru koja je odredjena kvalitetom igrača i ona ima svoje lepote, svoju čar, svoju brzinu i silu, ali isto tako imamo i dosta slabosti koje se ispoljavaju u momentu kada stvari hoćemo da rešavamo lagano. Lagano ne možemo ništa, jer se lagano ne prave veliki rezultati", rekao je Kosanović.

"Od proleća svi moramo da budemo drugačiji. Nema maženja, paženja i laganih stvari, jer ako se to zadrži onda će nam uvek biti neko drugi kriv", dodao je trener Napretka.

Na pitanje da li će nešto menjati u timu, Kosanović je rekao da promena neće biti i da igrači moraju da znaju da su profesionalci i da se od njih očekuje samo da rade.

"Mi nismo dobili Borac, Bačku, Rad, znači tri od četiri ekipe sa dna tabele nismo dobili. Onda dobijemo Zvezdu, Radnički u Nišu i Partizan, a to nije normalno. Znači da nije stvar da li možemo fizički i taktički, nego je stvar glave", rekao je Kosanović.

Utakmica između Javora i Napretka igra se sutra od 15.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke